Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (282)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ouu Yasss!! Saw X je pro mne příjemným překvapením a série se vrací v plné síle. Já osobně mám hodně rád celou sérii, je to hezká přehlídka gore scén a mučení na vysoké řemeslné úrovni a v takové kvalitě to vídáme zřídkakdy, ale tady musím ocenit, že film opět dokáže fungovat i jako hutný Revenge psycho Thriller a návrat ikonického sériového vraha Jigsawa je to nejlepší, co sérii mohlo potkat. Tohle je totiž hodně osobní Revenge a John Kramer je tu vlastně vyobrazen jako dobrák, kterému i divák má chuť fandit ( protože jeho oběťi jsou taky pěkné svině, kterým divák přeje smrt) a tenhle příjemný kontrast se mi zamlouval. Bavil mne Jigsawův Background byť ten úvod je lehce pomalejší,ale, co si budem Jigsaw je tak cool postava, že zkrátka baví ikdyž nechystá pasti a nemučí. Od druhé poloviny je to ten starý dobrý Saw jaký máme rádi se vším, co k tomu patří. Pasti jsou opět skvěle promyšlené a vynalézavé ( je fakt šílené, co vše za těch 10 dílů tvůrci byli schopní vymyslet), gore je nádherný a hodně intenzivní ( musím říct, že i já jako milovník krve mi tentokrát bylo trošku nepříjemně a to jsem viděl ledacos), takové uříznutí nohy a špárání v mozku mi v hlavě utkví dlouho. Potěšil i návrat Amandy, která film příjemně nostalgicky okořenila a čím víc se film blížil ke konci ( začal hrát kultovní soundtrack a začly se tasit opět parádní zvraty), tak nešlo být nespokojen. Menší výtku k finále sice mám ( ta zákeřná sviňě si zasloužila rozhodně něco ultimátně morbidního, ale na jednu stranu je tu prostor pro další díl, kde se opět tvůrci mohou vyřádit). Já musím říct, že jsem se po delší době výborně bavil, žral jsem každou sekundu a klidně bych si to dal hned znova. Společně s Evil Dead jasní letošní vítězové v Gore sekci. 8.5/10. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po desítce dohnala rest a zkouknula všech devět předchozích dílů, abych uznala, že spolu s jedničkou, která byla přelomová hlavně na první dobrou, když člověk ještě neznal pointu, se jedná o nejlepší díl SAW série. Což je odvážné tvrzení, vzhledem k tomu, že jsem polovinu filmu obdivovala čalounění sedaček, skvrny na koberci, nebo stěny v kinosále, protože se rozhodně jedná i o díl nejkrvavější a některé scény jsou tady víc explicitní jak nahota v pornofilmu. Přesto jsem si film ve chvílích, kdy jsem neměla odvrácenou tvář (pár se jich našlo), docela užila a odsýpal mi stejně rychle, jak časy odpočtů jeho aktérům. Po dlouhý době je to ke všemu horor, kterej mě v kině vyloženě nenaštval svojí unylostí (Kostlivec, Úsměv, The Invitation) a nechtělo se mi u něj spát. A to je velkej plus. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Hello, everyone. It's time to play a game." Je k neuvěření, že já jako člověk, který nemá rád gore si oblíbil právě tuhle filmovou sérii. Nemohu si pomoci, ale SAW je prostě sexy. První díly plné thrillerové detektivní zápletky s hororovou atmosférou. První díl si dokonce i vystačil bez krve. James Wan stvořil perfektního antihrdinu, u kterého chápete jeho motivy a dokonce mu fandíte. Ke konci série to už přeháněla s gore a trošku se vytratila to původní kouzlo. Ovšem od X jsme jako fanoušci chtěli jediné. Zpátky Johna Kramera. SAW X je hodně osobní příběh právě Johna, který se odehrává mezi prvním a druhým filmem. Díky tomu je celý film narvaný fanservisem od začátku do konce. Nechybí ikonické hlášky, pasti, děsivá loutka i samozřejmě twist a melodie. Trošku jsem se bál, že to X přežene a já budu zavírat oči. Kupodivu se tak vůbec nestalo a film jsem si mohl v klidu užít. (To peprné asi pravděpodobně čeká na bluray v uncut verzi). Mohu říct, že jsem se fantasticky bavil a X je druhým nejlepším dílem z celé série. To jak se tvůrci popasovali s příběhem, zvratem a navrátivšími postavami bylo super. Nechybí tedy i návraty starých dobrých postav (Ne, Tebe Adame jsme se nedočkali). Nemám co bych vytkl a dodal. Luxusní pokračování a návrat do série se vším všudy. Jakmile začnete TA hudba, je to prostě kulervoucí. (90 %) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jubilejní desátý Saw s návratem Tobina Bella v hlavní roli dokázal vzbudit i jistá, nezanedbatelná očekávání, nicméně v konečném důsledku, jediné, čím se oproti předchozím dílům vymyká, je přehnaně dlouhá stopáž. Více než dvacetiminutová příprava zrady/křivdy, nebo jak to nazvat, je v béčkové vyvražďovačce opravdu zbytečná a hlavně únavná. Samotné "pasti" nebo chcete-li způsoby trestu už pak po desátké také nelze vymyslet kdovíjak osvěžujícím způsobem. Vše jsme již viděli, vše jsme již zažili, nutno podotknout, že v lepších barvách. Bát se rozhodně nebudete a napětí ve vás může vybudovat tak akorát všudypřítomný hysterický řev všech aktivních postav, anebo dvě hodiny pečlivě budovaná potřeba močit. 5/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál je zpět ! Nejdříve musím zmínit fakt, že tahle desítka, je ze všech nejdelší a bylo to docela cítit. Ale fanouškům této série, by to vadit vůbec nemělo, protože Kramer, je tu od první až do poslední minuty a o to přeci jde. Já se nejvíce těšil na pasti a Gore a tady jsem mírně zklamán. Skvělá plakátová oční past je v úvodu - tvůrci chtěli asi zmírnit to čekání a ta spíše pobavila svoji originalitou, ale ta nejvíc šokující přijde hned, jak začne hra s podvodníky. Řezání nohy, bylo fakt šílený ! Pak se to ale na můj vkus dost zklidnilo, pastička pro feťačku, byla obyčejná a ten co za všechno mohl a byl strůjcem těch podvodů (tady by každý čekal tu nejmorbidnější past), tak nakonec z toho vyvázne bez škrábnutí. To jsem moc nepobral. Ale kdo ví, co nás čeká příště, protože po titulkovka, přináší jedno velký překvapení ! Za mě se nejedná o nejlepší díl série, ale i tak to byla senzační podívaná a skvělý návrat. A konečně zase můžu napsat .. TĚŠÍM SE NA DALŠÍ SKLÁDAČKU ! ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (fisus)
  • Natáčení probíhalo v Mexico City od konce října 2022 do února 2023. (bianci)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama