Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Film svým zobrazením nesmyslného brutálního násilí dokáže vyvolat patřičnou odezvu divákova vědomí, přesto promlouvá jazykem daleko méně učesaným, než ve výborném prvním díle. Pominemeli pokulhávající pravděpodobnost, že se někomu něco takového stane dvakrát a nijak zvlášť to s ním necvičí, skutečnost dramaturgických nedostatků spolu se špatným střihem už se přehlížejí hůř. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl překvapivě nepokračuje v Chicagu, kde se náš hrdina přemístil, když ho policejní detektiv nechal uprchnout, ale v Los Angeles. Tady mu banda 5 výrostků, ve které figuruje Laurence Fishburne (mimochodem to lahůdkově schytá, přestože si obličej chrání kazeťákem:) ) znásilní a zabije dceru, což je ovšem jak víme obrovská chyba. Kersey se nezastaví před ničím a na závěr v převleku za doktora ukončí i 10. oběť. Jednoznačně béčková záležitost. 50% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Parťáci Golan/Globus produkujú niečo, čo vlastne mohlo, ale aj nemuselo mať pokračovanie. No ale keďže sme v béčkových vodách, tak si zarybárčime. Koncept podobný, Bronson podobne necharizmatický ( zrejme to fakt nebola rola jeho života ) a technické spracovanie na úrovni. Tak aspoň zaplať pánboh za to. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson v exploatačním filmu? Takový nápad nemůže mít na svědomí nikdo jiný, než dvojka Menahem Golan a Yoram Globus, majitelé kultovní produkční společnosti Cannon Group. Slavný film zkoumající otázky násilí a právo člověka na pomstu, vstoupil druhým dílem do stáje, kde setrvávají kousky typu hardcore uchylárny Plivu na tvůj hrob (1978). Útočníci v jejichž řadách je i holobrádek Laurence Fishburne, zavraždí dceru hlavního hrdiny Paula Kerseyho (Bronson) a ten se opět vydá na cestu pomsty. Dialogy jsou skvostně tupé, násilné scény oplzlé, někdy zbytečně protahované a celému filmu chybí ona potřebná autenticita, tolik příslovečná pro originál z roku 1974. V tom vlastně tkví ten zásadní rozdíl. První díl byl uvěřitelný, ale Přání smrti II je slabomyslnou pohádkou na jedno použití. I když jde o levný, přímočarý „thrash“, nedá se mu upřít jistá míra atraktivity, mířící na ty nejnižší pudy. Akce sází vše na syrovou, celkem zábavnou kartu a politická nekorektnost je z dnešního pohledu osvěžující. Pod nenasytnou hlavní krvelačného architekta umírají opravdu lidé všech ras a vyznání. Primitivní hloupost, která má však svou nezpochybnitelnou výpovědní hodnotu. Fanoušci „Cannonu“ si mohou jednu hvězdu klidně přidat. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dvojka pokračuje viac menej tam, kde jednotka skončila. Úvod dýcha sedemdesiatymi rokmi a je tu niekoľko "šokujúcich" scén. Bronson a Winner sa tu už ani len nesnažia pôsobiť seriózne a Charles Bronson tu dáva hlášku za hláškou a celkovo z jeho chute mstiť sa za všetko si tu tvorcovia zjavne robia srandu. Bohužiaľ záver je pomerne jalový a mierne kazí inak veľmi pozitívny dojem z tohto naivného béčka. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Denník The Los Angeles Times uviedol, že Bronson za film dostal 1,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)
  • Film bol dokončený iba dva týždne predtým, ako v Hollywoode začal štrajk režisérov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama