Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až zoufale viditelná snaha o narovnání pokřiveného obrazu hlavního hrdiny. Kersey už se neplíží temnými uličkami, aby odpravil víc než deset malých černoušků s kudlou, ale vyprovokován vraždou své dcery, pro niž však víceméně vůbec netruchlí, vydává se za spravedlivou odplatou pro skutečné pachatele tohoto hrůzného činu. Jaká velká změna! Celý jeho plán pak spočívá v tom, že si zamluví pokoj v jedné ze špinavých čtvrtí Los Angeles, převlékne se do kostýmu bezdomovce a chodí na dlouhé procházky s pistolí v kapse. A světe div se, ono to funguje! A to natolik dobře, že každou noc potká jiného z vrahů a může se s ním vypořádat. Skvěle promyšlené! Druhé Přání smrti už není nic než pokleslé a opravdu hloupé béčko s toporným Bronsonem (kam se poděl Harmonika?). Zopakuju si ještě trojku, kde mám tušení, že se konečně objeví kýžená nadsázka, zde mi jedna povedená hláška (Věříš v Ježíše? - Ano, věřím. -Tak se s ním potkáš - Prásk!) vážně nestačila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u prvního dílu se mi asi nejvíc líbil samotný začátek. Ona banda násilníků neměla chybu, opět nechyběla jistá dávka drsnosti a mrazivosti, takže i po atmosférické stránce šlapalo všechno jako na drátkách. Jenže potom přišla na řadu béčková nelogičnost a já se místy začal trochu nudit. To co ještě alespoň částečně fungovalo v jedničce, tak tady už moc ne. Sledovat architekta kterak si v pohodě chodí uličkami LA a noc co noc sejme jednoho z násilníků (kteří si ho nevšimnou ani když je asi půlhodiny opravdu nenápadně sleduje) mi přišlo už poněkud k smíchu (ostatně stejně jako policejní akce ke konci filmu). ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dvojka pokračuje viac menej tam, kde jednotka skončila. Úvod dýcha sedemdesiatymi rokmi a je tu niekoľko "šokujúcich" scén. Bronson a Winner sa tu už ani len nesnažia pôsobiť seriózne a Charles Bronson tu dáva hlášku za hláškou a celkovo z jeho chute mstiť sa za všetko si tu tvorcovia zjavne robia srandu. Bohužiaľ záver je pomerne jalový a mierne kazí inak veľmi pozitívny dojem z tohto naivného béčka. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pokracovanie kultoveho 70koveho death wishu prichadza po 8 rokoch a to uz v dobe 80 rokov, to znamena teda mnozstvo nasilia a v tomto pripade i znasilnovania a takmer nulovej pridanej hodnoty... bronson tu narozdiel od jednotky nepredvadza ziadny herecky vykon, ale pocas celeho filmu si vystaci len s jednovyrazovou nasranostou. winner ktoremu jednotka celkom isla tu straca podu pod nohamy hlavne v akcnych scenach ktorym chyba napaditost a je vidiet ze viac mu ide psychologicke drama ako akcny film... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

První díl se snažil být realistický a dařilo se mu to, leč jsem sympatie k hlavnímu hrdinovi nezískal, možná proto, že střílel každého na počkání i když neměl s tím, co se mu stalo žádný kontext. Ovšem u pokračování vypadl hlavní producent Dino de Laurentis (který má na kontě mnoho hitů) a distribuce přešla pod Canon films, což mi naznačovalo, že se uchýlíme do béčkovějších vod. A taky že ano. I když ještě tak nějak motivaci hlavnímu hrdinovi uvěříte, už jde o mnohem větší zábavu a hlavně, jdeme po těch správných padouších. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Cannon Films údajne kúpil práva na sériu "Prianie smrti" od Dina De Laurentiis za 200 tisíc dolárov. (m.a.t.o.)
  • Do amerických kín bol film uvedený s ratingom X, ktorý dostáva väčšinou iba pornoprodukcia. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama