Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

mortak 

všechny recenze uživatele

Už předloha MacLeana je nastavovaná kaše k velice dobrému prvnímu dílu, protože nelogicky navazuje nikoliv na knihu ale na film!!! Film sice nekopíruje některé nesmysly, jen unaveně vrší jeden zvrat za druhým. Jinak: český název je naprosto nesmyslný, protože Force 10 značí v knize nejvyšší důležitost odvozenou ze síly větru. Vůbec Alistair MacLean měl najít dobu, kdy skončit, neboť jeho tvorba je velice nevyrovnaná. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Ne moc věrohodně vypadající béčkový pokus o válečný film, který neoplývá ani nějakou zázračnou zábavností nehledě na fakt zničení mostu. Most je nezničitelný, ale může ho strhnout velký tlak vody z protrhlé přehrady. To by se ještě dalo uvěřit, ale ve filmu to vypadá tak nevěrohodně, že tomu prostě nevěřím. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Zatímco Děla z Navarone jsou dnes válečnou klasikou s mnoha ikonickými scénami (bez ohledu co jsem na ně nakydal zde ve svém komentáři), pokračování Oddíl 10 z Navarone je už jenom vyvařováním jména úspěšné "série". Čtu si svůj zdejší komentář na Děla, kde jsem psal, jak dlouhý a roztahaný film je - o 30 minut kratší Oddíl se táhne jak špatně uleželý med na čerstvém chlebu. Na první pohled hvězdné obsazení s mnoha známými jmény nic nezachraňuje a tak režisér těch nejklasičtějších bondovek jenom neúspěšně šlape žánrovou vodu. A nikam na konci rozhodně nedošlape. 40 % ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnější, zábavnější a sympatičtější, než Děla z Navarone. Narozdíl od nich je film prošpikován nadsázkou a suchým humorem, mezi Robertem Shawem (na roli majora Malloryho IMHO seděl líp než Gregory Peck), Harrisonem Fordem a Edwardem Foxem to jiskří, Barbara Bach je potěcha pro oko a Franco Nero je záporák tak slizký, až by se z něj člověk poblil. A dabing Novy v čele s Petrem Kostkou je vynikající. 85%. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní válečný film, možná i o malinko lepší než jeho o sedmnáct let mladší předchůdce. Skvělé herecké obsazení, ze kterého nejvíce vyčnívají Edward Fox v roli chladnokrevného pyromana, který nešetří suchými hláškami a jeho protilkad v podání Carla Weatherse, jehož velice vtipná postava hodně oživuje jinak klasický scénář. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme je vidieť lokomotívu, ktorá sa vyrábala až v 60-tych rokoch a je elektrická. Elektrické vlaky v Juhoslávii existovali najskôr o 10 rokov. (martincba)
  • Ve filmu je několik narážek na zraněnou nohu majora Malloryho (Rober Shaw). Ve skutečnosti si představitel majora Malloryho Robert Shaw zranil koleno krátce před natáčením a velmi obtížně chodil bez kulhání. Proto byl přepsán scénář, aby se nemuselo čekat na uzdravení. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno