Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu velká divácká natěšenost, zvědavost a nadšení, že po dlouhém čase zase spatřil světlo světa nějaký příjemně vážný, temný až horrorový krimithriller, který je zároveň i lehce halucinační a psychedelický, prostě thriller toho druhu který mám tolik rád a jakých se točí jako šafránu. Ale jenom do chvíle, než na scénu vstoupí šašek-satanista Longlegs, kreatura tak nekonečně hovadská, že s atmoškou je nenávratně šmytec. A nemůže za to chudák Nico, může za to rejža/scénárista Perkins. Absurdní fakt, že by FBI zaměstnávala v terénu takovou schizoidní mimoňku jakou hraje Majka bych blahosklonně skousnul, na realističnost se holt v tomhle filmu moc nehraje. Ale kašpar Longlegs je fakt přes čáru a z thrilleru je rázem nějaká nepodařená pitomá groteska. Jediný důvod ke třetí hvězdě je skvostná Majka s výrazem pološílené zfetované sfingy, tahle její postava je skvělá a zasloužila by si umístění v mnohem hodnotnějším bijáku. // Ano, a jak tady kolega Psychor poznamenal, tak primitivní substituční "šifra" a la "tajná abeceda" budí posměch, polopatický návod k jejímu řešení nabídl třeba už E. A. Poe ve Zlatém broukovi a já sám jsem si podobné vyráběl dávno v předpubertálním věku. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Čím dýl nad tím přemýšlím, tím víc se mi to líbilo. Stojí to hodně na hlavní postavě, která je naštěstí nejen dobře zahraná, ale i parádně napsaná a konceptově zajímavá. Příběh je osekaný jenom na to nejdůležitější, a tak dostávají prostor hrátky s kamerou i zvukem, budování atmosféry, teasování záporáka (který je následně krásně vyšinutý i ďábelský zároveň) a nějaké ty lekačky. Samozřejmě nechybí ani poctivý procedurální momenty, který z toho ve finále dělají především detektivní story, byť s hororovými prvky a notnou dávkou satanismu, který vyžaduje nějakou tu vlastní interpretaci zla okolo. Vlastně je to víc Deliver Us from Evil než třeba Se7en nebo Silence of the Lambs, akorát promyšlenější v detailech a precizněji natočené, i když za cenu silnějších raw emocí. V rámci žánru vynikající příspěvek, kéž bychom takové dostávali častěji. 8/10 ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Atmosférická lahůdka. Tempo je vražedně pomalé, ale přesně pasuje k tomu pochmurnému příběhu, drtivé většina filmu se odehrává v noci, nebo v přítmí domů, či – stejně jako třeba v Mlčení jehňátek – v sychravém podzimním počasí se zataženou oblohou, Perkins zajímavě pracuje s formátem obrazu a různě ho variuje, a všechno to skvěle doplňuje zlověstná hudba a zimomřivky vyvolávající zvukový design. Sice by pro méně znalé bylo chybou na to jít jako na „film s Nicolasem Cageem“, ten je tu dohromady všehovšudy asi 5 minut, ale jeho kreace je i tak nezapomenutelná a vyždímaná až na dřeň. Ke konci to na mě bylo až příliš dějově vykonstruované, ale takovéhle hnidy filmu odpustíte, když se celou dobu tak znamenitě bavíte. To, že hlavní hrdinkou je žena, pak ještě dodatečně vytváří další vrstvu napětí, protože se prostě o ní bojíte. __ Perkins je talent, jeho táta hrál v jednom nejzásadnějším thrilleru všech dob, a on točí skvělý thrillerový žánrovky, kruh se tak uzavřel. Budu ho sledovat i nadále, kluka jednoho šikovnýho. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po veskrze artově vysmažené Perníkové chaloupce jsem se dalšího rádoby hororu slizáka Perkinse bál už předem. A Dlouhonoháč je vskutku divný film. Ovšem spíše v takovém tom řekněme pozitivním smyslu. Něco, jako když po vás lačně vyjede vaše tchýně, toho času dobře zajetá čtyřicetiletá MILFka se zálibou v polykání banánů napříč. Ano, ta jakože agentka dozajista bude srát všechny, neboť jedná, jako by patřila spíše k Federální Bandě Idiotů. V tomto bodě bych plně souhlasil s jindy nevkusným kolegou Fukou, byť se v této čisté a progresivní Mekce nové a lepší filmové publicistiky ohání vulgarismy tak žalostnými, až se rdím! Jen bych si dovolil kapku poopravit jeho genderově naprosto neakceptovatelnou šovinistickou metonymizaci behaviorálního vzorce naší hrdinky. Vždyť silná nepřeoperovaná moderní žena se přeci stěží může chovat jako „kokot“, pane kolego! Zůstaneme-li tedy u vaší veskrze nechutné genitální determinace, správný, genderově nediskriminační a zcela v souladu s pirátskou doktrínou by byl výraz „p***iča“ či jiné synonymní kosočtverečné substantivum. Ne, neděkujte, prostě si to opravte, ať vás široká veřejnost nemá za prachsprostého laika a otevřeného nepřítele hnutí #Meeboo! Ale zpět k #marytoo. Tohle Dobrýos přeqapivě docela dal! Je to hustě atmosférické, docela to odsejpá, Mikuláš je démonický, tedy alespoň vokálně, jinak vypadá spíše jako přestárlý transvestita, jakož i ten pičismus slečny agentky se nakonec ukáže jako opodstatněný a vinil bych z něj spíše nekompetentnost odpovědného důstojníka z lidských zdrojů, jenž takto labilní krávu přijal ke sboru. Rozhodně jedna z těch lepších žánrových podivností, takže u toho třeba zkuste neusnout jako sestrou znavený miláček LIVINGDUMB, a rozhodně si u toho nezavádějte do análu nagelovaný diplom z nějaké té prestižní hospitalizačně – léčebné půlroční stáže v Bohnicích jako jiný psychicky chorý uživatel. Velmi by vám to zkreslilo finální úsudek, tedy objektivních 3,4999999926541 rozškrábaného strupu! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Prej nejděsivější horor dekády. Dobrej fór. Tak předně Longlegs je spíš krimi thrillerem než hororem. S hororem to má společnýho snad jen tématiku okultismu/satanismu. Film to samozřejmě špatnej není jen jako horor je to nefunkční(pakliže jdete do filmu jako do nejděsivějšího hororu dekády😁). Tempo sice není nijak závratný ale přesto to nenudí. Pořád si to udržuje svoji atmosféru a díky nejednomu zvratu není nouze ani o chvíle napětí. Že je pod maskou N. Cage není pomalu ani poznat. Jinak si o5 myslím, že se kolem filmu vytvořil zase zbytečnej hype. Po technické stránce prakticky nemám co vytknout, námět taky dobrej ale určitě se z něj dalo vytřískat daleko daleko víc. Zvlášť pokud mělo jít o nejděsivější horor dekády. Takhle je to jen za lepší 3hvězdy. Hail Satan!!! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Mimo marketingovou kampaň měl film rozpočet necelých 10 milionů amerických dolarů, což je částka, kterou film vydělal v den své premiéry. (Arigato)
  • Mnoho šifrovaných zpráv obsahuje pravopisné chyby a špatnou gramatiku, což odkazuje na šifry vraha z filmu Zodiac (2007), jež obsahovaly překlepy, které velmi často ztěžovaly jejich rozluštění. (Arigato)
  • Oz Perkins chtěl, aby se Nicolas Cage (Longlegs) neobjevil na plakátech ani v traileru, přestože hraje hlavní roli. Společnost Neon proto musela přijít s nápaditou marketingovou kampaní, jak film propagovat bez závislosti na Cageovi. Kampaň měla velký úspěch a snadno se stala virální. Např. na billboardech bylo pouze telefonní číslo „458-666-4355“, po jehož vytočení zaznělo hlasem titulní postavy pouze: „I'll be waiting“ (pokud bylo na číslo zavoláno před premiérou, po premiéře se stejným hlasem ozval zpěv: „Happy Birthday“). Na Instagramu filmu se objevila série fotek a krátkých videí obsahujících šifry k filmu. Tvůrci také přišli s vlastní webovou stránkou, kde byly poskytnuty fotky a různé podrobnosti spojené s případy. Fanoušci tak mohou pomocí všech poskytnutých informací získat hesla k otevření složek, které se ze stránky dají stáhnout. (Arigato)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama