Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (283)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Facku tomu, kdo tohle přirovnal k Mlčení jehňátek nebo k videohře Alan Wake 2 a facku mě, že jsem se na tenhle film nechal tak moc nahypovat. Bohužel se jedná o největší zklamání roku, protože moje očekávání byla až nesmyslně vysoko. Možná si od filmu dám měsíc pauzu a zkusím to znovu, třeba tomu konečně přijdu na chuť. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Motlitby nás chrání před ďáblem. Popkřesťanská tématika vysvětluje úspěch a silný hype v USA...objektivně ale (minimálně tady u nás v Čechách) celkem nudná a předvídatelná satanistická detektivka, respektive variace na klasický satanský horor maskovaný temným procedurálním krimi thrillerem o pátrání po sériovém vrahovi ... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady jsou všichni magoři a kdo není magor, tak je blbec. A tak není divu, že se Perkins musí soustředit na atmosféru a budování napětí, což sice dělá mistrně, ale to samo o sobě nestačí. Pomoc nepřichází ani ze strany herců, ale upřímně řečeno ti za to zase tolik nemůžou, protože postavy jsou jednoduše debilní a všichni zúčastnění pravděpodobně odvedli to, co se po nich chtělo. Je to škoda, protože Maiku Monroe mám docela rád, ale její uťáplá agentka s evidentním problémem se socializovat mi občas lezla nebetyčně na nervy. No Cage si tu střihnul magora, kterého by ve městě nejspíš během chvilky zavřeli do blázince, zatímco na vidlákově by mu nějaký místní redneck ustřelil palici. A přitom to téma zase nebylo úplně blbé a mohl z toho být jak klasický kultistický horor, tak sedmičkový či jehňátkový thriller. Ale bohužel převládla snaha točit umění. Nějak nechápu, jak se Longlegs do multiplexů. Tohle patří tak maximálně na nějaký festival nezávislého filmu. 40% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Všetko najlepšie k narodeninám, Lee Harkerová.” Špeciálna agentka F.B.I., sa niekedy v polovici 90. rokov minulého storočia, vskutku práve ocitla v naprosto nezávideniahodnej situácii, keďže ústredný antagonista, prezývaný ako Dlháň, znovu "úradoval," kdesi na americkom stredozápade, resp. správal sa podobne, ako reálny predobraz v podobe Charlesa "Satanistu" Mansona, ktorý prinútil ostatných, len nie priamo seba, aby páchali ohavné zločiny, a vôbec tento psycho-thriller pracoval so satanistickým podtextom, a to teda konkrétne v desivej štylizácii, keď v 1/2 stopáže, pôsobil daný titul ešte hodne znepokojivým dojmom, zatiaľ čo v tej zvyšnej 2/2, sa miska váh už postupne otočila nielen v priamy prospech prekombinovaného scenára, ale zároveň začala zo seba chrliť i množstvo najrôznejších klišé, čím pomaličky strácala na atraktivite; nepomohlo ani to, že dotyčný autor týchto replík, Osgood Perkins, je synom toho Anthonyho Perkinsa, slávneho predstaviteľa legendárneho antagonistu [Normana Batesa] z nadčasovej klasiky vo formáte P-s-y-c-h-a, čiže aj v tomto prípade sa dostavila určitá "psycho atmosféra," a to najmä vďaka priamej účasti Nicolasa Cagea, ktorý predviedol suverénny a desivý herecký prejav, z ktorého mi koľkokrát naskakovali zimomriavky! Áno, rozhodne klobúk dole pred takýmto mimoriadnym výkonom. Jeho ženský protipól v podaní Maiky Monroeovej, bola na tom avšak obdobne, ale ani jej sa bohužiaľ nevyhli nejaké tie "lapsusy," za ktoré v podstate mohol najviac samotný scenár, ktorý si toho očividne zobral na plecia o čosi málo viacej, než bol schopný nakoniec uniesť, a to ďalej ani nehovoriac o odfláknutom finále, ktoré mi výraznejšie pokazilo predchádzajúce dojmy, čo sa pohybovali na predsa trocha vyššej úrovni; pričom toto spracovanie malo pomerne dosť blízko k Exorcistovi, alebo rovnako bližšie aj ku Mlčaniu jahniat, ako styčnými bodmi naprieč príslušným dianím, no celkový potenciál látky sa v skutočnosti nevyužil presne v takej miere, v akej by sa totiž využiť mohol: Ústredný protivník bol síce vynikajúci, ale akási [pod]zápletka k tomu, pôsobila nevierohodne a komicky, až takmer parodicky. Za málo peňazí, veľa muziky? → tomuto nízkorozpočtovému projektu sa to z väčšej časti i podarilo; pri okolo 10-miliónovom rozpočte, sú celkové tržby už teraz viac, ako desaťnásobne vyššie, pritom ešte následne istotne porastú, ale i napriek tomu mi na tejto veci niečo podstatnejšie chýbalo, čo by ma naostatok aspoň neprinútilo nad ňou ohŕňať nos! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý. Má to luxusní atmosféru. Řemeslně je to vypiplané. Herecky místy kulervoucí (Cage), místy "jen" zajímavé a jaksi vtahující (Monroe, Witt). Odkapává z toho úzkost a vnitřní napětí, které dokáže držet tu klíčovou strunu v pnutí po celý čas, přestože leckterý divák předem prokoukne kde je zakopanej pes. Konec je takový jakože neorganický, lehce šustící papírem a vykonstruovaným nápadem, ale ono to vlastně nestojí na nějaké té pointě. Těžiště toho filmu je spíš v té atmosféře samotné a v té cestě retro temnotou. Mám teď období kdy znovu projíždím a dokoukávám De Palmu s Hitchcockem a tak mám aktuálně pochopení pro napínák, který vše, včetně logiky a uvěřitelnosti zápletky podřizuje filmové zábavě a psychologickému dopadu na diváka.... Malé srdcové plus za Polaroid SX-70 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Longlegs používá symbolové substituční šifry, číselné substituční šifry a Vigenèrovu šifru (s klíčovým slovem „Longlegs“ pro dekódování zpráv). (Claw)
  • Nicolas Cage (Longlegs) čerpal inspiraci pro svou roli z děsivé vzpomínky z dětství, která se váže k jeho matce Joy Vogelsang. Když mu byly asi dva roky, Cage vzpomínal, že jednou nečekaně vstoupil do koupelny, kde jeho matka nanášela na obličej krém Noxzema. Tento okamžik, kdy se jeho matka rychle otočila s obličejem pokrytým bílým krémem, ho hluboce vyděsil. Tato scéna se mu vryla do paměti a inspirovala ho k tomu, jak by měl vypadat jeho děsivý vzhled ve filmu. Cage se rozhodl tuto vzpomínku přenést do své postavy, což vedlo k tomu, že jeho postava má ve filmu bledou, téměř mrtvolnou pleť. Tento vzhled, kombinovaný s dalšími prvky, jako jsou dlouhé, groteskní prsty, přispívá k děsivosti a znepokojivosti jeho role v tomto hororovém filmu. (EMMY)
  • Mnoho šifrovaných zpráv obsahuje pravopisné chyby a špatnou gramatiku, což odkazuje na šifry vraha z filmu Zodiac (2007), jež obsahovaly překlepy, které velmi často ztěžovaly jejich rozluštění. (Arigato)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama