Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (279)

Lima 

všechny recenze uživatele

Atmosférická lahůdka. Tempo je vražedně pomalé, ale přesně pasuje k tomu pochmurnému příběhu, drtivé většina filmu se odehrává v noci, nebo v přítmí domů, či – stejně jako třeba v Mlčení jehňátek – v sychravém podzimním počasí se zataženou oblohou, Perkins zajímavě pracuje s formátem obrazu a různě ho variuje, a všechno to skvěle doplňuje zlověstná hudba a zimomřivky vyvolávající zvukový design. Sice by pro méně znalé bylo chybou na to jít jako na „film s Nicolasem Cageem“, ten je tu dohromady všehovšudy asi 5 minut, ale jeho kreace je i tak nezapomenutelná a vyždímaná až na dřeň. Ke konci to na mě bylo až příliš dějově vykonstruované, ale takovéhle hnidy filmu odpustíte, když se celou dobu tak znamenitě bavíte. To, že hlavní hrdinkou je žena, pak ještě dodatečně vytváří další vrstvu napětí, protože se prostě o ní bojíte. __ Perkins je talent, jeho táta hrál v jednom nejzásadnějším thrilleru všech dob, a on točí skvělý thrillerový žánrovky, kruh se tak uzavřel. Budu ho sledovat i nadále, kluka jednoho šikovnýho. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Parádní atmosféru a velmi působivé jednotlivosti Longlegs nikdo neodpáře, ale s výsledným filmem mám vlastně víc problémů, než jsem se obával. Je to celkově tak nějak divně o kousek vychýlené z normálu (Lee Harker je skoro jako Saga Norén), takže film nemá flow tradiční hororově-thrillerové žánrovky, ale zároveň je to doslovné, víceméně průhledné a bez větších překvapení, takže se nepohybujeme ani v mantinelech full psycho bizáru. Celá ta vyšetřovatelská linka mi přišla divácky neuspokojivá a jalová, Perkins v podstatě předstírá detektivní procedurál ... ta data narození a vražd, šifrované dopisy, zní a vypadá to cool, ale co z toho reálně vzešlo a k čemu to bylo? Silně mi tu chybí takové ty "heuréka" momenty, kdy vyšetřovatel na něco přijde a film je schopný divákovi srozumitelně vysvětlil, jak zjištění hrdiny posune blíž vrahovi. Kdežto tady se posuny ve vyšetřování prostě jen "dějí", případně titulní Longlegs pošle hrdince nápovědu... Nicolas Cage výborný, výborný, až najednou být výborný přestane (zhruba v momentu, kdy začne "zpívat"), pak už mě jeho výkon spíše rušil. S hodnocením velmi váhám mezi 3 a 4, už jsem párkrát překlinul. Definitivně to asi bude muset rozlousknout až druhá projekce, která nebude zatížena očekáváními (která teď byla veliká). ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pár naprosto skvostných záběrů, podmanivá hudba, příjemný feel devadesátých let a to je všechno. Režisér si umí hrát s obrazy a atmosférou ale jeho film je jako puzzle. Políčko za políčkem utvoří celek skládačky, ale vidíte mezery a stačí málo aby se to celé rozpadlo. Jako celek to prostě nedrží pohromadě. Vyšetřování vlastně neexistuje, nemá to švih ani pořádný spád, Maika je celý film úplně mimo, nemáte šanci si k ní vytvořit jakýkoliv vztah jako třeba k Jodie Foster a její Sterlingové. Cage předvede dejme tomu 4 solidní kreace, které naženou strach, jinak dělá kuku nebo zpívá Happy birthday song tvl. Takže občas ukáže, proč dostal Oscara a občas ukáže, proč se mu více či méně posledních deset let všichni smějí. Je to hnusný a depresivní v tom dobrým slova smyslu, ale má to mnohem větší ambice a ego než si může talent Režiséra dovolit. Nakonec nejzajímavější na celým filmu je pragmatický výkon který předvádí Blair Underwood a můžete k němu vzhlížet jako k jediné sympatické postavě, zajímavý spojení hororu a detektivky, kde bohužel ale není skoro žádné vyšetřování a horor přijde s křížkem po funuse. Nejlepší nakonec je na konci Marc Bolan a jeho legendární Get it on. Velice chytrá reklama a hype, bohužel na poměrně nudný a ne příliš chytrý film. Notabene když sem u toho dvakrát usnul.55%. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Našlo sa pár úderov na logiku, ale i napriek tomu ide o veľmi atmosferickú, psychologickú krimi s prvkami hororu, ktorá od začiatku buduje ten správny diskomfort. Nicolasa Cagea si užijeme dokopy iba pár minút, ale tie nasledne vždy stoja za to. Jeho postava ja napriek tomu zapamätateľná a aj poriadne creepy. Kamera presne vie, ako sa má hýbať, aby pomyslene tlačila na psychiku diváka. Keď k tomu prirátame efektnú prácu s hudbou a ruchmi a autentický výkon Maiky Monroe, tak vo výsledku rozhodne prevažuje spokojnosť. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Hail Satan! Osgood Perkins servíruje hutný divácký prožitek pro všechny, kteří jsou ochotni vystoupit ze své komfortní zóny a nechat se na 101 minut vtáhnout do ďábelsky nepříjemných vod zla, zmaru a zhouby. Jestli Longlegs v něčem exceluje, tak je to právě ta zlověstná a depresivně sžíravá atmosféra, která se vyvalí hned z prvního záběru a odezní až se závěrečnými titulky. Film nenabízí jedinou scénu, kde by trošku ubral na své tíživosti – místy se možná potěšeně zasmějete nad několika kreacemi fenomenálního Nica Cage, ale nikdy to nepřesáhne míru, kdy by tím film tratil na své dusivosti. Perkins stvrdil své místo mezi nejzajímavějšími žánrovými tvůrci současnosti – jeho hlavním umem je mistrovská práce s atmosférou a mizanscénou, která mezi běžnou žánrovou nabídkou zcela vyčnívá. BTW: Neon si zaslouží potlesk za geniální marketingovou kampaň, díky které zaslouženě sklidil ovoce – povedlo se jim chytře cílenou reklamou udělat z Longlegs hororovou událost roku. Někteří budou z výsledného produktu zklamáni, to už je úskalí overhypu, ale já to vždy beru trošku s rezervou a nakonec jsem velmi spokojen s tím, co bylo doručeno na plátna kin. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Závěrečné titulky se na konci filmu neposouvají směrem nahoru jakožto u většiny filmů, nýbrž směrem dolů. (Hofanus)
  • Nicolas Cage (Longlegs) čerpal inspiraci pro svou roli z děsivé vzpomínky z dětství, která se váže k jeho matce Joy Vogelsang. Když mu byly asi dva roky, Cage vzpomínal, že jednou nečekaně vstoupil do koupelny, kde jeho matka nanášela na obličej krém Noxzema. Tento okamžik, kdy se jeho matka rychle otočila s obličejem pokrytým bílým krémem, ho hluboce vyděsil. Tato scéna se mu vryla do paměti a inspirovala ho k tomu, jak by měl vypadat jeho děsivý vzhled ve filmu. Cage se rozhodl tuto vzpomínku přenést do své postavy, což vedlo k tomu, že jeho postava má ve filmu bledou, téměř mrtvolnou pleť. Tento vzhled, kombinovaný s dalšími prvky, jako jsou dlouhé, groteskní prsty, přispívá k děsivosti a znepokojivosti jeho role v tomto hororovém filmu. (EMMY)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama