Reklama

Reklama

Recept na smrt

  • Česko Recept na zabití (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ana (Olga Kurylenko) a Ray (Don Johnson) si mysleli, že počas slávnostného otvorenia ich novej reštaurácie sa nemôže nič pokaziť. Keď sa však objaví miestna mafia, ktorá vydiera jej manžela a podpáli reštauráciu, Ana odhalí tajomstvo svojej nebezpečnej minulosti, keďže je bývalou agentkou KGB. Jedna vlna nájomných vrahov a gangstrov strieda druhú a ona musí dokázať svoje schopnosti s nožom v kuchyni aj mimo nej... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (25)

Kushina 

všechny recenze uživatele

Hej, však to bylo dobrý. Bylo to krátký, rychlý, akční, žádný hovna okolo. Co víc od nízkorozpočtového akčního filmu chtít? Sice byl příběh (scénář) úplně o hovně a nevysytla se žádná hlubší zápletka, ale who cares? Prostě akce a jde se střílet a zabíjet a za 80 min je konec. Za mě dobrá béčová jednohubka na večer. Čekal jsem teda větší katastrofu. 55% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem za divného, ak poviem, že ma "High Heat" celkom bavilo? Nedá sa povedať, že by išlo o vysovko prelomový film, je v ňom nekonečná studnica všemožných klišé, no sú dokopy 3 elementy, ktoré z neho urobili celkom fajnú oddychovú zábavu. V prvom rade je super, že toto nie je film, ktorý sa berie super seriózne, a skôr sa snaží vytrieskať niečo z komédie než akcie. To je celkom osviežujúce. Potom je tu Kaitlin Doubleday ako Mimi a celá jej rodina, ktorí ma neskonale bavili. Ich hlášky fungovali, rodinná dráma bola uveriteľne komická a ich dve dcéry, ktoré pôsobia ako keby sa s nimi dokopy len nudili ma bavili tiež. Plus ešte aj zahrajú dievčatká z ikonického "The Shining", čo je skutočne niečo. No a do tretice je tu Jackie Long ako masér Gary, ktorý je rozhodne najvtipnejšou postavou celého filmu. To ako sa do celej akcie dostane, ako s ním ostatné postavy jednajú, až k jeho patetickému správaniu... a dokonca aj samotný šéf mafie sa spýta v jednom momente, či zabili aj jeho. Očividne tento človek svojimi rukami dokáže skutočne uvoľniť aj to najstuhnutejšie telo. Hold dobrí maséri sa nerodia na ulici. Ostatné je dokopy len klišé, ktoré poznáme a videli sme miliónkrát. Nijako nevyčnieva, no neberie sa tak vysoko vážne. Takže na oddychovú zábavu ako stvorené. Ak sa film neberie vážne, tak ho nebudem tak brať ani ja. Hodnotenie: B ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného, ale úplně špatné to nebylo. Jednoduchý akční děj, jakžtakž ucházející béčko. Líbila se mi scéna, jak dvě strašidelné holčičky konverzují s černochem. Scénář je místy trochu děravý a ani režie není právě špičková, ale třeba tohle se fakt povedlo. Naproti tomu nechyběly ani scény naprosto plonkové a navíc sentimentální. Chtěl jsem pochválit ruskou herečku Olgu Kurylenko, ale na ČSFD jsem dohledal, že je to Ukrajinka. Chválím tedy ukrajinskou herečku Olgu Kurylenko. Dojem z filmu bohužel občas kazily zmršené české titulky: „Jsem z toho rozporuplná. Jsem v pozoru.“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bláznivý akčniak v Tarantinovskom, skoro až absurdnom japonskom štýle o bande dementných mafiánoch, gangsteroch a náhodných okoloidúcich chudákoch, ktorý sa snažia vydymiť z kuchyne jednu veľmi obratnú krysu, ktorá ich všetkých zmasti do guličky. Akcia ale za veľa nestojí a skoro všetko gore sa odohrá mimo záber kamery. Celkovo sa u mňa striedali chvíle nudy a trápnosti. 2/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Olga Kurylenko má spolu s Don Johnsonem restauraci, Když se u nich jednoho dne zjeví lokální mafiáni, kteří chtějí restauraci vyplálit, nezbývá Olze nic jiného než oprášit dávné znalosti. Jak už to tak bývá Olga totiž není jen obyčejná kuchařka, ale má svojí temnou minulost. High Heat je béčkový akčňák, který si na nic nehraje a servíruje otřepanou premisu s hrdinou, který musí nechtěně oprášit svoje druhá já. Tohle už tu bylo v minulosti tolikrát (naposledy třeba výborný Nobody), že jediné na čem záleží je zpracování a laťka zábavnosti, což je v tomhle případě oboje někde kolem průměru. Akce vyloženě neurazí, ale ani nenadchne, ovšem díky kraťoučké stopáži nad tím divák ani nemá čas moc přemýšlet...50% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (4)

  • Když Mimi (Kaitlin Doubleday) vyndává nože po otevření restaurace, má tmavě červený lak na nehtech, ale v detailních záběrech, kde krájí cibuli a maso, žádný lak nemá. (Johnny.ARN)
  • Několikrát je zmíněno, že Ana (Olga Kurylenko) je bývalá agentka KGB. KGB však byla rozpuštěna v roce 1991, když byla Ana ještě dítě. Po rozpadu Sovětského svazu v roce 1991 byla KGB v Rusku obnovena jako Služba zahraniční rozvědky a později se stala známou jako Federální bezpečnostní služba. Kdyby byla ruskou agentkou, pracovala by pro posledně jmenovanou společnost, která byla založena v roce 1995. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama