Reklama

Reklama

Přes velký předěl

  • USA Across the Great Divide (více)

VOD (1)

S odvahou a nadějí putují nevyzpytatelnou divočinou za svým novým domovem... V roce 1876 karbaník a podvodník Zachariáš Copp (R. Logan) prchá před svými pronásledovali, které obral v kartách. Uprostřed krajiny potká dva sirotky, Holly a Jasona (H. Rattrayová a M. E. Hal), kteří cestují do Oregonu, aby tam převzali svou zděděnou půdu. Zachariáš se k nim chce přidat, aby měl lepší šanci uniknout a aby děti zvládly překročit Skalnaté hory. Holly a Jason mu však nevěří a nechtějí, aby je doprovázel. Zachariáš však i přesto vytrvale za dětmi putuje po svých. Po několika dnech, když děti překračují řeku, Zachariáš zachrání tonoucího Jasona, a stává se tak třetím členem výpravy na cestě nevyzpytatelnou divočinou… (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Western pro malé děti. 1)  Dobře natočené i když nepříliš věrohodně působící akční scény s medvědem grizzlym, pumami, vlky a bizony jsou zřejmě to nejzajímavější, co film poskytuje._____ 2)  Zápletka by nebyla špatná, kdyby měla nějaký konec. Zde ovšem nemá._____ 3)  35letý Robert Logan (karbaník Copp) byl pěkný chlap. ()

Horácius 

všechny recenze uživatele

Možná to s hodnocením přeháním, ale film mám zafixován jako špičku svého žánru, kterou bylo možno v naší televizi kdysi dávno shlédnout. Zejména zaujala krásná příroda na naší první barevné televizi :))) (a pak že to je objektivní!), scénky se zvířaty a také celkem neotřelý námět. Jak by to dopadlo při shlédnutí dnes nevím, ale k čertu s tím, kdysi to působilo a hotovo. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemný film o ceste. Siroty Holly a Jason Smithovci putujú do Oregonu kvôli dedičstvu. Cestou so sebou vezmú hazardného hráča Zachariasa Coopa. Na ceste ich čaká množstvo nástrah. Vlci, medvede, pumy, bizóny a indiáni. Napriek tomu je cesta vlastne krásnou prechádzkou divokou prírodou a najväčšie napätie divák zažije pri strete s medveďom. Zachariasova humorná povaha odľahčuje atmosféru a aj vďaka jeho hráčskym schopnostiam, ktoré mu Holly celú cestu vyčíta, nakoniec šťastne dorazia do cieľa. 70% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

První scénář Stewarta Raffilla nepřináší zase tolik dobrodružství, jak se může zdát. Dvojice dětí se seznamuje s karetním podvodníkem, který jim nejprve ukradne koně, aby pak jednoho z nich zachránil a tím si definitivně získal jejich důvěru. Už samotný fakt, že děti putují se zbraní někam pro dědictví je zajímavý a je škoda, že se víc nedozvíme o jejich minulosti. V ději mají štěstí. Dlouho se nepotkají s žádnými pistolníky a když už na ně narazí, ti si je vlastní hloupostí nechají proklouznout. Podobně je to s indiány. Za to zvířata, jako by se pro ti nim spikla. Puma, vlci a až stereotypně je napadají hlavně medvědi. Krajina i celé putování s řadou příhod je zajímavé a řekl bych, že kniha s tímto dějem by se četla jedním dechem. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že druhý kanál RTVS vytiahol z archívov aj tento zabudnutý rodinný western, o ktorom som nikdy nepočul, ale už po pár minútach som bol presvedčený, že ho chcem vidieť dokonca. Nie je veľa skutočne dobrých rodinných filmov, ktoré by nemali pachuť gýču a neliezli by na nervy dospelejšej časti publika, ale Cez veľký priesmyk bude jednou zo svetlých výnimiek, na ktorú sa môže dívať celá rodina bez toho, aby ktokoľvek zo zúčastnených trpel. . Exotické lokácie, divoké zvery (a že je ich tu naozaj dosť! ) a príjemný dobrodružný príbeh so sympatickými hrdinami si podľa môjho názoru získajú pozornosť väčšiny divákov a približne 90 minútová stopáž ubehne rýchlo. Možno bola chyba premietať film v rámci nočného kina (RTVS si zrejme chcela získať nostalgickych divákov) , pretože verím, že viacero mladších sledovateľov by film, v záplavách všetkých tých televíznych nezmyzslov a hlúposti, mohol potešiť. Veľmi slušné 4* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film pochádza z pera tvorcov série snímok "Wilderness Family". (Svadbos)

Reklama

Reklama