Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 1

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Srandovně obtloustlý hošík M.J.Fox,mizerný herec (ale o to později mnohem,ale mnohem lepší režisér)Van Patten a průměrný režisér Lester s nevýrazným Kingem jako opravdu hodně nazlobeným učitelem hudby (ani nechci vědět jak by řádil takovej třeba tělocvikář,-to by byl teprve sekec!!).-Tahle partička mohla mít nakročeno k docela nehezkýmu filmovýmu průseru,který se naštěstí nekonal a pro mě tenhle film definuje co to je vlastně ten sedmdesátkoosmdesátkový lúk. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester ma prekvapil práve týmto prvým dielom. Ale jediné čo nepochopím je to, že vtomto dieli niesu učitelia robotickými zabijakami, ako to bolo v druhom pokračovaní. To ale vonkoncom nevadí, pretože i tak nám Lester pripravil dobré bojové scénky, Perryho Kinga ako učiteľa, ešte mladého Michaela J. Foxa a Roddyho McDowalla ktorý sa chcel pomstiť jednému zo žiakov, ktorý má nastarosť celý gang. Film sa celý nijako nenaťahuje, iba sa bavíme a ku koncu si vychutnávame perfektnú hudbu z rokov 80-tych. PERFECT! 100 percent. A na koniec úžasná skladba od Alice Coopera: Take a look at my face I am the future How do you like what you see? Take a look at my face I belong to the future And you belong to me I am the Future!!!! ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Class of 1984" je vypočítavo nepríjemný thriller. Je to ten typ filmu pri ktorom divákovi nie je najlepšie. Film je prekvapivo dobre zahraný a svojím nemilosrdným spôsobom veľmi pútavý. Zobrazenie života na strednej škole je trochu ponuré, neuveriteľné a dialógy často vyznievajú dosť plocho, ale konečný masaker je drsný a neúprosný. 6/10 ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Trieda 1984 sa spočiatku tvári ako vážna spoločenská dráma na tému priekupníctva drog, obchodu s bielym mäsom a šikany v prostredí americkej strednej školy, ktorá si pýta dômyselné riešenie. Dlho sa aj zdá, že nejaké reprezentatívne nakoniec ponúkne. Trieda 1984 v poslednej polhodinke svojej minutáže už zjavne koketuje so žánrom rape and revenge a ideály mladého učiteľa skončia pri cikrulári, ktorý chŕli krv z bezmocného tela problémového študenta. Pre béčkového diváka zaiste prekvapenie. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Odvěké téma násilí ve školách, do očí bijících systémových chyb v přístupu k mládeži a výchově obecně. Zpracování trochu pokulhává, protože každý učitel uvědomující si vážnost situace, by ze školy co nejdříve vypadl. Učitelova chyba byla, že svůj boj proti mladým gangsterům pojal jako své poslání. Možná si nedokázal připustit, že se situace může nezvratně vyhrotit. Možná byl jen idealistou věřícím v pedagogovu autoritu. Každopádně v momentu, kdy mě nepodrží ředitel školy, bych prostě dal výpověď a šel jinam. Závěr filmu již byla scénáristova fantazie s horrorovými prvky, která ale v takto postaveném filmu své opodstatnění má. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Film bol nakrútený za 45 dní. (Dareios22)
  • Role Terryho Corrigana byla původně nabídnuta Dennisi Weaverovi, ale ten ji odmítl, protože se mu film zdál příliš násilný. (hladass)
  • Pro scénu, ve které byla ve škole nalezena zabitá laboratorní zvířata, byly použity opravdové mrtvoly zvířat. Pach v místnosti byl tak velký, že většina herců do místnosti nevstoupila. (hladass)

Reklama

Reklama