Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 1

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

K filmu mě pojí zajímavé pouto. Sháněl jsem jej totiž po většinu svého života. Kdysi v útlém mládí jsem viděl závěr filmu a hlavně scéna kdy si učitel hodí pěkně vyvedeného žáka na cirkulárku se mi vryla pěkně hluboko do paměti. Samozřejmě jsem tento film musel vidět znovu a pořádně. Že se jedná o hodnotný snímek není žádných pochyb. Věrohodně vykreslená atmosféra a prostředí ve kterém se i učitelé bojí o život a musí vyvolávat žáky s pistolí v ruce. Jednou bych si rozhodně přál aby tento násilnický skvost neunikl pozornosti DVD distributorům u nás. 80% ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Ještě než Lester odpálil Komando, tak rozpoutal školní terror a to velice působivý a zajímavý. Nový učitel hudby vzal spravedlnost do svých rukou a to doslova. Všechno se zpočátku zdá jako nějaká hra od potrhlých dětí, ale během pár minut se ukáže, že tyto děti co uznávají punk nejtdršího kalibru mixnutý s nacismem to myslí taky smrtelně vážně. Drogy, nože, břitvy, plno punku a jedno luxusně nasnímano oběšení. Takl taková to byla třída roku 1984. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Pakliže taky znáte ty filmy, v nichž nově příchozí učitel svým neortodoxním přístupem nadchne ke studiu nějakou rádobydrsnou bandu, tak na ně fofrem zapomeňte, poněvadž tady taky jednou dostane jistá povedená partička po zásluze nakopáno. A jelikož se píše začátek 80. let, všude se fetuje, šlape, na každém rohu je pankáč a k tomu vyhrává sympatický song od Alice Coopera. Celé je to řádně přehnané, ale Marku L. Lesterovi se to povedlo natočit dostatečně zábavně na to, abych filmu s klidem odpustil pár naivnějších scén a dialogů a přidal mu jednu (lehce protekční) hvězdu navíc. Dnes už by na něco takového, co se odehrává v poslední čtvrthodince, nikdo neměl koule. Vůbec nejdrsnější a nejvtipnější je pak závěrečný psaný dovětek. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nový nastupujúci učiteľ spočiatku nechápe načo je kolegovi, ktorého práve stretol pred školou, zbraň. Žiaci pri vstupe prechádzajú cez bezpečnostné zariadenia a odovzdávajú nebezpečné predmety ochranke. Drogy však preniesť nie je žiadny problém. Nový učiteľ sa zakrátko dostáva do konfliktu s partiou najšialenejších výtržníkov... Úvodný, resp. záverečný song spolu so zábermi prichádzajúcej správne voháknutej mládeže do školy a všadeprítomnými kresbami po stenách navodí tú správnu atmosféru. Film sa v podstate sústreďuje na konflikt učiteľa a piatich žiakov, ktorý sa ku koncu vyhrotí ich postupnou likvidáciou, napr. i na urezávanie končatín cirkulárkou dôjde. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa dávali 3* tomuto snímku. Možno by zaslúžil i viac, ale nakoniec som sa rozhodol takto. Je to dosť hnusný film(čo sa týka myšlienky) a o to hnusnejší, že to bolo podľa skutočnej udalosti. Miestami to trošku nudí zbytočnými kecami a istá bezmocnosť učiteľa vo vás vyvoláva mierne deprimujúce pocity. Za silné uvažovanie nad 4* mohla posledná dvadsaťminutovka, kde sa už nikto s nikým nemazná. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Role Terryho Corrigana byla původně nabídnuta Dennisi Weaverovi, ale ten ji odmítl, protože se mu film zdál příliš násilný. (hladass)
  • Pro scény v klubu byli angažováni skuteční punkeři a během řádění při koncertu bylo zraněno několik herců. (Fenk)
  • Pro scénu, ve které byla ve škole nalezena zabitá laboratorní zvířata, byly použity opravdové mrtvoly zvířat. Pach v místnosti byl tak velký, že většina herců do místnosti nevstoupila. (hladass)

Reklama

Reklama