Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Opravdu hnusný film. Temná varianta Džungle před tabulí. Žádná kladná postava, jen samí psychopati. Jsem poněkud skeptický k onomu - podle skutečné události. Učitel (P.King) ovšem podělal, co mohl (ano, měl to ve scénáři). Kromě toho byl krajně nesympatický, a tak ani jeho závěrečná vzpoura mě nepřesvědčila o jeho schopnostech. Normální člověk by ty dementy postřílel hned zkraje přece (asi jako R.McDowall). Hodnotím vysoko, ale jinak tohle není moje parketa. A jsem rád, že jsem si nepřečetl předem zdejší obsah, který vyzrazuje téměř vše... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strih je vyslovene otrasný a scenár nijako nevybočuje z klasickej revenge linky, no inak je to skvelé exploitation o idealistickom učiteľovi, ktorému prerastie cez hlavu banda pankáčov. Záverečný masaker je parádny, Michael J. Fox poteší a ústredná pieseň "I Am the Future" od Alice Coopera je úplne famózna. Škoda, že nedošlo na crossover s Death Wish. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Když něco provede student, nehnete ani prstem, když se zhroutí učitel, voláte na policii,“ křičí učitel hudby plný ideálů na ředitele problémové školy. Dnes to samozřejmě působí úsměvně a pitomoučce, toho času ale výsledek od tvůrce kultovního Komanda platil za poměrně napínavý, atmosférický a hlavně drsný kus z prostředí, ve kterém by měli všichni sedět poslušně v lavicích nebo biflovat v parku. Namísto toho přicházejí na cirkulárce o končetiny nebo se škvaří v plamenech. Místy hodně černý humor překvapuje, já naopak překvapivě nepoznal Michaela J. Foxe. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně drsný a napínavý Lesterův thriller z prostředí školy, kde vládne banda všehoschopných grázlů. Jejich šéf je vychytralý, inteligentní sadistický parchant, který se pomalu, ale jistě dostává do čím dál větší a přímější konfrontace s novým učitelem hudby. Film stále a stále graduje, ale přitom má pomalé tempo a proto napíná divákovy nervy k prasknutí. Divák přeje grázlům tu nejhorší odplatu, ale stále pochybuje, že toho bude učitel hudby schopen ... Finále je však úžasným zakončením, grázlové dostanou co proto všemi možnými způsoby ... Perfektní tvrdý a drsný film, jeden z těch, které se natáčely v úžasných 70. létech a pak ještě pár let na počátku let 80. Lester ve své nejlepší formě. Film "CLASS 1999" nemá s tímto vůbec nic společného. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Srandovně obtloustlý hošík M.J.Fox,mizerný herec (ale o to později mnohem,ale mnohem lepší režisér)Van Patten a průměrný režisér Lester s nevýrazným Kingem jako opravdu hodně nazlobeným učitelem hudby (ani nechci vědět jak by řádil takovej třeba tělocvikář,-to by byl teprve sekec!!).-Tahle partička mohla mít nakročeno k docela nehezkýmu filmovýmu průseru,který se naštěstí nekonal a pro mě tenhle film definuje co to je vlastně ten sedmdesátkoosmdesátkový lúk. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Role Terryho Corrigana byla původně nabídnuta Dennisi Weaverovi, ale ten ji odmítl, protože se mu film zdál příliš násilný. (hladass)
  • Koncert, který Stegman hraje ve třídě, si napsal Tomothy Van Patten sám. (hladass)

Reklama

Reklama