Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Trieda 1984 sa spočiatku tvári ako vážna spoločenská dráma na tému priekupníctva drog, obchodu s bielym mäsom a šikany v prostredí americkej strednej školy, ktorá si pýta dômyselné riešenie. Dlho sa aj zdá, že nejaké reprezentatívne nakoniec ponúkne. Trieda 1984 v poslednej polhodinke svojej minutáže už zjavne koketuje so žánrom rape and revenge a ideály mladého učiteľa skončia pri cikrulári, ktorý chŕli krv z bezmocného tela problémového študenta. Pre béčkového diváka zaiste prekvapenie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý a hlavně zajímavý drama ze školního prostředí, který se pozvolna během filmu přeměňuje ve výbornej thriller, až nakonec skončí u drsnýho zabíjení, který mě celkem překvapilo, sice jsem čekal, že bez mrtvoly tenhle film neskončí, ale to co se tam dělo předčilo i moje očekávání a byl sem celkem mile překvapen, nicméně některý scény mi v konečným účtování přišly mírně přehnaný, ale účinkovaly skvěle. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Příjemný béčko, kterému by slušel větší drive (mně osobně by mrdlo po pár akcičkách těch výtečníků, tady se vyčkává 90 minut) a údernější klimax (výtečníci to mají moc rychle za sebou, nutno ovšem říci, že za velmi zábavných okolností). Není to tak známý revenge movie jako Přání smrti, ale příznivce tohoto milého subžánru jistě potěší klasickými trademarky - slabošský hrdina, pocity bezmoci, sociopati, punkáči, dealeři, šlapky, graffity, tvrdá muzika, hloupoučké dialogy, přičemž vše směřuje jen k tomu jednomu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně drsný a napínavý Lesterův thriller z prostředí školy, kde vládne banda všehoschopných grázlů. Jejich šéf je vychytralý, inteligentní sadistický parchant, který se pomalu, ale jistě dostává do čím dál větší a přímější konfrontace s novým učitelem hudby. Film stále a stále graduje, ale přitom má pomalé tempo a proto napíná divákovy nervy k prasknutí. Divák přeje grázlům tu nejhorší odplatu, ale stále pochybuje, že toho bude učitel hudby schopen ... Finále je však úžasným zakončením, grázlové dostanou co proto všemi možnými způsoby ... Perfektní tvrdý a drsný film, jeden z těch, které se natáčely v úžasných 70. létech a pak ještě pár let na počátku let 80. Lester ve své nejlepší formě. Film "CLASS 1999" nemá s tímto vůbec nic společného. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Amerika náš vzor…Ale hovno, tohle tady nechceme. Věřím, že podobně to na škole skutečně chodí a ne jen pro mnohé milované USA…Mladí zmrdi jenž jsou „chráněni“, zbraně ve třídách – už jsme měli šanci vidět nejednou ve zprávách ať už v TV nebo na netu…Podobné případy se ovšem odehráli nejen tam, abych byl spravedlivý. Spousta lidí taky nebyla ve škole žádný svatoušek (já už vůbec ne), nicméně kromě šikany spolužáků či sem tam nějaké ty naschvály učitelkám / učitelům, nikdy nějak závratně nepřekročili únosnou mez…Tenhle film se mi líbil i nelíbil. Začátek a konec je velmi solidním dramatem a posléze i drsným vyústěním, ke kterému to celou dobu směřovalo. Ti zmetci si nic jiného nezasloužili – prostředek byl místy trošku zbytečně natahovaný, ale i tak to jako celek mělo velmi slušnou úroveň. Herecké výkony rovněž hodně dobré -  Perry King - Timothy Van Patten, pousmál jsem se i nad mladičkým Michaelem J. Foxem. Obě volné pokračování už takovou podívanou nenabídli, ale i tak mám tuhle „Class sérii“ docela rád. Náš Magnusek a ti jeho Bastardi se mají ještě hodně co učit…Nadprůměrných slušných 70%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Pro scénu, ve které byla ve škole nalezena zabitá laboratorní zvířata, byly použity opravdové mrtvoly zvířat. Pach v místnosti byl tak velký, že většina herců do místnosti nevstoupila. (hladass)
  • Koncert, který Stegman hraje ve třídě, si napsal Tomothy Van Patten sám. (hladass)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno