Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Toto je opravdu klenot mezi rodinnými filmy se zvířaty. Má zajímavý a vtipný příběh, místy i dost napínavý no a samozřejmě sympatické hlavní hrdiny celého dobrodružství, hlavně ta kočka byla báječná. Na filmu velmi oceňuji i výpravu a krásné exteriéry divoké americké přírody a opravdu dojemný konec. Opravdu nádherné dobrodružství, vtipné a napínavé. Tohle rozhodně není trapné, naopak, je to klasika která nikdy nezklame. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi film s mluvicimi zviratky, jeste o chlup lepsi nez Babe-galantni prasatko. 2 psi a 1 kocka se vydavaji na dlouhou cestu aby se vratili zpatky domu, a na ceste je ceka rada neprijemnych prekvapeni a nastrah. Film je zabavny a zviratka si vystaci sama, nepotrebuji k tomu ani lidske herce. kteri se tam skutecne take moc casto neobjevuji. Libil se mi cesky dabing, jenz byl vydareny a Chance Jirky Langmajera je skutecne perfektni. pokracovani bylo take celkem dobre ale uz to nebyla TA neuveritelna cesta, kterou sem jako maly tak miloval. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Krásný film, kde jsou hlavní hrdinové dva psi a kočka. Rodina těchto zvířat odjede na dovolenou a své mazlíčky nechá u jedné známé. Tato zvířátka si ale budou myslet, že je tam jejich rodina nechala a nestojí o ně, tak utečou a pokusí se najít cestu domů. Starý moudrý Shadow, mladý ztřeštěný Chance a poněkud rozmazlená kočka Sassy musejí spojit síly, aby překonali nástrahy divoké přírody. Navíc pěkná hudba a líbil se mi i český dabing. Co může být krásnějšího než oddanost a láska našich zvířecích kamarádů. Prostě stará filmová klasika. - "You've learned everything you need, Chance. Now all you have to learn is how to say goodbye." ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Úžasnej hlas Michaela J. Foxe v příjemným rodinným námětu to hodnocení rozhodně pozvedne. Jako dítě sem se tomuhle filmu vyhla a vlastně můžu být ráda, protože sem si mohla vychutnat verzi českýho dabingu. Tři mazlíčci k sobě dobře pasují, dialogy sou vtipný i pro dospěhýho člověka a stopáž je akorát. Za mě určitě spokojenost. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Taková typická rodinná podívaná na odreagování. Mluvící zvířata a jejich příběh je poměrně zajímavý a děj zasazený do divočiny, kde domácí zvířata nejsou zrovna doma, se mi líbí a působí velmi napínavě i mile. Nespočítám, kolikrát jsem Neuvěřitelnou cestu v mládí viděl, ale i dnes se na tohle dobrodružství plné naděje, vůle a přátelství z pohledu těch nejvěrnějších rád podívám. Můj oblíbený zvířecí film z dětství :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Ač by se mohlo zdát problematické mít v jednom filmu dva psy a kočku, ústřední zvířecí trojce se ale nakonec stala přáteli – smečkou i v reálném životě. (Nach)
  • Rodina, která vlastní trio hlavních zvířecích protagonistů se jmenuje Burnfordovi. Toto příjmení nebylo vybráno náhodou. Autor původní knihy z níž vychází Neuvěřitelná cesta se jmenoval Sheila Burnford. (Nach)
  • Širokoúhlá verze tohoto flmu není k dostání na DVD, sehnat se dá jedině na iTunes. (HappySmile)

Reklama

Reklama