Reklama

Reklama

Železní bratři

  • USA The Iron Claw (více)
Trailer 9

VOD (1)

Bratři, synové, šampioni. Kevin, Kerry, David a Mike Von Erichové zápasili nejen se soupeři v ringu, ale i s rodinným prokletím. Emotivní příběh natočený podle skutečné události odhaluje jejich sourozeneckou lásku a oddanost rodině, ale i tvrdý dril despotického otce a trenéra v jedné osobě. V rolích bratrů, kteří se v osmdesátých letech svými výkony zapsali do historie profesionálního wrestlingu, září Zac Efron, Jeremy Allen WhiteHarris Dickinson. (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 9

Recenze (110)

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy podle skutečnosti, tak jsem se rozhodla vydat i na tento. Mohl být klidně o něco kratší, ta první půlka se docela táhla, ale jinak se mi film líbil, i když nejsem fanynka wrestlingu. Upřímně jsem také byla zvědavá na Zaca Efrona, kterého jsem dlouho nikde ve filmu neviděla. Druhá polovina byl tedy masakr a vůbec jsem nestíhala pobírat všechny smutné události co následovaly. Tím, že se to opravdu stalo jsem byla emočně velmi smutná a jsem ráda, že si režisér vybral toto téma a rozšíil tento smutný příběh mezi lidi. Film se mi líbil, prostředí, výběr herců atd, takže doporučuji. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Neskutečný příběh jedné rodiny, který mě odpálil do sedačky. Příběh o vysvobození, tíze rodiny, vzájemné opoře a přehnané autoritě. Skvěle natočený snímek, který vás na začátku uvítá s otevřenou náručí a postupně vám představuje postavy. Následně vám dá ochutnat slávy rodiny Von Erichů a postupně do vás začne napouštět nepříjemné rodinné trable. A od druhé poloviny, která dostává čím dál více depresivní atmosféru vás začne máchat ve všech možných sračkách. Díky první polovině ta druhá funguje o to více a hned dostává větší dopad. Film sází a také stojí na hercích a ti jsou zde prostě skvělý! Jak Zac Efron, Harris Dickinson nebo můj oblíbený Jeremy Allen White jsou neuvěřitelní a předvádí zde jedny z jejich nejlepších výkonů. Jednoznačně jeden z adeptů filmu roku 2024! ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Železní bruhové, co spolu zápasej v kleci o poslední banán soudnosti, nechaj na sebe kálet hovna, jen aby si z nich jeden vydobil komu patří 4x4 metru, a všechny gorilky v areálu, tak by se dal popsat celý film, a to jsem vynechal to nudné. Sportovní drámo, které není o sportu, a není ani drama? Pizdo, tak tady jsem asi skončil, a to jsem se opravdu na biják těšil, až jsem celý dva měsíce čekal na amatérské titulky, a dostal jsem něco jako fotrovy komplexe, že ho v mládí šukali do prdele, a on bohužel nebo bohudík, chce ze svých spermátek udělat otloukací panáky, angažovaném v tom nejstupidnějším hereckým baletu, kde nejde o nošení Tutu, předvádění provazu, pokrčení Plie, otočku na bok, Ouvert, Sauté ale možná tak tlučení hrudního koše na podmáslí, a jak si vydobít popularitu u publika? Wrestlo-sumo, nebo ještě titul těžké váhy, kterou zastupují lidi, který trpí i nejzákladnějšími kognitivní funkcemi, to rádoby fajtování není jen o šimrání a lechtání si pazuch? Jde jen o vydařené divadýlko, asi jako Bílá labuť. Nudný film o nudné fackovací rodině pánů Škopků, kde největší mamina paní Růžičková rozdávala rány lépe než dutá hlava Vémola. Pokud je pro vás fisting modla, Markus Revolta je váš gaučový guru (protože chlap je nadřanější maskulitní alfasamec než žena, co má právo jen dřepět u plotny), a rádi se bavíte například u těch opic jak se perou o banán, určitě nebude uchozeni. Ty vole, a ten gumovej Zack Afron byl k popukání, jeho čiré neherectví si opět podkopává, protože jsem u Zlata věřil, že už nechce být škatulkován jako muzikálový baryšnikov, s krajkovou stuhou u pasu, bičíkem na zahnání dobré nálady, a divokého análního sexu s nějakým pižmulíkem s One Direction. Zkuste radši od Aranofskeho Wrestler. Bůj žehnej hamburgové Americe 🫡🇺🇲 ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Není to sportovní film. Je to velmi okrajově film o pro wrestlingu (což není sport).  Je to film volně inspirovaný skutečnými událostmi, které jsou upraveny a přeházeny (výrazně!) tak, aby z nich bylo co nejpůsobivější depresivní rodinné drama. Scénář a režie jsou téměř bezchybné a herecké výkony taky (s výjimkou toho chlapíka co hraje Rica Flaira). Znovu opakuji: Neřiďte se při rozhodování o návštěvě tohoto filmu tím, jaký máte vztah k pro wrestlingu! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Sean Durkin mě začíná těžce bavit. Už ve druhém filmu se věnuje tématům mužské ješitnosti, neukojenému egu a hříchům otců, tentokrát to ale vzal přes skutečný příběh slavné wrestlerské rodiny, kde k tomu všemu vládla toxická maskulinita a tudiž tohle všechno mělo neuvěřitelnou dohru (vyhýbám se záměrně spoilerům, sám jsem do toho šel naslepo) a mě to v tomhle případě smetlo ještě víc než výrazně chladnější Klícka. Hudební vypalovačky a fantastické herecké výkony všech zúčastněných samozřejmě pomáhaly, nicméně MVP je tady Durkinův scénář a jak zachycuje ten slow burn rozklad jedné spokojené zásadové křesťanské rodiny. Velká škoda, že tohle drama zaspalo Oscary. 9/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Ryan Nemeth (Gino Hernandez) se mimo svou hereckou kariéru věnuje profesionálnímu wrestlingu v All Elite Wrestling (AEW), kde vystupuje jako „The Hollywood Hunk“. V roce 2016 se v texaském Dallasu utkal se skutečnými syny Kevina Von Ericha – Rossem a Marshallem. (JasonCZ)
  • Ve filmu se vůbec neobjeví a ani není zmíněn nejmladší bratr Chris Von Erich. Ten také zápasil, ale kvůli astmatu a křehkým kostem to nedotáhl tak daleko jako jeho bratři. V pouhých 21 letech spáchal sebevraždu. „Bylo by to repetitivní a byla by to další tragédie, kterou už by ten film nevydržel,“ uvedl režisér Sean Durkin. (DavePave)
  • Film dostal špeciálnu výnimku od SAG-AFTRA , aby mohol pokračovať vo výrobe a propagácii počas štrajku SAG-AFTRA v roku 2023, pod podmienkou prijatia určitých podmienok a vyplývajúcich z pozitívneho vzťahu A24 s odbormi. (Arsenal83)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Reklama

Reklama