Reklama

Reklama

Železní bratři

  • USA The Iron Claw (více)
Trailer 10

VOD (1)

Bratři, synové, šampioni. Kevin, Kerry, David a Mike Von Erichové zápasili nejen se soupeři v ringu, ale i s rodinným prokletím. Emotivní příběh natočený podle skutečné události odhaluje jejich sourozeneckou lásku a oddanost rodině, ale i tvrdý dril despotického otce a trenéra v jedné osobě. V rolích bratrů, kteří se v osmdesátých letech svými výkony zapsali do historie profesionálního wrestlingu, září Zac Efron, Jeremy Allen WhiteHarris Dickinson. (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 10

Recenze (110)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh (a to ještě jednoho bratra ubrali, protože tomu by už nevěřil nikdo), který si úplně říkal o filmové zpracování. Wrestling mě sice nikdy nezajímal - a ani nezačne, je to vážně něco nelidsky odporného, ale síla toho filmu je hlavně v psychologii a dynamice rodinných vztahů.  A o úžasném bratrství. Ta rodina rozhodně nebyla prokletá, jak si postupně všichni namluvili - jen otec byl autoritářské hovado (a ano, díky tomu chlapci dřeli a byli úspěšní) a matka pobožná bezcitná kráva (tedy aspoň v tom filmu). Učebnicový příklad toho, že ani ten největší úspěch pocit šťastného života negeneruje. Když tady okolo lidé píší, kolik jich na tom bylo s nimi v kině:  tak u nás dohromady tři. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Jsme lidi, nejsme stroje, a tlačit na výkon se nedá do nekonečna. To se může něco porouchat, v těle nebo v hlavě, a je konec. V případě hlavy může být dobrovolný a vysvobozující, když při dopadu na dno spirály není pomoc na blízku. Tím bych shrnula, čím na film nejvíc zapůsobil, a řekla bych, se mu to povedlo velmi dobře. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud na to půjdete jako na wrestlingový film, je tu vysoká pravděpodobnost, že vás výsledek zklame. Sean Durkin sice dokáže s přehledem natočit pořádnou mlátičku, ale evidentně ho na příběhu rodiny Von Erichů zajímalo něco úplně jiného. Konkrétně jaké je to vyrůstat v železném spáru otcových nenaplněných ambicí a jak obtížné je vykročit z takto omezeného životního ringu ven. Přes obdivuhodnou muskulaturu Zaca Efrona je to hlavně psychologické drama od nezávislého studia. A jako takové funguje výborně. ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy podle skutečnosti, tak jsem se rozhodla vydat i na tento. Mohl být klidně o něco kratší, ta první půlka se docela táhla, ale jinak se mi film líbil, i když nejsem fanynka wrestlingu. Upřímně jsem také byla zvědavá na Zaca Efrona, kterého jsem dlouho nikde ve filmu neviděla. Druhá polovina byl tedy masakr a vůbec jsem nestíhala pobírat všechny smutné události co následovaly. Tím, že se to opravdu stalo jsem byla emočně velmi smutná a jsem ráda, že si režisér vybral toto téma a rozšíil tento smutný příběh mezi lidi. Film se mi líbil, prostředí, výběr herců atd, takže doporučuji. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Příběh o bratrech Von Erichových, které velmi tvrdě trénoval vlastní otec tak, aby se z nich stali úspěšní wrestleři, má totiž velmi repetitivní stavbu vyprávění. Po nutném představení celé rodiny se totiž dostaneme do spirály „jeden z bratrů sbírá úspěchy v zápasení a pak se stane něco zlého“. A to je pro 130minutový film docela málo. Byla jsem docela zklamaná. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu se vůbec neobjeví a ani není zmíněn nejmladší bratr Chris Von Erich. Ten také zápasil, ale kvůli astmatu a křehkým kostem to nedotáhl tak daleko jako jeho bratři. V pouhých 21 letech spáchal sebevraždu. „Bylo by to repetitivní a byla by to další tragédie, kterou už by ten film nevydržel,“ uvedl režisér Sean Durkin. (DavePave)
  • Film dostal špeciálnu výnimku od SAG-AFTRA , aby mohol pokračovať vo výrobe a propagácii počas štrajku SAG-AFTRA v roku 2023, pod podmienkou prijatia určitých podmienok a vyplývajúcich z pozitívneho vzťahu A24 s odbormi. (Arsenal83)
  • Ryan Nemeth (Gino Hernandez) se mimo svou hereckou kariéru věnuje profesionálnímu wrestlingu v All Elite Wrestling (AEW), kde vystupuje jako „The Hollywood Hunk“. V roce 2016 se v texaském Dallasu utkal se skutečnými syny Kevina Von Ericha – Rossem a Marshallem. (JasonCZ)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Reklama

Reklama