Reklama

Reklama

Železní bratři

  • USA The Iron Claw (více)
Trailer 1

VOD (1)

Bratři, synové, šampioni. Kevin, Kerry, David a Mike Von Erichové zápasili nejen se soupeři v ringu, ale i s rodinným prokletím. Emotivní příběh natočený podle skutečné události odhaluje jejich sourozeneckou lásku a oddanost rodině, ale i tvrdý dril despotického otce a trenéra v jedné osobě. V rolích bratrů, kteří se v osmdesátých letech svými výkony zapsali do historie profesionálního wrestlingu, září Zac Efron, Jeremy Allen WhiteHarris Dickinson. (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (110)

salisbury 

všechny recenze uživatele

Zac Efron v roli wrestlingového zápasníka vtrhl se svojí Hulkovskou muskulaturou do filmového ringu a započal příběh legendárních bratrů s označením Von Erich. Toto životopisné drama opírající se o skutečnou událost, která zahýbala, nejen díky rodinnému prokletí Von Erichů, wrestlingovým světem, ale myslím si, že po zhlédnutí filmu i světem newrestlingovým. Já ač nejsem milovník amerického teatrálního zápasení, tak mohu být potěšen, že film jím není nijak bezdůvodně přeplněn a těží spíše z dramatických okamžiků, které se na Von Erichy valí ze všech světových stran. Režisér Sean Durkin se chopil krom velící židle i scénáristického pera a vzhledem k tomu, že toho moc na svém kontě nemá, tak ač tento snímek není stoprocentní, tak určitě stojí za nějaké to jedno podívání. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Železní bruhové, co spolu zápasej v kleci o poslední banán soudnosti, nechaj na sebe kálet hovna, jen aby si z nich jeden vydobil komu patří 4x4 metru, a všechny gorilky v areálu, tak by se dal popsat celý film, a to jsem vynechal to nudné. Sportovní drámo, které není o sportu, a není ani drama? Pizdo, tak tady jsem asi skončil, a to jsem se opravdu na biják těšil, až jsem celý dva měsíce čekal na amatérské titulky, a dostal jsem něco jako fotrovy komplexe, že ho v mládí šukali do prdele, a on bohužel nebo bohudík, chce ze svých spermátek udělat otloukací panáky, angažovaném v tom nejstupidnějším hereckým baletu, kde nejde o nošení Tutu, předvádění provazu, pokrčení Plie, otočku na bok, Ouvert, Sauté ale možná tak tlučení hrudního koše na podmáslí, a jak si vydobít popularitu u publika? Wrestlo-sumo, nebo ještě titul těžké váhy, kterou zastupují lidi, který trpí i nejzákladnějšími kognitivní funkcemi, to rádoby fajtování není jen o šimrání a lechtání si pazuch? Jde jen o vydařené divadýlko, asi jako Bílá labuť. Nudný film o nudné fackovací rodině pánů Škopků, kde největší mamina paní Růžičková rozdávala rány lépe než dutá hlava Vémola. Pokud je pro vás fisting modla, Markus Revolta je váš gaučový guru (protože chlap je nadřanější maskulitní alfasamec než žena, co má právo jen dřepět u plotny), a rádi se bavíte například u těch opic jak se perou o banán, určitě nebude uchozeni. Ty vole, a ten gumovej Zack Afron byl k popukání, jeho čiré neherectví si opět podkopává, protože jsem u Zlata věřil, že už nechce být škatulkován jako muzikálový baryšnikov, s krajkovou stuhou u pasu, bičíkem na zahnání dobré nálady, a divokého análního sexu s nějakým pižmulíkem s One Direction. Zkuste radši od Aranofskeho Wrestler. Bůj žehnej hamburgové Americe 🫡🇺🇲 ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Příběh o bratrech Von Erichových, které velmi tvrdě trénoval vlastní otec tak, aby se z nich stali úspěšní wrestleři, má totiž velmi repetitivní stavbu vyprávění. Po nutném představení celé rodiny se totiž dostaneme do spirály „jeden z bratrů sbírá úspěchy v zápasení a pak se stane něco zlého“. A to je pro 130minutový film docela málo. Byla jsem docela zklamaná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bůh, disciplína a hranice rodičovské lásky. Tvůrci si toho nabrali hodně, některé linie tak prodávají jen se střídavými úspěchy. Ačkoliv se bratři Von Erichovi v 80. letech nesmazatelně zapsali do historie wrestlingu, není to sportovní film, nýbrž rodinné drama, které mapuje nelehké osudy jedné famílie (a to ještě bylo bratrů ve skutečnosti šest, Chrise, který ve wrestlingovém byznysu nikdy naplno neuspěl a propadl depresím, tvůrci vůbec nezmiňují). A možná rodinné poměry kolikrát bolí víc než nacvičené pády a letové chvaty... Protože fotřík… velkohubý blb, kompenzující si vlastní nesplněné ambice, který si jde tvrdě za svým a vršící se rodinné tragédie prostě bere tak, jak přicházejí. A zatímco rodina truchlí, on už má v hlavě plány, jak mrtvého bratra nahradit. Ano, asi není tajemstvím, že těch pohrom bude víc, i když za sebe jsem byl rád, že jsem o rodině Von Erichových dopředu vlastně nic nevěděl. Vládne tu docela pohoda, i když si divák brzy všimne, že city a podporu navzájem si tu projevují zejména sourozenci, protože otec má v hlavě jediné: vychovat šampiony. A celé to probublává pod povrchem a divák čeká, kdy se to dostane ven. Dostane, ale s menší okázalostí, než bych si přál. Má to sice fajn retro atmosféru a skvělé herce, ale postavy nemají prostor, jaký by si zasloužily. Vlastně ani snaživý Efron… Vztahy vnímáme, ale nevidíme do nich, chybí vzájemné působení, chybí víc společných scén mezi bratry. Prostě bych namísto objímání a poplácávání po ramenou uvítal hlubší zkoumání sourozeneckých vazeb. Řada postav (kupříkladu matka) doplácí na přílišnou zkratkovitost. O některé linie se jen otřeme. V mnoha případech bych byl důraznější, jindy bych se zase nebál emocí. Ale obecně spokojenost, to zase jo. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Decentní prohlídka bojů, kdy film se zdá být příjemně naschvál stejně hraný jako zápasy v ringu. V tom nejlepším slova smyslu. Citlivé drama, které má spád, dobré herecké koordinace. Efron teda vypadá jak Farquaad na roidech, nicméně zrovna zde ukazuje, že herectví ve vážné formě jde. I když s debilním účesem. Z jistých situací šlo vyždímat víc, aby zafungovala síla psychologických vazeb a tajů. Finále strhující s jasnou a dobrou myšlenkou. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Film měl světovou premiéru v texaském Dallasu ve stejný večer, kdy skončila stávka SAG-AFTRA. Mnoho herců se tuto zprávu dozvědělo od novinářů na červeném koberci. (JasonCZ)
  • Film sa natáčal v Baton Rouge (Louisiana, USA) od októbra 2022 po dobu 6 týždňov. (Arsenal83)
  • Ryan Nemeth (Gino Hernandez) se mimo svou hereckou kariéru věnuje profesionálnímu wrestlingu v All Elite Wrestling (AEW), kde vystupuje jako „The Hollywood Hunk“. V roce 2016 se v texaském Dallasu utkal se skutečnými syny Kevina Von Ericha – Rossem a Marshallem. (JasonCZ)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno