Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Není to naše vytoužená oscarová kingovina, ale místo toho krásně černohumorné a dostatečně zvrácené kingovské béčko s několika áčkovými parametry (řemeslo, herci), ve kterém se toho děje tolik, že snad nestačí ani na chvíli nudit. Je vcelku jednoduché ten film odstřelit, ale není ani tak těžké si ho užít, pokud se do něj pustíte s těmi správnými očekáváními. Jasně, Morgan Freeman je hodně cheesy, efekty občas vyloženě k smíchu a celý ten závěr tak trochu nešťastný, ale s odstupem se mi na ten film hezky vzpomíná a vlastně bych neměl problém si ho čas od času pustit znovu. To, co je pro Kinga esenciální, tu je vystiženo vcelku dobře. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Bylo mi řečeno, že pokud jsem tuto Kingovu knížku nečetl, že by se mi Dreamcatcher teoreticky i mohl trochu líbit. Teď jsem rád, že jsem si nepřečetl, pokud je film opravdu o tolik horší, tak bych asi z kina utekl. Pavučina trpí tím, čím v poslední době onemocněla většina sci-fi filmů. Dokud se neobjeví první emzáci, tak je vše v poho. Ale pak se na scéně objeví kaktus bez trnů se zuby a od té doby už se můžete jenom smát pitomosti tohoto díla. A nezachrání ho ani perfektní obsazení, kde zklamal snad jen Freeman a jenom bůh ví, proč přijel do Varů prezentovat zrovna tento snímek. Ale jeho slova před promítáním byla doslova prorocká. "Nebude tento snímek radší nijak uvádět, on se snad uvede sám" ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +herecké obsazení, efekty jsou fain, spočátku jsem byl překvapen -herecké výkony, hudba, později překombinovanost děje/// Když jsem se šel večer dívat, bál jsem se, že u filmu usnu. Ale netrvalo dlouho a film mě do sebe vtáhl. Velice mi v tu chvíli připomínal Věc. Zde bych dal i 4 hvezdičky, bohužel film potom kazí překombinovanost děje. Morgen Freeman se mi v záporné postavě vyloženě nelíbí, nadruhou stranu Thomas Jane a Damian Lewis potěší. Hudba tu skoro není a posledních 20 min si budu muset dat again, pač jsem usnul/// Celkem 56%/// ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem PAVUČINY SNŮ je bezpochyby scénárista, který Kingovu předlohu osekal a zkrátil. A nejen to. Jak už to bývá zvykem samozřejmě změnil konec. V podstatě první hodina a čtvrt jsou vcelku solidní, ale zbytek filmu musí být pro neznalce předlohy zmatený a pro znalce je zase konec zmrvený. Co se týče Kasdana vedl si na režisérské stoličce poměrně dobře až na momenty z dětství, které neměli tu správnou atmosféru. Herci taky odvedli slušnou práci, nejvíc mě asi upoutal ochlasta Pete (Timothy Olyphant). Triky jsou na hodně slušné úrovni a celý příběh doprovází úžasná hudba Jamese Newtona Howarda. Škoda ale, že to nevyšlo. Příště ať to má raději tři hodiny a všechen děj namísto hodin dvou a děje jen polovinu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Další volovina podle Štefana Kinga. Opět se to odehrává v legendárním maloměstečku Derry v Maine. A zatímco v To se měl ten bubák z vesmíru alespoň potřebu adaptovat a maskovat, když už se mu líbilo žít v kanále a potřeboval každých 27 let baštit děcka, tohle už je takový bullshit, že se mi nechce věřit, jak moc slušné obsazení to má. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)
  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Název knihy, podle které je film natočen, měl původní z nít "Rakovina". (Chipsonator)

Reklama

Reklama