Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Derek 

všechny recenze uživatele

skoda ze sa rezie neujal povodne zamyslany john woo, tak by mohlo ist o akcnu klasiku v zanre, takto je to "iba" slusna zabava (i ked nadherne vyzerajuca vdaka kameramanskej praci petere menziesa). dodnes nechapem koho napadlo spravit z christian slatera akcnu hviezdu (naco nema postavu ani dostatok charizmy)... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velice slušnej film který mixuje klasickou akční thrillerovou zápletku, kdy stojí jeden hlídač peněz proti partě zločinců která je chce ukrást na pozadí lehce katastrofické zápletky z povodní a hrozbou protržení přehrady. Film má slušný tempo a i když není nijak přehnaně invenční, tak s tím námětem pracuje celkem dobře a hlavně nenudí. Přidejme solidní výkony Slatera a Freemana plus i nějaký ten vývoj postav a změny v jejich charakterech a dostaneme ucházející lehce nadprůměrnej filmík na nenáročný zabití večera.60% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý snímek o jedné nepovedené loupeži a o prohazování rolí dobrý/špatný po celou dobu filmu. Morgan Freeman zde hraje dobráckého záporáka, se kterým musí sympatizovat každý. Christian Slater již tak nezáří, ale své role se zhostil také velmi pěkně. Spousta akčních scén ve vodě, sem tam nějaká ta vtipná hláška a především rychlé tempo filmu nenechá diváka příliš odpočinout. Výborný film na nudné odpoledne. 80% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Akčný príbeh o troch miliónoch dolárov, ktoré jedni chránia a druhí chcú ulúpiť. Ak by šlo len o toto, film by zahynul v podpriemernosti. Našťastie je to dobre vykreslená atmosféra povodne v malom mestečku a je to práve ona, ktorá filmu dodáva nezvyčajnosť a šmrnc. Dávam tri + preto, lebo mi tu niečo vadí a nedokážem to popísať. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý devadesátkový akčňák - žádné sterilní počítačové animace, ale poctivé kulisy, které mě opravdu hodně potěšily (zatopené městečko, model bortící se přehrady a tak). Je to tak dobře a atraktivně udělané, že i kdyby byl příběh ještě o něco pitomější, stejně mě bude bavit se na film dívat. Slatera mám od True Romance hodně rád, ale tady mi svým "mirkodušínovstvím" lezl dlouhý čas krkem; vrcholem bylo, když se snažil zachránit z vody chlápka, který ho ještě chvíli před tím chtěl oddělat (podobné excesy toleruju jen Jackiemu Chanovi). Ale pak jsem se vybodnul na kritiku, smířil se s tím, že Hard Rain je holt film pro mládež, a užíval si všeobecné vodní radovánky všech zůčastněných (škoda, že moje trafikové DVD neobsahuje bonusy o filmu, zajímalo by mě, jak se tahle taškařice natáčela a jak si ji herci užívali). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)
  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)

Reklama

Reklama