Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Celkem zábava, ale jinak neuvěřitelně nerealistický film, ve kterém padají fyzikální zákony na hubu. Ale napínavá a ne úplně tradiční podívaná. Nemá nic společného s katastrofickými filmy, čistě akční záležitost: kladný hrdina, kladná hrdinka, "sympatický" zlodějíček, naprostí gauneři. Dobro vítězí! ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Dvacet let jsem žral jenom sračky. K snídani, obědu i večeři. A dneska měním jídelní lístek..“ Nevím, proč, ale zhruba po deseti letech jsem se k Povodni vrátil. Žádné veledílo z ní ani teď nekouká, nicméně nezastavitelný živel nejednou sympaticky překvapí. A dokonce i (kdo by to byl čekal) scénárista. Pracovník bezpečností služby převáží slušnej balík peněz, zatímco si na obsah obrněné dodávky myslí i banda vedená jistým Jimem. Hladina vody zatím (jak praví název) nebezpečně stoupá. Tohle holt bude dlouhá noc.. se slušným tempem!! Dánský seriálový a televizní režisér Mikael Salomon vsadil na své kameramanské zkušenosti a cpe (spolu s osvědčeným Peterem Menziesem Jr. – Generálova dcera, Lara Croft, Čas zabíjet) divákovi jeden zajímavý záběr za druhým, přidává kvalitní střih i velmi dobré zvraty a kličky. Akční scény pak velmi solidně využívají všudypřítomné vody.. a v drtivé většině nejsou hloupé. Katastrofických filmů, kde hlavní roli hraje právě voda, navíc moc není a i díky střídmé délce si Povodeň drží solidní nadprůměr po celou dobu. Výslednému dojmu hodně pomáhají i herci – výborní jsou mokrá Minnie Driver (mohla být ještě mokřejší :-)), Randy Quaid a hlavně Morgan Freeman, hlavní bijce Christian Slater mi nevadil, ale je pravda, že bych si představoval výraznějšího hrdinu. Sečteno, podtrženo.. osvěžující překvapení (ne všechny scény se samozřejmě povedou - třeba hořící střecha kostela) za 3 a ½ hvězdy se slušným akčním scénářem. A pochopitelně bezednými zásobníky!! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Byl by to prumernej akcni thriller, protoze pribehove se o nic originalniho nejedna, ale nekdo dostal genialni napad zasadit dej do zaplavenyho mesta a tvurci z toho vytezily maximum. Takze vetsinu casu se ve tme a za deste hlavni hrdina schovava a lupici ho na motorovejch clunech honi a dojde i na nakej ten slusnej zvrat, takze ve finale to je uz docela slusna rezba, navic sem tam padne naka hlaska a vse to je podporeny perfektni hudbou. Co se tyce hercu, tak Quaid je v pohode, Freeman tradicne perfektni a Slater, i kdyz mi jako akcni hrdina nejak moc nesed, tak byl taky slusnej. Proste solidni beckova jizda od zacatku do konce. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý snímek o jedné nepovedené loupeži a o prohazování rolí dobrý/špatný po celou dobu filmu. Morgan Freeman zde hraje dobráckého záporáka, se kterým musí sympatizovat každý. Christian Slater již tak nezáří, ale své role se zhostil také velmi pěkně. Spousta akčních scén ve vodě, sem tam nějaká ta vtipná hláška a především rychlé tempo filmu nenechá diváka příliš odpočinout. Výborný film na nudné odpoledne. 80% ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Vesměs klasický akční film, jehož nejsilnější devizou je faktor, který většinu filmů shazuje do šedivých vod průměru, a tím je katastrofa. Idea povodně je zde vskutku více než dobře využita a vytváří slibnou atmosféru a živnou půdu pro akční kousky, ve kterých se neztratí ani takový výlupek jako Christian Slater. V kombinaci s neustálým deštěm, který charakterizuje i samotný název filmu Hard Rain jde o odpočinkovou thrillerovou podívanou, která se nejlépe vychutná z tepla domova za deštivé a ponuré noci, která znásobí atmosféru. A kdyby ani to nepomohlo, tak se alespoň nechte unést na charismatické vlně Morgana Freemana… ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno