Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tomo a Džun jsou kamarádi z dětství, bydlí hned vedle sebe a oba u otce Tomo dlouhá léta trénují karate. Chodili společně na stejnou základní školu a nyní spolu i chodí na vyšší střední. Něco se však postupem času přeci jen změnilo a Tomo chce nyní být něčím víc než jen nejlepší kamarádkou, je totiž do Džuna zamilovaná. Když však sebere veškerou odvahu a Džunovi se vyzná, tak velmi rychle zjistí, že Džun ji vlastně vůbec nebere jako dívku. Tomo má totiž chlapecké vzezření a i když má jisté nepopíratelné ženské znaky, tak Džun jako by je prostě neviděl a k Tomo se pořád chová jako kdyby byla chlapcem. Dívka se s tím však nehodlá smířit a je odhodlaná Džunovi ukázat kým doopravdy je. Nebude to však jednoduchá cesta a jistě během ní dojde k mnoha dalším nedorozuměním… (Jeoffrey)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (8)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Tomo-chan Is a Girl!" má možná hodně nedostatků a pro někoho je třeba i seriálem, kde není nic nového, co by už neviděl jinde a lépe, ale pro mě osobně to byl přesně ten seriál, který jsem tuhle sezónu potřeboval, který jsem si nejvíc užil a u kterého jsem se usmíval celých třináct dílů. Dával mi zábavu, dával mi energii, jeho romantická linka mě příjemně zahřála u srdce a toho si cením, obzvlášť v sezóně, kde mě spousta nových seriálů buď úplně neoslovila nebo vyloženě zklamala. Velmi jsem si oblíbil všechny zdejší hrdinky, každá byla nějak výrazná, zajímavá a přišly chvíle, kdy mě dokázaly překvapit, kdy jsem se o nich dozvěděl něco víc, a pak jsem je měl ještě raději. Mužské postavy už tak povedené nebyly, i když to, jaký byl Džun občas pařez, mi bylo docela blízké, navíc jsem měl po celou dobu pocit, že se k sobě s Tomo zkrátka hodí, a tak jsem jim dokázal opravdu fandit, což je u romcomu hodně důležité. Fungoval pro mě i humor, což mě vzhledem k faktu, jak velký podíl tu zastává slapstick, vlastně docela překvapilo. Nejlepší pro mě však byly veškeré interakce mezi Carol a Gundó, tahle dvojice mi přišla úžasná a užíval jsem si většinu času, kdy byla na obrazovce. Seriál měl dobře zvolené tempo, pořád se něco dělo, nebyla tam hluchá místa, a tak se celý příběh stihl krásně odvyprávět, a ještě lépe uzavřít, takže žádné zbytečné natahování a čekaní tři řady na to, až se vztah někam pohne, se tu nekoná. Zkrátka Tomo-chan Is a Girl! je tím asi jediným novým seriálem, kterému chci tuhle sezónu dát 5*, i když si uvědomuji, že perfektní určitě nebyl a ani není tím nejlepším romcomem, co jsem kdy viděl, ale tím co mi dal a jak jsem si ho užil, si ode mě 8,8/10 zaslouží. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Tomo-chan wa Onnanoko! je hlavne romantickým anime s občasnými komediálnymi scénami. Je to hlavne o vzťahu dvoch ľudí Tomo a Junichirou, kde obaja sú veľmi dobrý kamaráti dlhú dobu a preto by ich eventuálny (prípadný) vzťah mohol narušiť to priateľstvo, ktoré si roky budovali a preto tu existujú nejaké zábrany, ktoré ich romantický vzťah výrazne spomaľujú. Názov anime či prípadne to na čo myslíte na to, keď anime začnete pozerať nezodpovedá skutočnosti v tom, že Junichirou by si mal myslieť, že Tomo je chlapec. Hlavný mužský protagonista sa skôr k Tomo správa ako keby bola chlapec, ale s tým, že si jej ženské črty čoraz viac uvedomuje a Tomo je výrazne nabádaná svojim okolím, aby sa čoraz viac správala ako dievča. V anime sa skoro vôbec nič okrem hlavnej romantickej linky nedeje. Tomo a Junichirou sa k sebe hodia aj bez zásahov Misuzu a Carol. Tieto dva vedľajšie ženské charaktery vyzerajú ako keby mali dôležitú rolu v príbehu a ako keby pracovali v pozadí, ale nakoniec nič také nie je odhalené. Anime dobre napreduje, vzťahy sa vylepšujú, formujú a po trinástich dieloch toho vieme dosť a dosť sme tu aj pokročili takže nie je potrebná ani druhá séria, ale keby bola nevadilo by mi to. Problémom je to, že nedochádza skoro k žiadnym výrazným problémom, ktoré by museli hlavné charaktery prekonať. Ak chcete romantické anime s viac bláznivejšou hlavnou hrdinkou a miernejším, striedmejším mužským charakterom a chcete si hlavne užívať tú atmosféru romantiky tak toto bude pre Vás. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tomo-čan není kdovíjak originální anime a nikoho asi neposadí na prdel nějakým překvapivým plot twistem, ale možná právě to že se to drží docela při zemi z toho příběhu dělá celkem upřímnou podívanou, a to nejdůležitější se podařilo - Tomo i Junichiro jsou fajn, chemie mezi nima funguje a fandíte jim. Žádná z postav se zde nechová jako hlupák jen kvůli tomu že si to žádá scénář a tak si nedokážu vybavit ani jeden rušivej moment co mě z toho vytrhl, naopak se mi dlouho nestalo že by jednotlivý díly nějakýho anime letěly tak rychle. Vybral jsem si to proto že jsem hledal něco co mě pozitivně naladí, a to bylo splněno. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Suprová komedie s originální zápletkou, sympatickou partou postav, spoustou humoru a především naprosto luxusní romantiky. Interakce Tomo a Juna jsou super a konečně je to taky kompletní seriál, kde nemusíte konec hledat v manze. Čímž se snažím říct, že byl vážně moc fajn. Jediné, co by si zasloužilo trochu víc péče, jsou romantické vztahy vedlejších postav, jinak je to za mě jeden z nejlepších rom-comů roku 2023. 7.3/10 ()

Puxina 

všechny recenze uživatele

Zábavný a originální nápad na romantický příběh o téhle střelené dvojici. Jen by někdy mohlo být ještě lepší sledovat i další dění po první puse. Ale tak snad to bude v jiném typu seriálu. Musím pochválit i výborné hlavní charaktery, které byly fakt úžasné. Jsem rád i za určité prostřihy, které se vracely v čase do dětství téhle dvojice. Měli mezi sebou moc hezký vztah. Chtěl bych víc příběhů s Tomo i s její zajímavou rodinou. Další sérii by si tohle zasloužilo, ale asi holt budu muset najít mangu. ()

Galerie (601)

Zajímavosti (2)

  • Sally Amaki nadabovala postavu Carol Olston v japonské i anglické verzi. (Puxina)

Reklama

Reklama