Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Falko 

všechny recenze uživatele

Hlasy: Phil Daniels - (Fetcher) +++ Lynn Ferguson - (Mac) +++ Mel Gibson - (Rocky) +++ Tony Haygarth - (Pán Tweedy) +++ Jane Horrocks - (Babs) +++ Miranda Richardson - (Pani Tweedyová) +++ Julia Sawalha - (Ginger) +++ Timothy Spall - (Nick) +++ Imelda Staunton - (Bunty) +++ Produkcia: Jeffrey Katzenberg, Nick Park, Peter Lord +++ ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené. Zábavné, veselé a okouzlující ! Slepice jsou z plastelíny, což se ve filmu jeví jako zajimavý kreativní a originální prvek. Scénář byl skvělý, velice pěkně propracovaný, tak, že pobaví i dospělého, ale nadruhou stranu film pochopí i malé děti, pro které byl film původně udělán samozdřejmě. Super animák s propracovaným dějem, a s časnými vtipnými hláškami. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Tento snímek určitě nadchne ty diváky ,kteří obdivují tvůrce filmů ,kteří si hrají s plastelínou . Je skvělé ,že i v dnešní době počítačových animací se něco takového děje.Tento film je parádní, legrační rodinná podívaná ,která nadchne malého i velkého diváka.Příběh je docela živý ,napínavý a s překvapujícími zvraty.Určitě stojí za shlédnutí. SKVĚLÁ PARORIE NA KONCENTRAČNÍ TÁBORY. (Svik) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred rokmi ma to bavilo viac. Dnes mi tam uz chybala väcsia porcia humoru aku casto najdem v CGi animakoch. Samotny pribeh ma tiez nenadchol. Je sice obcas zabavne, ze si premisu berie z hranych filmoch o lagroch a uteku z nich, ale po chvili mi tie narazky prestali stacit a emocionálne sa ma to nedotklo. Mozno za to môzu priemerne postavy (ani frajersky hlas Gibsona to nezachrani), ktore ma nezaujali. Alebo aj samotna plastelinova animacia, ktora mi celkom vadila podobne ako mi uz vadi aj klasicka animacia. Ked uz nejaky animak, tak jedine CGI. Takze vysledok nie je zly, ale mne sa to pacilo iba priemerne a pravdepodobne som to videl naposledy. 5/10. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dokonalá záležitost, které se směju tím víc, čím víc si představuju Mela Gibsona s velkýma sluchátkama na uších, jak dabuje toho kohouta. Velice svěží parodie, ve které co postava, to perla, a co slovo, to citovatelná hláška, alespoň v našich zeměpisných šířkách. Už nikdy pro mě nebude pohled na babiččin kurník stejný. Už je navždycky budu vidět, jak za tím plotem klikují. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl film obsahovat také postavu mladšího bratra Ginger, Nobbyho. Studio DreamWorks ji však nechalo vyškrtnout, aby byl film méně „roztomilý“. (Listeroman)
  • Tvůrci ve filmu použili 2 380 kg plastelíny, což bylo v té době největší použité množství pro animovaný film. (Gman)
  • Původně měla na konci filmu zaznít píseň "Don't Fence Me In" od The Andrews Sisters. (Valsadora)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama