Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Falko 

všechny recenze uživatele

Hlasy: Phil Daniels - (Fetcher) +++ Lynn Ferguson - (Mac) +++ Mel Gibson - (Rocky) +++ Tony Haygarth - (Pán Tweedy) +++ Jane Horrocks - (Babs) +++ Miranda Richardson - (Pani Tweedyová) +++ Julia Sawalha - (Ginger) +++ Timothy Spall - (Nick) +++ Imelda Staunton - (Bunty) +++ Produkcia: Jeffrey Katzenberg, Nick Park, Peter Lord +++ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vcelku sledovatelný animák s hudbou od HGW + JP, která jede "až na jedenáct". Slepice je ten druh živočicha, kterého na silnici bez výčitek přežvejknu a jejich komunální odboj proti lidskému kapitalistickému monarchování mi nepřišel opodstatněný - slepice tvoří kohoutův harém a snáší vajíčka, nic víc ne? ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Dnes som videl tento geniálny kúsok po dlhom čase znovu a jednoznačne som sa utvrdil v tom, že ide o najlepší animovaný film všetkých čias. Toľko neriedenej zábavy a čistej radosti z tvorby, krásnej aardmanovskej animácie a lahodnej hudby nájdete pokope len ťažko. Možno to vyznie divne, ale tento soundtrack od Johna Powella je pre mňa najlepším soundtrackom, aký kedy bol zložený. Thank you, Nick Park! (100%) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tady si troufnu zaběhnout s hodnocením extrémně nízko, protože až na jednu až dvě akční scénky (boj o život v mašině na pirohy, potažmo závěrečná scénka v letadle) musím zcela upřímně konstatovat, že v živé paměti nenacházím žádný animák, který by mě tak zdařile dovedl nudit. Zhlédnutí jsem si musel rozdělit na dvě části a možná že i tak jich bylo málo. Pohádka o slepičím pracovním táboře. Koho se zdravím rozumem by bavilo poslouchat slepice tlachající o nesmyslech? Vždyť slečnám, které se prezentují právě jako tato užitečná drůběž se každý rád vyhne. Korunu tomu nasazuje posléze vsunutý nudný kohout. Pochválil bych snad pouze hudbu, kdyby se mi takřka celá nezdála ukradená ze starších vězeňských, či vojenských dramat. A vůbec, těch odkazů na takřka kultovní snímky je tam víc, ale ani tak za moc nestojí. Zdejší anglický humor mi dost nesedl. Nezasmál jsem se ničemu. Jedna velmi pěkná akční scénka v pirohárně nijak neumírní zcela nesnesitelný a neskonale nezáživný zbytek, kde, nepřeháním, se absolutně nic neděje. Nedovedu si představit dnešní dítě, které by se u tohoto nesmyslu bavilo. Dospělého už vůbec ne! Soudě, dle zdejšího hodnocení mám však dost omezenou fantazii, protože takoví tvorové skutečně existují a není jich málo. Nebudu zastírat, že jsem držel palečky té nesympatické paní v gumácích, i když bylo předem jasné, jak vše skončí. Češi se při volném překladu názvu opět blýskli, jen co je pravda. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda úlet. Film je v podstate skoro celý postavený na koncepte výborného Veľkého úteku z roku 1963, až na to, že je prenesený na slepačiu farmu a navyše ešte v plastelínovej podobe. Avšak záver je na môj vkus uletený až veľmi a trochu kazí dojem svojím klišé happy endom "a všetci žili šťastne a slobodne ...". Výborný film pre pobavenie, ako pre dospelých tak aj pre malé deti. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)
  • Součástí filmu je řada odkazů válečný film Velký útěk (1963). Příkladem je zavírání na samotku (házení do kontejneru), pohazování si baseballovým míčkem o stěnu nebo i samotný útěk, kdy se slepice snaží dostat ven pomocí tunelu a dřevěného vozíku na kolejničkách. (T081)
  • Tvůrci ve filmu použili 2 380 kg plastelíny, což bylo v té době největší použité množství pro animovaný film. (Gman)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama