Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možný, že jsem to doteď nehodnotil? Aaach, ty odkazy na Velký útěk, Williama Wallace v podání samotného Mela Gibsona a tak dále. Přitom film funguje naprosto sám o sobě, je vtipný, vlastně i napínavý a slepice, které si člověk obyčejně užije nejvíc v polívce, tu dostanou rázem úplně jiný rozlet. Nick Park je správný kohout. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě NEMÁ chybu a v určitých mezích ani konkurenci. Lze jen těžko pochopit, že dva téměř slepé výstřely do tmy (Jak vycvičit draka a Na vlásku) mají tak obludně vysoké hodnocení. Přitom Chicken Run má CO nabídnout snad každému. Primárním GENIÁLNÍM počinem je účast Harryho Gregsona-Williamse a Johna Powella. Duo profláklé ze Shreka natrhne prdel svou nevtíravou, leč údernou hudbou. Více Slepičích úletů! 92% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Štýl štúdia Aardman je v európskych končinách ťažká rarita, preto je potešujúce, že sa dokázali presadiť aj na poli celovečernej tvorby. Netreba to príliš komentovať, stačí povedať Veľký útek s humorom a je vyfarbené. Maximálne dynamické. To by Steve McQueen pozeral s otvoreným zobákom....Takmer dokonalý rodinný film pre kohúty a sliepky od plienok až po domov dôchodcov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Plastelínová britská dílna se tehdy vyšvihla, pobavila, dojala i přišla s „hlubším“ sdělením. Střežený objekt tu sakra připomíná koncentrační tábor, Ginger je notorická útěkářka, potupné návraty za ostnatý drát může utnout světácký Rocky. Nechybí rozverné slepičí tancovačky, důmyslné plány, mechanické vychytávky i cudné milostné scény. Kur prchá, hračičky ve studiu se náramně baví a pomocí mravenčí práce si plní své dětské sny. A divák s nimi. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Slepičího úletu vyvstane jistě nejednomu divákovi na mysli okatá paralela ke koncentračním táborům, avšak v tomto případě jde o vcelku humorně a odlehčeně zpracovanou paralelu (čímž ale nechci jakkoli znevažovat hrůznou realitu KZ). Rozličné slípky pod vedením srdnaté Ginger a rádoby letce Rockyho se rozhodnou postavit démonické paní Tweedyové a jejímu podpantofláckému manželovi - protože kdo by chtěl skončit v "pájích" - a jejich vysněný "let" na svobodu se neobejde bez komických kotrmelců. Díky krátké stopáži uteče (či uletí?) film jako voda a nezačne diváka nudit. Bavilo mě sledovat, jak pan Tweedy takřka bezmocně přihlížel piklům svých slepiček, a samozřejmě jsem si i užil finální "úlet". Slabší čtyři hvězdičky! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy Ginger zachraňuje Rockyho z pece, film odkazuje na snímky z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (vyfuk)
  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)
  • Tvůrci ve filmu použili 2 380 kg plastelíny, což bylo v té době největší použité množství pro animovaný film. (Gman)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama