Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možný, že jsem to doteď nehodnotil? Aaach, ty odkazy na Velký útěk, Williama Wallace v podání samotného Mela Gibsona a tak dále. Přitom film funguje naprosto sám o sobě, je vtipný, vlastně i napínavý a slepice, které si člověk obyčejně užije nejvíc v polívce, tu dostanou rázem úplně jiný rozlet. Nick Park je správný kohout. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vcelku sledovatelný animák s hudbou od HGW + JP, která jede "až na jedenáct". Slepice je ten druh živočicha, kterého na silnici bez výčitek přežvejknu a jejich komunální odboj proti lidskému kapitalistickému monarchování mi nepřišel opodstatněný - slepice tvoří kohoutův harém a snáší vajíčka, nic víc ne? ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Slepičího úletu vyvstane jistě nejednomu divákovi na mysli okatá paralela ke koncentračním táborům, avšak v tomto případě jde o vcelku humorně a odlehčeně zpracovanou paralelu (čímž ale nechci jakkoli znevažovat hrůznou realitu KZ). Rozličné slípky pod vedením srdnaté Ginger a rádoby letce Rockyho se rozhodnou postavit démonické paní Tweedyové a jejímu podpantofláckému manželovi - protože kdo by chtěl skončit v "pájích" - a jejich vysněný "let" na svobodu se neobejde bez komických kotrmelců. Díky krátké stopáži uteče (či uletí?) film jako voda a nezačne diváka nudit. Bavilo mě sledovat, jak pan Tweedy takřka bezmocně přihlížel piklům svých slepiček, a samozřejmě jsem si i užil finální "úlet". Slabší čtyři hvězdičky! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

O tu jednu hviezdičku slabšie ako Gromitovky, ale aj tak výborná animovaná komédia. V neprospech tohoto filmu ide fakt, že som ho videl tesne po Shrekovi a Monster s.r.o. a bol som patrične namlsaný, ale ona ta plastelína je trochu o niečom inom. Ale aj tak mi tam chýbalo niečo, taký ten šmrnc. Zato (ako je u Parka zvykom) postavičky a ich mimika sú úplne úžasné a tak ako nenávidím tučniakov tak teraz milujem sliepky. Kurva to muselo byť roboty !!! ()

svik 

všechny recenze uživatele

Tento snímek určitě nadchne ty diváky ,kteří obdivují tvůrce filmů ,kteří si hrají s plastelínou . Je skvělé ,že i v dnešní době počítačových animací se něco takového děje.Tento film je parádní, legrační rodinná podívaná ,která nadchne malého i velkého diváka.Příběh je docela živý ,napínavý a s překvapujícími zvraty.Určitě stojí za shlédnutí. SKVĚLÁ PARORIE NA KONCENTRAČNÍ TÁBORY. (Svik) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)
  • Ve scéně, kdy Ginger zachraňuje Rockyho z pece, film odkazuje na snímky z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (vyfuk)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 106,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 224,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama