Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Vrchol televizní zábavy osmdesátých let. Řada neopakovatelných scének se zlidovělými hláškami. Nejlepší je duo Wimmer-Černoch a scénky Kaisera s Lábusem, z nichž nejvíc jsem si oblíbil "Zkoušení z dějepisu". "Jak se jmenovala strana, která měla čtyřicet let neomezenou moc?" "Malá strana." "No to bys koukala, jak to byla velká strana..." (46.) ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

V dnešní době spíše úsměvné, nežli vtipné, ale v té době toho moc lepšího nebylo a tak jsme s nadšením sledovali i sedmnáctou reprízu, Na podobných pořadech tohoto typu (nyní hojně opakovaných na nejmenovaném televizním programu) je hezky vidět, jak moc se náročnost televizního diváka vyvvinula do netušených hloubek (s výjimkou superstar a pod..) ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

KOUZELNÍK se stal ve své době pozitivní variantou vůči tradici ztělesněné jmény Vladimíra Dvořáka, Zdeňka Podskalského (jeho režie by neměla mýlit) a nástupem generace kdysi liberecké Ypsilonky. Ohlasy na pořad přesvědčují o tom, že špičkové písně doby (s charakteristikou úrovně tanečních čísel souhlasím) zřejmě neprolomily generační horizont svého časového publika. Vtipy, skeče, gagy však zůstávají, některé zřejmě i zlidověly. Pokud jako pamětník dostanu chuť tento kvalitní seriál kritizovat, vybavím si různé show polistopadové doby a svou potřebu v tom okamžiku ztrácím. Nelze totiž srovnávat nesrovnatelné právě tak jako nemá smysl ronit slzy nad fatálním úpadkem a převažujícím neprofesionálním primitivismem lidové zábavy v polistopadovém období. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Kapitola sama o sobě. 🤍 Pořad, který byl sám sebou a je naprosto geniální. Jeden z nejlepších v ČSR i v ČR. Asi opomenu některé československé písničky (vynechávám Jirku Korna 😍), které mi místy vadily, ale chápu jejich pointu. Ať z důvodu, že byly plné mystifikací a parodovány, nebo do nich místy třeba jen poznámkou zasáhli autoři. Takže přežít se naštěstí daly, narozdíl od Abecedy. Tady vznikla většina těch nezapomenutelných scének, kterých ještě pár hrají v divadle. Klíště, Hodina dějepisu, Vozembouch, Kubrt, Maryša, taky nesmím zapomenout na němčinu Ivana Mládka nebo recesi s Milošem Kopeckým a jeho dvojníkem panem Bílkem. 🙈 Televizní zábava v rukou profesionálů, kteří měli ten dar v krvi bavit lidi a vypadali velmi přirozeně. Zase chápu, že něco takového už skončilo, doba putuje kupředu. Nedovedu si představit tu chvíli, kdy se odvysílal poslední díl a byl konec. Deset let jelo něco tak geniálního a když si to pustíme teď, pěkně popořadě, můžeme pozorovat, jak všichni hezky pomalu a postupně stárli. Jak jim popularita stoupla až na ten úplný vrchol a my si je díky Kouzelníkovi pamatujeme. A hlavně si je po třiceti letech pouštíme znovu. A na to můžou být autoři určitě pyšní. 🤍 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejzábavnější pořad v historii české i československé tvorby. Scénky Lábuse a Kaisera baví i po letech, ať se na ně díváte opakovaně, pořád se musíte smát. Tohle už nikdy nikdo nevymyslí. Za mě se jedná o nejzábavnější duo v české/československé televizi. Musím ocenit také scénky Jiřího Wimmera a Karla Černocha, především Wimmer byl úžasný a v jednotlivých skečích bylo vidět, že ani Černoch se v roli neudržel a musel se smát. :D A závěrečná píseň neskutečně chytlavá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Prvých 17. dielov vyšlo na 16 DVD v edícii Českej televízie v roku 2010 v identickej verzii okrem 15.dielu, ktorý je oproti pôvodnému dielu z priameho prenosu o štyri minúty kratší. Dôvod bol ten, že kvôli autorským právam chýba scéna, kedy Kaiser s Lábusom dabujú film Sedem statočných. (Raccoon.city)
  • Medzi najčastejších hosťov programu patrili vystúpenie Karla Černocha a Jiřího Wimmera. Wimmer väčšinou predstavoval učiteľa pre nechápavého a nešikovného Černocha. Z celkových 18.dielov (1983 - 2000) vystupovali so svojimi scénkami až v 10 dieloch. Dokonca vyšiel aj samostatný výber scénok na DVD s názvom Legendární scénky 1 - Jiří Wimmer, na ktorom sa objavuje aj jedna podobná scénka z programu Šance. Ide o kompletný zoznam scénok z programu Možno príde aj kúzelník doplnený o jeden skeč z programu Šance. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama