Příběhy starých hospod - Série 1 (2023) (série)
Obsahy(1)
Restaurace U průmyslovky, zvaná Logáro, byla a možná stále je pro některé brněnské studenty tak trochu druhým domovem. Své o tom ví i Josef Polášek, který nás velmi rád provedl tamními hostinci, s nostalgickou vzpomínkou na svá studentská léta. Nelze opomenout restauraci U Semináru, Zahrádku Na Střeláku, Stopkovu pivnici nebo Bláhovku. A schválně, tušíte, kde s oblibou vysedával, kochal se a tvořil básník Petr Bezruč? (Česká televize)
(více)Recenze (7)
V díle leze zahlédnout žluté zmrzlinářské vozítko, z jakých se zmrzlina tradičně prodávala již před moha lety. Jedná se o značku Piaggio Ape původně VespaCar nebo TriVespa, jedná se o tříkolové lehké užitkové vozidlo, vyráběné a uváděné na trh společností Piaggio jako adaptace firemního skútru Vespa. Vyrábí se nepřetržitě od svého uvedení v roce 1948 a nabízí se v mnoha konfiguracích karoserie, které slouží řadě funkcí. ()
Nie je zlé urobiť si program, kde človek chodí len chlastať a debatovať. Ale toto z Brna bol naozaj len malý kúsoček. A obávam sa, že nie na 100% reprezentatívny. ()
V Brně sde mi líbí atmosféra venkovních hospodských zahrádek v centru. V Brně znám všechny hudební kluby a koncertní haly. Ale v té stísněné pivnici plné ožralých žvanících chlapů bych se šel ven nadechnout čerstvého vzduchu a neměl sílu se vrátit zpátky. https://www.ceskatelevize.cz/porady/14292423175-pribehy-starych-hospod/221544160170008/ ()
Až zas ČT dostane nápad točit o starých hospodách v Brně, možná by si měli autoři uvědomit, že v Brně se primárně plznička na každém rohu nepije, spíš narazíte na Poutníka, Poličku, Holbu, Litovel, Hauskrechta, Dalešice, samozřejmě i to Starobrno, a mnohé malé a menší pivovary včetně pražských a českých. Třeba pražskou Mouchu seženu na čepu spíše v Brně, než v Praze. Proč nebyli třeba v Šalině, Zastávce, Pegasu, Na hradbách, Zlaté lodi, Poupěti, U dvou přátel, U svatých, v Poutníkovi, U tří čertů, v Dohodě, v Eirins Flag, v Air Cafe, U žíznivýho pupku, v Mosilaně, v Chicagu, U zvonu, U žáby, ve Stregoboru, U Tesaře, v Papáje, U nás, Grilbaru Pálenice, ve Čtyřlístku... Proboha, tohle jsou brněnské hospody! ()
Brnoooo!! A hned první zastávka v kultovní Průmce, kam chodím už pěkně dlouhou dobu, škoda jen, že na kameru nemluvil místní hospodský Béďa a pouze se mihnul v pár záběrech, on totiž k této klasické putyce patří. A co by to bylo za putování po Štatlu, kdyby nebylo zastavení Na Bláhovce nebo ve Stopkově pivnici. I kohoutovická Myslivna dostala prostor. K celkovému doplnění přidám i hostinec U Semináru a pisáreckou Zahrádku Na Střeláku. ()
Ve štatlu jsem vypil nejeden krýgl. Hospody v tomto díle ukázané jsem neznal až na Stopkovu. Nejvíc chuti na pivo mi ale udělala hospoda U Bláhovky, jejíž výčepní pochopil, jak se starat o správnou atmosféru. ()
Brno vole! U Semináru, Myslivna (která už ale lehla k zemi), Bláhovka, Stopkova pivnice jsou plzeňské hospody, resp. restaurace. U Průmyslovky točí Radegast a Poličku. Tak nějak podobně i sezónní Zahrádka Na Střeláku. V Brně jsou i jiné staré hospody, ale teď už jsou moderně zrekonstruované, třeba U čápa, Padowetz nebo Masný růžek. V nich zrovna taky točí Plzeň, tak kde je to Starobrno? No naštěstí se nepustili do Pivcu, tedy Pivovarské. Tolik slovo místního. ()
Reklama