Reklama

Reklama

Vítejte na starém dobrém divokém západě, který všichni milují! Horizont: Americká sága se odehrává během americké občanské války v 60. letech 19. století a představuje předválečné i poválečné období. Celovečerní film zavede diváka na emotivní cestu, na které zažije rozkvět Ameriky očima rodin, přátel i nepřátel. (Vertigo International)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (132)

hrona 

všechny recenze uživatele

Kosťa mi tedy zabrnkal na strunu. Moc pekné, tak nadupané tři hodiny jsem fakt nečekal, je zde hodně postav i dost příběhů, ale díky tomu se ve filmu stále něco děje. Amerikanismu je tu akorát, love Story také a brutalita byť je hlavně v náznacích (Tarantino by se vyřádil) v tomto případě bohaté stačí i tak občas dost svírá. Prostě od všeho něco. Jediné, co bych trošku vytkl je zbyečně přeromantěná hudba, ale vlastně to ani tolik nevadí. Díky díky díky a jedeme dál tohle se musí podporovat. Chápu, že to není pro každého ale . ... Který film je, že ... Tak šup Kevinku další kapitolu co nejdříve. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Několik nijak spletitých příběhů, které se někdy v budoucnu zřejmě protnou. To ale musí nejprve uběhnout hodně dalších hodin, Kevin Costner musí vyloupit aspoň deset bank, takže kdo ví, zda vůbec zbytek příběhů spatří světlo světa. Ambiciózní projekt pro velké plátno o dobývání Ameriky doslova vydupal ze země, nacpal do něj spoustu svých peněz, posbíral rozumně zaplatitelné herce a pokusil se vzpomenout na vlastní režijní slávu, která započala roku 1990 oscarovým Tancem s vlky... Postav je přespříliš. Takže tahle linie se udála takhle, tamta půjde tímhle směrem a u téhle krapet zostříme hrany. Řada diváků bude asi řešit zejména bolavou kostrč, omladina to nepobere vůbec, naopak já si boje s původními obyvateli, nahlédnutí do běžného života, nepohodlí nových pořádků i třenice mezi samotnými přistěhovalci vlastně docela užil. Nebojí se „přiškrtit“ i ty nejzranitelnější (děti, ženy), vypráví bez příkras a se vší hrůzou. Přikládá nicméně i spoustu dobrosrdečníků, několik momentů je zbytečně průhledných až naivních (laciných). Zároveň s tím, jak to Costner uchopil opravdu ze široka, přichází i značná potíž v tom, že skoro nic nedotáhne a v mnoha ohledech úplně nestrhne, protože to další se odehraje… asi příště. A kdo ví, jak moc jsme se s mnohými postavami dokázali ztotožnit, či zda nám vůbec alespoň trochu přirostli k srdci. Emocí (obecně) je tu zatím bohužel zoufale málo. Příště očekávám větší energii, skutečně zapamatovatelné momenty a minimálně stejně úchvatné záběry krajiny vyžadující staré dobré stříbrné plátno. Vydatná stopáž, dietní čtyři hvězdy. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Horizon měl vypadat zřejmě jako to nejlepší z Tance s Vlky, říznuté Cold Mountain, avšak v některých pasážích v prostředku filmu se to až nebezpečně podobá Postmanovi. Jenomže_____Costner miluje western a je to tam vidět. A nemyslím tím jen fakt, že dal 30-40 milionů USD ze svojí kapsy, aby tenhle film vůbec mohl vzniknout, což je samo o sobě impozantní. V každém záběru dechberoucí přírody, v každé kulise, ve které se film odehrává, v každé rekvizitě, nebo akční scéně je vidět, že  tvůrce má osobní vztah k tomu co točí. Můžeme polemizovat nad tím, že je příběh příliš košatý, je v něm příliš mnoho postav a občas střih zmatečně přeskakuje z jedné dějové linie do druhé. Avšak dost možná podobný problém měl svého času Tanec s Vlky a ten taky uzrál v klasiku. Horizon je o něco slabší jako Chapter one, uvidíme jak dopadne celek. Mohla to být grandiózní minisérie pro TV, ale to by nebyl Kevin Costner tak, jak to má on rád a tak, jak ho známe. Jako posledního pistolníka velkého plátna, který si pro sebe mimochodem nenásilně ukradl nejlepší scénu filmu (souboj 1 na 1). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keby som K. Kostrera poznal osobne, určite by som dohovoril. Kevin neblbni..., je rok 2024. S filmom Tanec s vlkmi si to dokázal, ale doba je niekde inde. S jedným 3 hodinovým filmom to risknúť môžeš, ale so štyrmi 3 hodinovými?, ktoré na seba nadväzujú?, to nemôže dopadnúť dobre... Presne to som si vravel hneď ako som sa to dozvedel a aj to tak dopadlo. Do kina sa nechodí na seriály..., aj keď sa tvária ako film. Najnovší Kostnerov film dosť rýchlo dostal nálepku -prepadák... To si mnohí môžu zle vysvetliť a myslieť si, že film je blbosť. Nie, ide o finančný prepadák, film samotný je pre mňa jedna nádherná story, ktorá dúfam dostane šancu aspoň v tv a v podobe ako ju Kevin zamýšľal. Koho to zaujalo rozhodne odporúčam 10 dielnu minisériu 1883 . Film je úžasný, zbehlo mi to ako voda a neviem sa dočkať pokračovania. Obsadenie, réžia, hudba, všetko do seba pekne zapadá a cítiť ozajstný talent a pokoru s akou do toho Costner šiel. Všetko urobil správne, neodhadol iba správanie a nálady publika. 100%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherné scenérie, rozmáchlý příběh mnoha výživných postav, který velmi pomalu směřuje k vznikajícímu Horizontu. Klasický žánrový snímek se odehrává v rozpětí mnoha let a chce být ultimátním eposem, kterým Costner světu ukáže na čem záleží a jaké jsou ty správné hodnoty. Bohužel podle současných tržeb není jisté, že se podaří dosáhnout jeho vytyčené velikosti a je otázka jestli avizovaný čtvrtý díl vůbec začnou natáčet. Zatím slibná podívaná, která má velký potenciál. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film počas svojej premiéry na filmovom festivale v Cannes v máji 2024 zožal takmer 12-minútové ovácie v stoji. Costner bol dojatý k slzám. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom štáte Utah od konca augusta do konca novembra 2022. Dej filmu sa odohráva na americko-mexickom pohraničí v údolí San Pedro. Počas natáčania v utahskom Moabe teploty častokrát dosahovali 43 °C a na konci natáčania klesali aj pod -13 °C. (Real Tom Hardy)
  • Kevin Costner v rozhovore prezradil, že jeho cieľom je celkovo v 4 filmoch obsadiť až 170 rolí s replikami. (Arsenal83)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Reklama

Reklama