Reklama

Reklama

Vítejte na starém dobrém divokém západě, který všichni milují! Horizont: Americká sága se odehrává během americké občanské války v 60. letech 19. století a představuje předválečné i poválečné období. Celovečerní film zavede diváka na emotivní cestu, na které zažije rozkvět Ameriky očima rodin, přátel i nepřátel. (Vertigo International)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (78)

Styxos 

všechny recenze uživatele

Costner je hrdina. Už jen kvůli tomu, že v době, kdy lidi koukají hlavně na stream a kina zejí prázdnotou natočil něco takového a jde hlavou proti zdi. Horizont je nádherný, výpravný krásně nasnímaný se skvělým soundtrackem. A ač se Costner tváří jako hlavní hvězda filmu, plave hezky s ostatními jako ryba ve vodě a nikterak nevyčnívá. Achillovou patou a jeho hybnou silou zároveň jsou postavy - každá vám nějak přiroste k srdci a zapíše se do paměti, ale je jich tolik, že nedojde k ponoru do hlubin, což se snad stane příště... A doufám, že příště bude ještě třikrát... Tohle je fakt krásný kus poctivý filmařiny. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherné scenérie, rozmáchlý příběh mnoha výživných postav, který velmi pomalu směřuje k vznikajícímu Horizontu. Klasický žánrový snímek se odehrává v rozpětí mnoha let a chce být ultimátním eposem, kterým Costner světu ukáže na čem záleží a jaké jsou ty správné hodnoty. Bohužel podle současných tržeb není jisté, že se podaří dosáhnout jeho vytyčené velikosti a je otázka jestli avizovaný čtvrtý díl vůbec začnou natáčet. Zatím slibná podívaná, která má velký potenciál. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bez mimoriadneho príbehu no zato s jasným posolstvom o krutosti dávnej doby, kedy stačil pohľad na nesprávnu osobu a boli ste razom bez vážneho dôvodu vo vážnych problémoch. Prakticky ako v 90´ rokoch v časoch Černáka, Melovcov a podobne. Čo sa filmu týka, tie tri hodiny, tak to je napriek hereckému osadenstvu proste čistá vražda. Takú dynamiku samotný príbeh zas nemá, aby si to mohol dovoliť, o pointe, nečakaných zvratoch, či zaujímavom deji so silnými scénami, ktoré by mali diváka nejak mimoriadne zasiahnuť, ani nehovorím. Costner je milovník westernov, to všetci vedia. No prečo sa to rozhodol takto nezmyselne ponaťahovať, no na oplátku divákovi nič extra nepodhodiť, to je pre mňa jedna veľká záhada, ako aj tých 80%, ktoré vnímam tak “trošku” mimo misu. Samozrejme, nájdu sa aj takí, čo to budú velebiť, lebo šak Costner, lebo šak silné herecké osadenstvo. Uvidíme, akým smerom sa bude tento príbeh nakoniec uberať a čo zaujímavé ponúkne, no zatiaľ za tri. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol tak sklamaný. Z ľudí. Tá strata ktorú utrpel tento Kostnerov epický western ho môže predčasne poslať do kolien a aj keď sa na ságe bude podielať Netflix ako na potencionálnom seriály je jasné ako to dopadne, ako sa Apači a belosi svorne popárujú, ženy vyrokujú mier a možno zistíme že vlastne ony podpísali deklaráciu o nezávislosti a celé to pôjde do sračiek. Pritom prvých 45 minút ubehlo rýchlejšie ako najlepšie krátkometrážne filmy a rovnako epický záver nielen Russelovi ukázal že každá mince má dve strany. K tomu sklamaniu som však prispel aj ja, pretože v kine som si na to netrúfol ani ja, aj keď problémom bolo to že sa film premietal iba týždeň a ak je z nich 6 dní človek v práci tak ho ten trojhodinový maratón odradí. Čo úprimne povedané ľutujem. Po druhej Dune a Furiose tretie najpríjemnejšie prekvapenie roku 2024. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to prostě velké a rozsáhlé jak pláně divokého západu. Jestli se to Costnerovi podaří doručit ve čtyřech tříhodinových filmech, kdy všechny budou mít kvalitu alespoň tohoto prvního dílu, tak to bude zářez na pažbě filmové historie jako kráva. Rozhodně to není dokonalé. Osobně mi některá scénáristická a režijní rozhodnutí přišla "zvláštní". Má to momenty které očividně nezafungují tak jak bylo v plánu (ale vyznívá to spíše roztomile než jako selhání). Má to momenty kdy by si dal člověk facku jak má husinu a je celkově ohromenej z takového kýče. Je tam hromada věcí co funguje parádně a celkově asi chápu kudy to Costner tlačí a jak má ten celek vypadat a fandím tomu. Ty tři hodiny utečou jako nic a klidně bych si v tom kině/světě ještě hodinku či dvě dal.. Je fakt, že je to evidentně moderní tv seriál promítaný na velké plátno a tvořený člověkem který je formálně z části zaseknutý v devadesátých letech. Což vytváří v divákovi lehce schizofrenní pocit. PS: Osobně v tom cítím inspiraci Sheridanem (především jeho 1883.. S tím, že Sheridan umí lépe vykreslit ten syrově existenciální romantismus a Costner je přirozenější ve vztazích postav a jakési lidskosti). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom štáte Utah od konca augusta do konca novembra 2022. Dej filmu sa odohráva na americko-mexickom pohraničí v údolí San Pedro. Počas natáčania v utahskom Moabe teploty častokrát dosahovali 43 °C a na konci natáčania klesali aj pod -13 °C. (Real Tom Hardy)
  • Pôvodne malo ísť len o jeden film a Kevin Costner na scenári začal pracovať už v roku 1988. Nepodarilo sa mu ho však predať žiadnemu štúdiu, ani po vydaní jeho filmu Krajina strelcov (2003). (Real Tom Hardy)
  • Kevin Costner v rozhovore prezradil, že jeho cieľom je celkovo v 4 filmoch obsadiť až 170 rolí s replikami. (Arsenal83)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno