Reklama

Reklama

Kathy (Jodie Comer) je tvrdohlavá holka, která si nikým nenechá kecat do života a je dost svobodomyslná i na poměry Ameriky přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Když v baru, do kterého slušné holky nechodí, narazí na mladého motorkáře Bennyho (Austin Butler), jenž má podobnou krevní skupinu, okamžitě to mezi nimi začne jiskřit. Benny je členem motorkářské party „Vandals“, neformálního seskupení milovníků bezstarostné jízdy, vedeného majitelem baru Johnnym (Tom Hardy). Chuť svobody je nakažlivá a brzy jí podlehne i Kathy. Jako bystrá holka si ale začne všímat i negativních věcí, které růst motorkářského gangu provázejí – čím dál násilnější boje s konkurencí, střety s policí a nelegální aktivity, které zajišťují organizaci příjmy a udržují ji v chodu. Protože Kathy Bennyho miluje, nechce, aby skončil v base nebo s kulkou v těle, a snaží se pro něj najít únikovou cestu z gangu. Je otázkou, jestli taková cesta vůbec existuje, a pokud ano, jestli se po ní Benny vůbec chce vydat. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (77)

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Tohle nemá být film co půjde bojovat o Oscary, ale jde o vzdání hold jedné sympatické motorkářské partě. Film (respektive způsob vyprávění, které pochopí každý) určitě nesedne všem divákům, ale že by se vyloženě nepovedl? To ani náhodou! Herecké výkony všech zúčastněných jsou na vynikající úrovni, to prostě musí vidět každý, kdo už má něco nakoukáno. Zároveň výběr hudby byl povedený, ale dokázal bych si představit z toho vyždímat ještě o trochu více. Film mě moc bavil a pokud jste nadšenci do atmosféry amerických 60./70. let, budete se bavit stejně jako já. Moc příjemný film. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hele, nevím.. Mám osobně dost problém s tím, že motorkářské komunity, kluby a gangy se svou svázanou estetikou, soubory"svatých" pravidel, specifickým slovníkem, atd, mi připadají v zásadě pitomé (furt mi tam skáče ta epizoda South Parku).. A tak, i když je tohle parádně obsazené, místy fakt hezky zahrané (především Jodie Comer tomu dodává trošku lidský aspekt) a místa to naznačí kouzlo zlaté éry motorkářů, pořád je to spíš jen taková pozérská, šablonoidní a lehce kýčově omalovánková rozprávka o klucích v kůži.. Ne tak zoufale debilní rozprávka jako třeba přeceňovaní Sons of anarchy, ale stejně... Navíc si nejsem vůbec jistý volbou struktury vyprávění, kdy ten "reportér" který by měl být vlastně vypravěčem je tam jen jako záminka aby Kathy mohla být vypravěčem. Úplně to nefunguje.. Těžce mid. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Nudný avšak řemeslně natočený film, který ukazuje život americké spodiny jezdící na motorkách. Herecky se tomu nedá nic moc vytknout, ale ty přízvuky mě neskutečně sraly. Člověk si na ně v průběhu filmu zvykne, podtrhují onu buranskost, ale nemůžu říct, že by mi postavy nějak extra přirostly k srdci. Hardy i Butler si to ale dávají a bylo fajn vidět i Holbrooka, Shannona nebo Reeduse, kterých bylo na takové vedlejší postavy možná i škoda. Zajímá mě, jak moc to odpovídá realitě, když čerpali z fotografií a knížečky... ale co jsem si dohledával, tak minimálně gang motorkářů přejmenovali... asi aby jim nevypálili studio. Hodnocení: 60 % ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Bikeriders jedou na vlně nostalgie. Obsazení je rozhodně trendy, příběh působí jen jako výplň mezi fotkami Dannyho Lyona. Není úplně podstatné, že v šedesátkách působila inspirace The Wild One už poněkud archaicky. Důležité je, že tradice Easy Rides pokračuje. #čsfdprojekce ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to docela slabé. Paradoxně, tam kde film končí měl začínat. Protože až posledních 10 minut, se dozvíme, že gang se rozjel naplno ( Prostitutky, drogy, vraždy), to co jsme tedy chtěli vidět, tak se rozjede v sequelu, který nepříjde. Když už teda nedošlo na chlapský gangster shit, tak jsem doufal, že si člověk užije alespoň těch motorek, ale NOPE dokonce i těch je tu poskrovnu. Hlavně, že je potřeba opět řešit vztahy. Hardy a Butler si své odehrály, ale krom jedné vypálené hospody a "malem" rape se tu za 2 hodiny nestalo nic zajímavého a to po slibném traileru vnímám jako podpásovku. Úplně jsem netrpěl, ale teda  s výsledkem nejsem spoko ani náhodou.  Potěší alespoň mini camea známějších tváří.5/10. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Vizuální složka bouřlivého dramatu je inspirována ikonickými černobílými fotografiemi ze stejnojmenné publikace z roku 1968, jejichž autor Danny Lyon měl coby člen gangu Outlaws bezprostřední přístup k dění uvnitř komunity. (MFF Karlovy Vary)
  • Keď postava Kathy (Jodie Comer) vysvetľuje ako Johnny (Tom Hardy) založil motorkársky klub, Johnny pozerá v televízii film Divoch (1953) s Marlonom Brandom v hlavnej úlohe. Ten tam stvárnil tiež postavu šéfa motorkárskeho gangu, rovnako ako Hardy. (Motinski)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Reklama

Reklama