Reklama

Reklama

VOD (1)

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (154)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zápletka zaujme na prvú dobrú a vzbudzuje nádeje, že po rokoch zasa dostaneme vydarený mix komédie, akčného filmu a všetko jemne pocukrované romantikou. Ale kdeže. Celú dobu človek čaká, kedy sa konečne rozbehne nejaký domino efekt udalostí, ktoré spustia akciu a crazy momenty. Vrah naoko však nemá žiadnu akciu. Akože fakt nula. Nezasmejete sa ani raz. Ukecaná romantika s fajn nápadom, ktorý si však vystrieľajú v prvej polhodine. Okrasu robí aktuálne jedna z najkrajších latino herečiek Adria Arjona. Úprimne? Radšej si dajte Vrahouni (2010). ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater natočil velmi neortodoxní romantickou akční komedii, v níž jsou opěvovány sexuální energií nabité záporné postavy (Glen Powell v roli Garyho, Adria Arjona v roli Madison) a divák je na základě tohoto povrchního živočišného pudu adoruje. Napomáhá tomu taktéž fakt, že charakterově správné a férové postavy jsou zde vykresleny dosti neschopně a hloupě. Příběh je sám o sobě velmi prostý a přímočarý. Je velká škoda, že tvůrci v závěru nevyužili udičku na "double twist", který by Vraha naoko posunul o level výš. Takto zůstáváme u průměrného, lehce lascivního, feeling good filmu, kde zlo zvítězí nad dobrem. Tři hvězdy. 🙂 (17.06.2024) ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Absolutně nelogický slepenec jen příležitostně gradujících scén, navíc s nechutně amorálním vyzněním. Nejsem žádný konzervativec, ale všudypřítomné snaze o nadsázku a odlehčenost podlehla nejen již zmíněná logika (žije dvěma životy všem na očích, učí na vysoký, přitom chodí k soudu svědčit a on si vážně jako nikdy nevšimne, že je zabiják jen "naoko?" a všichni stojí frontu na to aby si ho objednali a pak se diví když je seberou? By musel být mrtvej už dávno...), ale i výsledné poselství. Ona zabije manžela, on nechá chlapa udusit se na podlaze, ještě si před ním za*ukají a pak mají děti a jsou happy až do smrti? A na konci si ještě zopakujou, "úžasně hot a sladce," jak se potkali? To jako fakt? Rozumím Linklaterově ulítlosti, Škola ro(c)ku je super film, ale tady se přece jen dotýká poměrně vážných témat na to, aby se pak vše smázlo romcovými klišé...sorry, proklejte mě, ale za mě omyl a fakt totální rána mimo.... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vrah naoko je veľmi príjemnym kúskom. Dokáže pobaviť, dodať pozitívnu náladu a v správnych momentoch chytiť pod krkom. Má chytľavú zápletku, vynikajúci scenár, charizmatických hercov. Akurát to nie ten ultimátny crowd pleasure, ktorý sa dal po predchádzajúcich reakciách očakávať. A nakročené k nemu bolo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že tohle se Linklaterovi moc nepovedlo. Nebo jsem na to neměl náladu a nepodařilo se mi do toho, na několikrát, dostat. Je to zbytečně dlouhé, ukecané, vždyť jenom intro trvá skoro půl hodiny, a celou dobu jsem čekal nějaký zvrat, aspoň malinkatý. Takhle je to vlastně od začátku tak jasně nalajnované a doslovné, že chybí jakýkoliv ,moment překvapení. Ačkoliv to poselství není marné, tedy to, že můžeme být tím, kým chceme, záleží jen na tom, jak se sami dovedeme vnitřně poznat a mít nad sebou nakonec nadhled. ... A abych nezapomněl, fakt mám nakonec z morálního hlediska fandit dvěma vrahům? ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Skutočný Gary Johnson, ktorého príbehom je film inšpirovaný, zomrel predčasne počas výroby filmu a nikdy ho nevidel. Režisér Richard Linklater s ním hovoril iba telefonicky a osobne sa s ním nestretol. (m.a.t.o.)
  • Scenár sa pôvodne odohrával v Houstone, keďže tam skutočný Gary Johnson žil, no kvôli daňovým úľavám sa natáčanie a tým aj príbeh filmu presunul do New Orleans v Louisiane. Natáčalo sa od 4. októbra do 16. novembra 2022. (m.a.t.o.)
  • Netflix získal práva na film za 20 miliónov dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama