Reklama

Reklama

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (168)

pepo 

všechny recenze uživatele

Vrah naoko je veľmi príjemnym kúskom. Dokáže pobaviť, dodať pozitívnu náladu a v správnych momentoch chytiť pod krkom. Má chytľavú zápletku, vynikajúci scenár, charizmatických hercov. Akurát to nie ten ultimátny crowd pleasure, ktorý sa dal po predchádzajúcich reakciách očakávať. A nakročené k nemu bolo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, to už jsou holt takové dny v životě divákově. Hodím se takhle do klidu, pustím si akční komedii, po zhruba dvaceti minutách celou záležitost zapauzuji a jdu se mrknout na čsfd, jestli náhodou nejsem dyslektik, a fakt se tam píše Akční / Komedie. Asi mě zmátlo, že nešlo o akční snímek a z mého úhlu pohledu ani tak úplně o komedii. Já jsem snímek vnímal spíš jako odlehčené drama, čímž netvrdím, že to bylo špatně. Právě naopak, mě se styl tohoto filmu líbil víc, než bych čekal, přestože pro mě příběh samotný nebyl ničím převratným; tvůrci tady ale jasné ukázali, jak jsou pro fungování scénáře důležité kvalitně napsané dialogy. Snímek si nehrál na nic většího, šlo ve své podstatě o oddechovou záležitost, při jejímž sledování se divákům nezadřou přetížené mozkové závity, přesto bylo znát, že se tvůrci snažili o sledovatelnou záležitost, které i přes jistou jednoduchost nechyběla inteligence. Na Adrii Arjonu se mi navíc velmi dobře dívalo a musím vyzvednout Glena Powella, který skvěle zvládl roli muže, jenž zvládá role jiných mužů. Parádní výkon; v každé figuře, kterou představoval vypadal a vystupoval úplně jinak a nebylo to jen zásluhou maskérů / maskérek. Pobavil jsem se až nečekaně dobře. / Poučení: Nejsem si tak úplně jistý, že dobro zvítězilo, ale na druhou stranu je faktem, že život není pohádka, takže se občas objeví nějaké to morální dilema. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Režisér Richard Linklater je žánrový chameleon. Linklater dokáže natočit skoro cokoliv, co chce. Animovaný film pro děti, animovaný psychedelický film pro dospělé, svěží komedii o dospívání, nebo nejlepší vztahovou trilogii jaká vznikla. A teď si natočil oddychovou komedii o falešném nájemném zabijákovi. S námětem a se scénářem Linklaterovi pomáhal Glen Powell a jejich scénář mi hodně sedl a užil jsem jeho zábavnost a jistou svěžest. Slovo "svěží" nejlépe vystihuje celý film. Vrah naoko je svěží a zábavný film, který je mnohem chytřejší a promyšlenější, než se na první pohled zda. Powell a Linklater si moc hezky vyhráli se scénářem, a jejich dialogy jsou povedené a parádně fungují. Co se týče režie, tak Linklater nepředvádí nic okázalého nebo přelomového, ale to v tomto případě vůbec nevadí, protože to ani nebyl účel. Linklater si chtěl natočit zábavnou romantickou komedii s netradiční zápletkou a to se mu parádně povedlo. A je super, že i když film nese název Vrah naoko, tak vůbec nevadí, že ve filmu nejsou akční scény nebo okázalé vraždy. Glen Powell má krásně rozjetou kariéru. Neztratil se v druhém Top Gunu, letos diváky pobavil v komedii S tebou nikdy, a za pár týdnu bude pozorovat tornáda v novém Twisteru. A teď ve Vrahu naoko ukázal, že není jen hezká tvářička s vypracovanou postavou, ale že umí moc dobře psát, a když je potřeba, tak umí skvěle hrát. Powell je v této roli parádní a krade si každou scénu pro sebe. Je krásné sledovat, jak Powell během filmu mění identity a každou pojme psychologicky a vzhledově jinak. Díky tomu se Powell může utrhnout ze řetězu, a místy tlačit na pilu a přehrávat. A pak přijde další scéna, kdy je zas úplně jiný, obyčejný, nezapamatovatelný. Powell tuhle roli zvládl moc dobře a já si jeho výkon užil. Adria Arjona předvedla krásný výkon. Arjona je v této roli neskutečně sexy (scéna, kde předvádí letušku zvedá tepovou frekvenci), ale taky má vynikající chemii s Powellem. Jejich společné scény mají náboj, jsou sexy, jsou zábavné a hlavně jsou perfektně natočené. Arjoně tahle role sedla. Ve vedlejší rolích mě bavil Autin Amelio, který krásně přehrává a seriálová matadorka Retta. Film mi opravdu hodně moc sedl a dobře jsem se u něho bavil a dost jsem si užíval, jak je natočený a odvyprávěný. Jediný zápor, který na filmu vidím je ten, že mi zde chyběla jedna nebo dvě úderné scény, případně nějaké dramatičtější vyústění. Ale to jsou ve výsledku opravdu jen malé drobnosti, na jinak povedeném a dobrém filmu. Z textu jste určitě poznali, že mi film hodně sedl, a že jsem z něho dost nadšený. Linklater s Powellem mi naservírovali dobrý a zábavný film, který je zajímavější a chytřejší, než jsem si po traileru myslel. Je to svěží a povedená podívaná, co dobře šlape a dokáže velmi hezky pobavit. Vrah naoko se hodně povedl, takže mu určitě dejte šanci. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Netflix | Linklater sa s tým mohol vyhrať o trocha viac, predsa je tá zápletka tak banálna, že až, ale ten film aj tak nejakým spôsobom funguje. Či už je to Glenom Powellom, ktorý je tu super, alebo chémiou medzi dvomi hlavnými postavami, alebo záverečnou konfrontáciou s mobilom, geniálna scéna, zľahka najlepšia vo filme. Hlásim spokojnosť, aj keď som si po ohlasoch z Benátok myslel, že film bude mierne komplexnejší a celkovo artovejší. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislý filmař Richard Linklater byl roky originální jistotou, ostatně jeho dokonalá setkávací trilogie Před... je konverzační romantickou vlnou tsunami par excellence. Je ale pravda, že jsem jeho práci poslední dekádu od oceňovaného Chlapectví vlastně vůbec nezaznamenal. Jeho novinka ale za pozornost stojí. Někdo coby vedlejšák doplňuje zboží v obchodě, jiný cvaká lístky v kině, profesor psychologie Glen Powell si ovšem přivydělává tím, že pomáhá policii lapit potenciální zločince, no, spíš prostě ty, kteří vyhledávají nějakého nájemného vraha, který by je zbavil partnera nebo klidně vlastní mámy. A tím údajným killerem je právě on. Jinak ale samotář, plachý, lehce neohrabaný. S úspěchy v utajení ale roste sebevědomí, setkává se s okatou brunetkou a poruší kvůli ní všechna pravidla. Upřímně mě první desítky minut prakticky nebraly. Napětí přichází až právě se smyslnou Adriou Arjonou, mnohé se začne komplikovat a konečně je to slušně šťavnaté. Dialogy jsou uvolněné, situace a zvraty zajímavé. Chtělo to nicméně (výrazně) víc humoru a i kvůli dějově průměrnému startu mi víc sedí tři hvězdy. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Skutočný Gary Johnson (Glen Powell) pomáhal pri zatýkaní viac ako 70 ľudí, ktorí hľadali nájomných vrahov (Arsenal83)
  • Rozvinutie vzťahu medzi Garym (Glen Powell) a Madison (Adria Arjona) je zrejme len fikciou. Podľa Hollandsworthovho článku, na základe ktorého vznikol scenár, neexistuje žiadny dôkaz, že by Johnson chodil s jedným zo svojich potenciálnych „klientov“. Podrobne ale opisuje prípady, v ktorých ženy považovali Johnsona za zvodného a pokúšali sa s ním mať sex. (Arsenal83)
  • Netflix získal práva na film za 20 miliónov dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama