Reklama

Reklama

VOD (1)

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (168)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Dost nevšední a takový divný film v podstatě. Ale moji pozornost si udržel až do konce. Chvílemi jsem si říkal, že by to mohlo mít lepší scénář, nějakou pointu na konci nebo nějakou přestřelku či něco zapamatovatelného, ale to je fuk. Kritizovat se to moc nedá, byla to prostě taková chytrá a vcelku originální konverzovačka dvou hlavních postav. K tomu ta se ta dvojice nesmírně uvěřitelně přitahovala, takže tu byla i jistá romantika, která se ve filmech jen tak nevidí. Trošku přitažené za vlasy to ke konci bylo, dějem se to moc neposouvalo, ale bavilo mě to. Ty slabší 4* jsem nakonec dal. Glen Powell a Adria Arjona to zvládli skvěle. Bavil mě i Austin Amelio, který mi zde postavou připomněl zrádného Dwighta z The Walking Dead. Takže za mě dobrý film na jedno vidění. Hlavně ta originalita, že se přišlo s něčím novým, bylo super. Jen to mělo o dost větší potenciál, mohlo to být ještě o ždibec lepší, ale neva. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem až do doby, kdy vyšel, neměl tušení, že existuje. Koukám na ČSFD, vidím akční komedie. Říkám si „Akční komedie mám rád.“ Jenomže ono to není, ani akční, ani komedie. Nicméně to ve finále vůbec nevadí. Hit Man je částečně podle skutečné události, celý námět se mi velmi líbí, ale je to tak nějak chabě provedené. Necítil jsem žádné emoce, napětí, prostě jsem neměl pocit, že by hlavním hrdinům kdykoliv něco hrozilo. A ani jsem neměl důvod, proč bych s nimi měl jakkoliv sympatizovat. Slyšel jsem názory, že ústřední duo (Glen Powell, Adria Arjona) má skvělou chemii. Jenomže já s tím absolutně nesouhlasím. Necítil jsem, že by mezi nimi byl jiný vztah, než že se vzájemně používají jako sexuální hračky. Takže… za mě fakt fajn nápad. Ohromně cením tu originalitu. Ale postavy, na kterých to celé stojí (spíš padá) stály dost za prd. 6/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejvyhlíženějších filmů roku konečně Netflix uvedl a i přes nadšené ohlasy jsem byl velmi mile překvapen Linklaterovou lehkou režií a znovu šokován zdejším hodnocením (dnes po konstantním poklesu 65% - naproti tomu Imdb 7,1). Paradoxně si myslím, že filmu více sedí český název, protože z toho anglického mnoho lidí může být zklamáno z absence akční stránky, kdy se čeká něco na způsob loňského Fincherova kousku Killer, taktéž výborném filmu z úplně jiného důvodu. Ba ne, snímek stojí na výtečném výkonu čím dál lepšího Glena Powella, jemuž skvěle sekunduje sexy Adria Arjona a po prvotním zmatení vše dosedne na správné koleje a rád jsem se nechával vést všemožnými kličkami nijak extra originálního příběhu, ale o to více vyprávěného a zrealizovaného. Navíc v době, kdy se z (hollywoodské) kinematografie postupně vytrácí erotické scény, tu najdeme jednu z nejlepších tohoto roku. Silných 8/10 a doufám, že půjde výše, tohle je ostuda. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater natočil velmi neortodoxní romantickou akční komedii, v níž jsou opěvovány sexuální energií nabité záporné postavy (Glen Powell v roli Garyho, Adria Arjona v roli Madison) a divák je na základě tohoto povrchního živočišného pudu adoruje. Napomáhá tomu taktéž fakt, že charakterově správné a férové postavy jsou zde vykresleny dosti neschopně a hloupě. Příběh je sám o sobě velmi prostý a přímočarý. Je velká škoda, že tvůrci v závěru nevyužili udičku na "double twist", který by Vraha naoko posunul o level výš. Takto zůstáváme u průměrného, lehce lascivního, feeling good filmu, kde zlo zvítězí nad dobrem. Tři hvězdy. 🙂 (17.06.2024) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lákal mě zde režisér Richard Linklater. U něj jsem doufal, že to bude fajn, protože už námět je docela fajn. Jenže problém je asi přímo s herci. Staví se tady k tomu prdelí čelem a tak je Vám vlastně úplně jedno, co se ve filmu děje. A když je to komedie, je to o to těžší, Protože u ní je minimálně předpoklad, že by Vás měla bavit. A to se ve výsledku taky neděje. Takže tu zůstáváme u jediného faktu, že nápad dobrý, ale zbytek o ničem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Scéna s tínedžerom, ktorý dáva Johnsonovi (Glen Powell) videohry, aby zabil jeho mamu, je založená na reálnej udalosti, ktorá sa Garymu Johnsonovi stala. Houstonský tínedžer menom Shawn Quinn, chlapec s IQ 131, dal Johnsonovi sedem počítačových hier Atari, tri dolárové bankovky a 2,30 dolára v drobných, aby zabil jeho spolužiaka, o ktorom si myslel, že sa snaží získať si náklonnosť dievčaťa, ktoré Quinnovi páčilo. (m.a.t.o.)
  • Glen Powell povedal, že sa pustil do písania scenára k tomuto filmu len preto, že chcel hrať postavu Gary Johnsona, ktorú by podľa neho nikdy nedostal: "Jedna vec, ktorú si uvedomujete o Hollywoode, je, že vám nikto nikdy nedá rolu, o ktorej ste snívali. Takže si to musíte upiecť sami."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama