Reklama

Reklama

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 9

Recenze (170)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, abych měl po skončení filmu takhle příjemný pocit. Ne, že bych snad viděl nějakou top věc, nebo úžasnou akční bombu, spíš jen na první pohled nenápadný, ve finále však hrozně fajn a chytrý film, který čistě za sebe můžu s klidným svědomím doporučit všemi deseti. A neoukoukaný Glen a ♥ Adria, to už byla jen taková malá bonusovka navíc. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný překvapení. Od téhle "somewhat of a true story" Garryho Johnsona jsem rozhodně nečekal, že mě bude až tak bavit. Marketing zde trochu klame, Hit Man je označen jako akční komedie, ale akce zde prakticky není a nějaké prvoplánové vtipy a hlášky jako v klasických komediích taky ne. Humor plyne z chytře napsaného scénáře, nadhledu a prekérních situací plynoucích z postupně stále více a více se zamotávající zápletky. No a Adria Arjona... just wow. 85%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Je opravdu osvěžující se sem tam dozvědět, že stále existují scénáristé, kteří při psaní, byť absurdních masturbačních fantazií pro zoufale nemrdané mastodontní čtenářky Rytmu života, urputné rasofily, bolševické snílky, senzitivní bukanýry a jiné pohlupavé pohlavní dezorientáty, nemají tu hlavu v prdeli zaraženou až po tenké střevo, tudíž jsou schopni kreativně vyplodit nadstandardně sysluplný až chytrý scénář, který tu a priori marmeládu z hoven povýší na zcela jinou úroveň. Rýša Linklátr by z fleku měl vyučovat, jak například mohla vypadat nedávná hlavněproudá trapná e-mentálovina Kaskadér, kdyby ji napsal někdo bez retardované kopírky pásových průjmů a průvanu mezi ušima. Na světě je tak poměrně příjemná, intelekt neurážející, dialogově nedegenerativní a veskrze nápaditá kokotinka se dvěma hezkými, sympatickými a dobře hrajícími lidmi, již nikterak nezkurvilo ani jejich progresivní kvótové vyvažování slizkým a děsivě prkenným Uzenoameričanem či neméně krásnou, talentovanou a plnoštíhle úchvatnou chalupářskou strýčka Toma. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Linklaterovi se povedlo natočit zajímavý žánrový mix s originální zápletkou a nepředvídatelným dějem. Více než kvituji obsazení Glena Powella, který po několika vedlejších rolích nakopává svoji kariéru, jak jen může (za poslední rok hlavní role také v nečekaných hitech S tebou nikdy a Twisters). Na druhou stranu musím uznat, že v akční komedii bych čekala více humoru a více akčních sekvencí. Ale na jedno zhlédnutí určitě doporučuji. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl takovou chemii mezi hlavním hereckým duem. Powell se od druhého Top Gunu zapsal mezi nejobsazovanější herce...A to právem. Charismatu má tento mladík na rozdávání. A mě samotného zajímá, jakým budoucím projektům se upíše. A Adria Arjona? U té se též nějaký ten herecký talent najde. Zejména pak ale pořádný sex-appeal, což tady prokázala několikrát. Jinak za mě škoda, že kromě sehranosti obou zúčastněných se příběh trochu více neutrhl ze řetězu. Samotný námět totiž vybízel k mnoha interesantním alternativám, jakým se ústřední příběhová linka mohla vydat. Ale i tak jsem si to dokázal užít. Alespoň ten závěr malinko překvapil. Za mě fajn pohodová zábava na sobotní odpoledne. Za mě dávám slušných 6,5/10 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Glen Powell povedal, že sa pustil do písania scenára k tomuto filmu len preto, že chcel hrať postavu Gary Johnsona, ktorú by podľa neho nikdy nedostal: "Jedna vec, ktorú si uvedomujete o Hollywoode, je, že vám nikto nikdy nedá rolu, o ktorej ste snívali. Takže si to musíte upiecť sami."  (Arsenal83)
  • Skutočný Gary Johnson, ktorého príbehom je film inšpirovaný, zomrel predčasne počas výroby filmu a nikdy ho nevidel. Režisér Richard Linklater s ním hovoril iba telefonicky a osobne sa s ním nestretol. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama