Reklama

Reklama

VOD (1)

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (140)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný feeling a charismatický ústřední pár dělá tuhle komedii  hodně zajímavou. Glen Powell je ve svých rolích zabijáků tvárný a vtipný a  Adria Arjona je kus. Ale zůstane to navzdory fakt originální zápletce v podstatě jen ve fázi konverzačky a i když jsou dialogy nápadité a svižné, čekal jsem nějaké vygradování a ono moc ne. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Chytrý, promyšlený scénář s poselstvím o strachu ze změny života. Skvělé tempo, špičkové herecké výkony - ty dialogy! - Glen Powell mizí v roli. Příběh krásně graduje a akce v něm není vůbec žádná. Škoda toho debilně přeloženého názvu. Jinak milý romantický film, kterým Linklater splnil sen spoustě zakřiklých brýlatých študáků o tom, že tu svou Adriu Arjonu mají šanci dostat do postele. A bude je to jenom stát ztrátu vlastní osobnosti. Hodně štěstí u závěrečné zkoušky. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl takovou chemii mezi hlavním hereckým duem. Powell se od druhého Top Gunu zapsal mezi nejobsazovanější herce...A to právem. Charismatu má tento mladík na rozdávání. A mě samotného zajímá, jakým budoucím projektům se upíše. A Adria Arjona? U té se též nějaký ten herecký talent najde. Zejména pak ale pořádný sex-appeal, což tady prokázala několikrát. Jinak za mě škoda, že kromě sehranosti obou zúčastněných se příběh trochu více neutrhl ze řetězu. Samotný námět totiž vybízel k mnoha interesantním alternativám, jakým se ústřední příběhová linka mohla vydat. Ale i tak jsem si to dokázal užít. Alespoň ten závěr malinko překvapil. Za mě fajn pohodová zábava na sobotní odpoledne. Za mě dávám slušných 6,5/10 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy, ale budu kritický. Film je podle životního příběhu skutečného profesora na vysoké škole, který v utajení pracoval pro policii jako falešný nájemný zabiják a kterého práce dostala do vězení šest desítek objednávatelů vraždy. Toto vše je zajímavé a super. Ale (SPOILERY AKO SVIŇA AŽ DO KONCE!!!): V okamžiku, kdy tvůrci film vylepší krásnou klientkou (ve skutečnosti ji doopravdy od úmyslu odradil, ale vztah s ní neměl), začne příběh skřípat. Paradoxně mi vůbec nevadí, že je v žánru na ČSFD uvedeno "Akční / Komedie", ani jedno není pravda a nejvíc by sedlo označení "Psychologické". Psychologie je totiž ve filmu dost super a pokud něco vyzdvihuji, pak Glena Powela, který ji v roli falešného zabijáka bohatě využil. Jenže pak se objevila Adria Arjona a s ní přišlo dilema. Já jí totiž v mnoha chvílích jako ženě nevěřil. Nemyslím, že byla náhoda, že její manžel uzavřel životní pojistku. Ona manipuluje. Trénuje střelbu, zjišťuje, kam trefit, náhodou vezme svého přítele na místo, kam chodí její manžel, následně manžela zastřelí a Glen Powel ji zachrání, ještě kvůli ní spáchá vraždu a žijí spolu i s novými malými dětmi šťastně, dokud neumřou. Jako vážně - vy bystě někdo šli s takovou ženou? Bez ohledu na vzhled - ruce od ní pryč! Manipuluje, domnívá se, že sbalila nájemného vraha, používá ho jako štít - a láska na konci vše převálcuje? S takovou bych si dlouhodobě nebyl jist vlastním životem!!! Za černý, žulový náhrobek sex doopravdy nestojí!!! (teda, leda byste věděli, že to je poslední příležitost k sexu ve vašem životě) Takže tak. Dávám 4 hvězdy, protože se jedná o film, který má potenciál rozproudit diskusi, je dobře zahrán, za průměr bych ho neoznačil a ano, Adria Arjona doopravdy zajímavě jedná a vypadá. ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Psychoblábol na začátku o tom, že když přijmete jinou identitu, budete se tak chovat, tak se z vás po čase takovej novej člověk stane, má fakt hloubku vypuštěnýho rybníku. Nicméně tomu rozumím, Netflix dostal zadání podsouvat genderovou teorii identity na všech frontách, takže ano: z psychoblábolu vyplývá závěr, že když se chlapec bude dostatečně dlouho chovat jako holka, tak se tou holkou vlastně stane... o_O Jinak příběhově je to krkolomné, zároveň utahané a uspávací. Kdyby to mělo trochu víc ujeté akce (jako např. Kaskadér), aspoň by se člověk pobavil a tu hořkou pachuť politické propagandy by i spolknul. Při vší té nudě má ale člověk dostatek prostoru nad tím podumat a zdravě se přinasrat. Za mě tendenční, nudné, propagandistické, a tudíž zcela zbytečné. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Glen Powell povedal, že sa pustil do písania scenára k tomuto filmu len preto, že chcel hrať postavu Gary Johnsona, ktorú by podľa neho nikdy nedostal: "Jedna vec, ktorú si uvedomujete o Hollywoode, je, že vám nikto nikdy nedá rolu, o ktorej ste snívali. Takže si to musíte upiecť sami."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama