Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní film, i když efekty byly občas opravdu až směšné a stopáž také nebyla ideální. Navíc mě nějaké části nebavily, ale celkově se jedná o dobrý film. Miranda velmi přesvědčivá, jen škoda, že tam neměla také větší prostor Helena Bonham Carter, ale i za tu malou chvíli, co tam byla, si dokázala ukrást prostor pro sebe. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch bezesporu lepších adaptací artušovské legendy, tady vyprávěna z pohledu věčného Merlina... Viděl jsem to na Hallamrku, divně rozpůlené, ale líbilo se mi to. Narozdíl od Prvního rytíře či tfuj tajblu Krále Artuše si aspoň nehraje na realismus, naopak, všechno sází na prvek magie (jak by taky ne. když je to o samotném Merlinovi, eh?) Sam Neill je slušný, hraje tam Miranda a hlavně Helena Bonham... Jsem spokojený 70% ()

Reklama

Ripley 

všechny recenze uživatele

Sam Neil se mi líbil v Jurském parku,v Úplném bezvětří,ale jako Merlin byl nepřesvědčivý.Absolutně špatný výběr herce.Stejně tak i v případě Artuše.Až na pár vyjímek,herci předvádějí příšerné herectví.Televiznost bije do očí.Dobrý trik se střídá se špatným.A Barronova rozbředlá režie ničí tento film.Pro mě nejzajímavější postava a překvapení ve filmu-Martin Short + hudba Trevora Jonese. ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebylo přítomno více finančních prostředků. Některé triky působí příliš okatě (což je ale v Boormanově verzi jakbysmet - na rozdíl od Barrona je ale v Excaliburu dovedli poměrně nápaditě zakrýt). Jinak - jedná se o film mého mládí, skvěle natočený, s výbornou hudbou, poutavě odvyprávěný a především - perfektně zahraný. Uznávám, že své zde dělá i špetka nostalgie, ale co... Minimálně Martin Short a Rutger Hauer si jí plně zaslouží. ()

Death 

všechny recenze uživatele

Prvni cast byla na to, ze jde o televizni film vysoce nadprumerna. Druha uz zacinala pokulhavat-asi se uz nedostavalo penez-bitvy byly dost "beckovy". Celkove se ale da rict, ze to neni spatny film.Celkem me dostal zaver, ted ale nevim, jestli spis v dobrym nebo spatnym slova smyslu. Je to jeden z nejlepsich televiznich filmu, ktere sem mel tu cest videt. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Lynn Kressel soutěžil o cenu Artois v kategorii nejlepší casting. (Terva)
  • Pomineme-li fantasy vybavení bojového komparsu, mají hlavní postavy oblečení, zbraně a zbroje poměrně správné pro období skutečné doby vzniku legendy o Artušovi, tedy polovině 5. st. n. l. Řada věcí, např. Artušova přilba, je vyrobena podle skutečných archeologických nálezů (Sutton Hoo helm). (von_Kukuck)

Reklama

Reklama