Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Nebyl to zase až tak strašný propadák, ale na "Excalibur" to vzhlíží z uctivé dálky. Dobré herecké obsazení, obstojný příběh, který je spíše laděný do pohádkova. Trochu mi tam chybí více bojových scén, a naopak přebývá trikových efektů, až po závěrečný - trapný - boj mezi Mab a Merlinem. Jinak slušné 3. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch bezesporu lepších adaptací artušovské legendy, tady vyprávěna z pohledu věčného Merlina... Viděl jsem to na Hallamrku, divně rozpůlené, ale líbilo se mi to. Narozdíl od Prvního rytíře či tfuj tajblu Krále Artuše si aspoň nehraje na realismus, naopak, všechno sází na prvek magie (jak by taky ne. když je to o samotném Merlinovi, eh?) Sam Neill je slušný, hraje tam Miranda a hlavně Helena Bonham... Jsem spokojený 70% ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zase jedna klasika mého mládí. Lehce pohádkový fantasy příběh se skvělým Samem Neillem, kterému tato role opravdu sedla. I ostatní herecké obsazení bylo zvoleno dobře. Na dobu vzniku a televizní poměry jsou tu slušné efekty, výprava i hudba. Délka je tak akorát, vše má v příběhu své místo (ačkoliv několik hloupostí se zde pochopitelně najde) a nejde říct, že by první nebo druhá část byla vyloženě slabší. Tohle se Hallmarku povedlo. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Má nejoblíbenější verze tohoto období :) ... když jsem byla malá, často to dávali v televizi a já se na to vždy těšila a napjatě čekala ... je to jedno z nejkrásnějších fantazy, co znám. Já nehodnotím triky, ale příběh a ten je opravdu nádherný,neotřelý a naprosto originální. Výborné herecké výkony a ke všemu i krásné herečky. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, herci - zvlášť v původním znění úžasní - a hudba, s kterou budete chtít jít před oltář. Ke konci se člověku na ksichtu usadí hovězí úsměv, jak to krásně skončilo, ale stejně jste si celou dobu nepřáli, aby to dopadlo jinak. "Trpělivost nepatří mezi mé přednosti."-"Máš jich tak málo, můj pane, že bych se kvůli téhle netrápil." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Pomineme-li fantasy vybavení bojového komparsu, mají hlavní postavy oblečení, zbraně a zbroje poměrně správné pro období skutečné doby vzniku legendy o Artušovi, tedy polovině 5. st. n. l. Řada věcí, např. Artušova přilba, je vyrobena podle skutečných archeologických nálezů (Sutton Hoo helm). (von_Kukuck)
  • Sam Neil soutěžil o Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)

Reklama

Reklama