Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Legenda o Merlinovi, potažmo Artušovi je určitě jednou z těch nejznámějších napříč světem, a i díky tomu se dočkala tolika odlišných zpracování. Tady se určitě může těžit z podařeného hereckého obsazení, kde si každý najde toho svého oblíbence, ať už Sama Neilla, který je pro mě pořád tím nejlepším Merlinem, pro fans HP je tu Helena Bonham Carter, pro fans Hry o trůny zase Lena Headey, a dalo by se pokračovat dále. TV zpracování je sice vidět, ale je tu taková pravá pohádkovo-fantasy atmosféra, která v divákovi zanechá velmi pozitivní dojem. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Merlinova minisérie mě bavila. Jednak Steve Barron má vcelku velkou představivost, i když s tím režisérským uměním to zas tak horké není, jednak se v tomle filmu docela povedly triky (myslím hlavně v kontrastu s ostatními hallmarkovskými filmy) a navíc i herecké výkony jsou velmi povedené. Hlavně Sam Neill, Martin Short, Miranda Richardson a Isabella Rossellini zářili. I přes úpravy v pověsti se tahle minisérie povedla ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +postavy, hudba, příběh a taky asi nejlepší role Sama Neilla -určitě stopáž je úctyhodná (na film jsem se díval 4 dny)/// Tohle je něco na pomezí Fantasy pohádky a Historického televizního eposu.A i když je to třebas úplný protiklad k filmu Král Artuš (kde se Merlin vyskytl rovněž) je to dle mého nejlepší zpracování tohoto širokého námětu. Totiž úchavtné je, že se filmařům podařilo vměstnat do jednoho filmu cca 3 generace postav. Když vezmu jiné filmy, tak se každý zaobírá určitou dobou a jen určitými postavami. Zde najdete snad všechny, na které si vzpomenete. Film doplňuje krásná hudba a celkem zdařilé zpracování. I když na epické bitvy zde můžete zapomenout, od toho sou jiné filmy. Mimochodem Nimue je tak krásné jméno :-)/// Celkem 86%/// ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Anglické legendy, které mě na rozdíl od těch řeckých nikdy nezaujaly, jsou v tomto "telenovelním" podání (spoustu výrazných postav jejichž osudy jsou nekonečně propletené) po celou neobvykle dlouhé stopáže vyprávěny nesmírně poutavým způsobem. Jak skvělý je příběh, tak mizerné jsou efekty. Chápu, že se jedná o TV film, ale za takového draka nebo grify by se styděli i amatéři. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sam Neill je 2. nejlepší Merlin (ten mladší samozřejmě, ten starouš žebrající o money byla přímo ukázková hrubka, i když posloužila krásnému závěru). Miranda Richardson je chudák, její role by byla bývala dobrá, kdyby nemusela tak trapně sípat, což jí nešlo z pusy a dost se to bilo s jejím jinak přesvědčivým hereckým výkonem. Tento snímek je opět velmi velmi dlouhý, což je spíše na škodu, naštěstí tu je skvělá hudba Trevora Jonese, přesně nadávkovaná pohádkovými motivy, akcí, středověkými melodiemi a úžasnými nostalgickými pasážemi (např. závěrečné setkání!!!). Velmi potěšila i rolička Rutgera Hauera. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • V průběhu filmu můžeme názorně sledovat ubývající síly dvou magických postav (obě ztvárnila Miranda Richardson) – zatímco Jezerní paní postupně přichází o ryby v jejím náhrdelníku, vlasy královny Mab postupem času pozbývají na barvě a šednou. (Stanislaus)
  • Steve Barron soutěžil o cenu Director Guild of Amerika v kategorii význačný režijní úspěch. (Terva)
  • Pomineme-li fantasy vybavení bojového komparsu, mají hlavní postavy oblečení, zbraně a zbroje poměrně správné pro období skutečné doby vzniku legendy o Artušovi, tedy polovině 5. st. n. l. Řada věcí, např. Artušova přilba, je vyrobena podle skutečných archeologických nálezů (Sutton Hoo helm). (von_Kukuck)

Reklama

Reklama