Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (379)

Philippa 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát i vyšší hodnocení, ale když si tu čtu rozhořčení vás, co s lezením máte zkušenosti, uvažuji skoro o odpadu. I já viděla ve filmu spoustu nesmyslů, ale to jsem ještě netušila, že nesmysl je to celé. Nesnáším, když tvůrce počítá s tím, že většina lidí je "blbejch" a nepozná nic! ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pokud jste milovníky nechtěných parodií a těch nejbéčkovějších filmů, tak je tento kousek naprosto jasná volba. Pokud však chcete vidět alespoň trošku reálný dobrodružný film o horolezectví, pak tento film vraťte zase zpět do poličky. Jen pro přirovnání, je to jako by jste se chtěli dovědět něco o válečných bitvách a jako zdroj použijete Komando, které je však oproti tomuto nad věcí a snaží se pobavit. Už od první minuty hloupá slátanina, která postrádá jak věrohodnost, tak logiku, a to jak po stránce situací, které "horolezce" postihují, tak jejich uvažování a rozhodování. Pouze několik zábavnějších scén a fakt, že divákovi se párkrát trochu zapotí ruce, zachraňuje tento snímek od naprostého odpadu. 15%. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Je to hodně slabé. A nejhorší je, že „Vertical Limit“ prostě není adrenalinová hardcore velehorská akce. Pár scén je sice „velkolepých“, ale na druhou stranu naprosto neuvěřitelných a studiovost z nich jen čiší. Další a mnohem větší problém mám se žánrem – chvílemi jsem si připadal jako bych se díval na parodii. Ať už na začátku filmu, kdy po emocionálně vypjaté scéně s přeříznutím lana následuje záběr na zem a okolní skály, aby se po třech vteřinách přímo před kamerou s dutým zvukem rozpláclo tělo otce hlavních hrdinů. Nebo „setkání“ Scotta Glenna s manželkou – škoda slov, tady se dá jen hlasitě smát...Sečteno a podtrženo - pár záběrů na krásnou přírodu a hlášky dvojice bratrů-horolezců nemohou hodnocení „Vertical Limitu“ vytáhnout ani do základního tábora. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí zvedám na ****. Akční scény jsou vyložená chuťovka, sněhové bouře, drtivé laviny a všudypřítomný křik dodávají filmu tu správnou, mrazivou atmosféru. Dokonce ani začátek odehrávající se na amerických skálách nepůsobí vůbec špatně. Jednoznačně nadupaná paráda!:-) Ale pokud nemáte rádi klišé, tak si to raději ani nepouštějte.XD ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad 2x v životě a napoprvé na mě ve své době Vertical Limit zapůsobil, neboť fungoval ve všech ohledech, které by měl dobrodružný thriller mít. Podruhé to již nemělo takové kouzlo, avšak stále se jednalo o zdařilou podívanou. Prostředí hor a tím pádem extrémních podmínek mám obecně ve filmech rád a tudíž mohu s klidným srdcem dát 4*, byť potřetí bych si již tento počin nepustil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu hraje sám sebe známý horolezec Ed Viesturs. (džanik)
  • V scéne, kedy sa otec Petra Garretta (Stuart Wilson) odreže v strachu o ich život, sa nemal čoho báť. Všetky frendy (istenie, na ktorom viseli) majú podľa normy udržať v ťahu 2,2 tony. V konečnom dôsledku by však toto istenie pri tak veľkom páde dvoch ľudí nevydržalo za žiadnych okolností a zabili by sa všetci. (Jumar)
  • Předlohou pro bratry Benchovy byla dvojčata Burgessovi, Alan a Adrian, horolezci z anglického Yorkshiru. (džanik)

Reklama

Reklama