Reklama

Reklama

Osamělý mstitel Paul Kersey (Charles Bronson), vybavený jen svojí zbraní Magnum, se vydává do ulic New Yorku, aby vykonal spravedlnost na lidech, na které policie nestačí. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V jeden okamžik se kariéra Charlese Bronsona dostala do místa, od kterého byla cesta jen přes otce rodiny, která nějakým způsobem byla zabita/znásilněna/zmasakrována a on jako jediný, kdo dokáže uchopit zbraň ve jménu zákona, jde snížit počet kriminálníků v ulicích ameriky. Škoda, že se to opakovalo tak často až téma ztratilo i tu poslední jiskru zajímavosti. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký občan se krvavě mstí v průměrném příběhu s průměrnou režií i scénářem, jehož různé variace se s velmi rozdílnou kvalitou točí až dodnes. Jediné, co je na filmu nadprůměrné, je snaha o psychologii hlavní postavy a výkon Charlese Bronsona, který ještě na vrcholu své kariéry uměl být zároveň drsný i charakterní. Na jedno zhlédnutí to špatné není a Bronsonovi při jeho vražedném počínání fandíte, ovšem filmy s podobným námětem mi jdou od přírody proti srsti a zálibu v nich opravdu nikdy nenaleznu. 65% ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Příběh o muži, který se začal mstít poté, co mu tři kriminálníci zabili a znásilnili dceru, je neuvěřitelně drsný a ani se hlavnímu hrdinovi nedivítem co začal konat. Představitel Paula Kerseyho je charismatický a neohrožený Charles Bronson, který do role přesně zapadl a nenapadá mě nikdo, kdo by se tam hodil více. Někde jsem četl, že je to jeho nejslavnější role, ale dle mého je to Harmonika z Tenkrát na Západě a O´Reilly ze Sedmy statečných. Škoda, že se film nedostal do rukou lepšímu režisérovi, protože takový Taxikář Martina Scorsese má hodně podobný námět a kolik pocty se filmu dostalo, hold to chce mít také štěstí na režiséra :(. Každopádně nejen poctivý akčňák, ale i výlet do duše a psychiky člověka, kterému se z minuty na minutu změnil celý život........ ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu úplně kape deziluze 70. let. Beztrestná kriminalita, které jsou plné ulice a s níž jakýkoli humánní přístup nedokáže udělat nic... ... ... ... ... Dirty Harry měl v sobě o kousek víc nadsázky než Death Wish, tohle je přece jen syrovější. >> Tak jsem na to kouknul po dlouhé době znova a pár drobných výhrad bych asi našel , nicméně i nadále si za pěti kousky stojím. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborný. Bronson se inspiruje divokým západem, bere .32 revolver a zákon do svých rukou ve městě, který "potřebuje víc fízlů než obyčejných lidí, protože tak to tu prostě chodí". Už ve své době značně kontroverzní ("fašistický") film, který řádně exponuje noční můru všech piček, státníků a policejních autorit - právo na vlastní sebeobranu. Ač se od té doby New York (kde jsem právě strávil rok) podařilo vyčistit a dnešní míra zločinu je na minimu od dob války v Koreji, pořád je DEATH WISH stejně aktuální a bylo mi překvapení, že ne žádný ultra-plochý exploitation béčko, nýbrž po všech stránkách dobrý, provokativní, nepřiposraný thriller. Charisma hlavního hrdiny netřeba komentovat, herecky mě bavil i V. Gardenia (dědek hlavoun) a závěr hodně bad ass. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • Pokračovanie s názvom Túžba smrti 2 (1982) bolo do kín uvedené až osem rokov po premiére prvého dielu. (m.a.t.o.)
  • Když režisér filmu Michael Winner oslovil s nabídkou hlavní role Bronsona, herec mu řekl: „Rád bych to udělal.“ „Ten film?“, zeptal se Winner. „Ne, střílel zloděje,“ odpověděl Bronson. (AlDelon)

Související novinky

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

18.04.2020

Poté, co Batmana na pár let pohřbil Joel Schumacher a předtím, než ho znovu vzkřísil Christopher Nolan, koketovalo studio Warner Bros. s myšlenkou, že by netopýřího hrdinu mohlo na velké plátno… (více)

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Bruce Willis a Přání smrti?

Bruce Willis a Přání smrti?

27.03.2013

Remake akční klasiky Přání smrti z roku 1974 měl původně pod palcem Sylvester Stallone, pak na něm víc jak rok pracoval Joe Carnahan. Ten ale minulý měsíc odstoupil kvůli obvyklým „tvůrčím neshodám".… (více)

Reklama

Reklama