Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dracarys. Příjemná a hlavně nápaditá televizní pohádka o drakovi, která přechází do survival napínáku, kde všechno zachrání svítící červíci. Milá Brownovic Bobina hraje princeznu v nesnázích skvěle a dokáže přesvědčit, že je pod tím vším makeupem holka do nepohody. Triky celkem průměr, ale zachraňuje to parádní atmosférická hudba, která přidává onu pomyslnou hvězdičku navíc. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slušná únikovka. Disneyovská princezna se mění povahou i ohozem v Amazonku. Nadýchané šatičky si postupně ukrajuje a řeže, aby se z nich stala postapo róba. A utne i lokny, což my, ženy, prý děláváme,  když chceme vyjádřit změnu postoje. Ach, muži jsou někdy tak prostí,  když o nás mluví! ---- Ale Enola, sorry, Elodie, to prostě dala. Velmi povzbuzující příběh s mnoha drásavými scénami prchánim před smrtí, ať už v jakémkoliv smyslu. SHRNUTÍ: Když se princezna fakt naštve. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože první věta která zazní oznamuje, že tohle je jiný příběh, než běžná pohádka o princeznách a dracích, v komentářích se mnozí můžou po..., že je to feministické a kdoví co ještě. Rozhodně nepatřím mezi fanoušky černošských Sněhurek, nebo trans Popelky. Mám za to, že si mají menšináři vymyslet vlastní příběhy a neprznit "naše". Mladá dáma je v tomto ohledu úplně v pohodě. Mazeau je ale matla a napsal další sotva smysl dávající scénář. I díky tomu se tvůrci zasekávali na scénách, které byly jen efektní. Vždyť samotný útěk Elodie z jeskyně zabere bezmála 45 minut. Takže výsledkem je jakási směska pohádky a survival fantasy s mnoha žánrovými nešvary. Samozřejmě není špatně všechno....drak vypadá výborně a mě osobně je Millie sympatická. A vlastně oceňuji i tu snahu vybočit ze zajetých kolejí. Byť tedy s jinými/talentovanými tvůrci, by to nepochybně dopadlo lépe. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak krásně to začalo, těšil jsem se, že uvidím hezký historický film, jenže co Millie Bobby Brown byla hozena do jeskyně, tak to skočilo do žánru fantasy a celé se to odehrávalo v jeskyni. A to už mě nebavilo, nebyla to příjemná podívaná to nahánění drakem. Hudba byla celkem dobrá, především ze začátku se mi líbila. A Millie dobře zahrála svoji roli. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Jednohubka na nedělní odpoledne. První polovina mě moc nebavila ze dvou důvodů. Jednak ten první twist vyzradili už v traileru, takže budovaný úvod neměl žádnou váhu. Druhá věc je ta, že od survival části začalo nekonečné ječení hlavní hrdinky. Ječela, utíkala, vzdychala, utíkala, ječela, schovávala se, sténala, šplhala, ječela a tak furt dokola. Jakmile se ječení, sténání a vzdychání přehouplo k nějakému ději, tak už to bylo fajn. Ke kladům určitě patří skvělá hudba (až jsem litoval, že někdo plýtval potenciálem na takovou jednohubku) a drak je pěkný. Akorát mi vadilo, že mluví, protože to draky v mých očích vždycky chtě nechtě víc zinfantilní a nejde z nich pak takový strach jako z těch mlčících predátorů (tímto zdravíme draky z Beowulfa nebo GoT). Taky mě překvapilo, že to není tak woke, jak by člověk od Netflixu a tohoto tématu čekal (dokonce i u té multikulti matky bylo několikrát zdůrazněno, že je nevlastní) a místy to bylo i nečekaně drsné. Potěšilo i pár drobných nápadů, které mi utkvěly v paměti víc než cokoliv z přehypované Duny 2, kterou jsem viděl o den dřív a to je dost smutné. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sú šatníky a šperky umiestnené na fiktívnom pozemku bez fixného náboženstva, miešajú alžbetínske obdobie s katolíckymi symbolmi a morálkou. (Arsenal83)
  • Hlavní hrdinka (Millie Bobby Brown) má v závěru popálenou hruď v některých záběrech na levé straně a v některých na pravé. (Muffino)
  • Jaskynné scény boli natočené v Troubadour Meridian Water Studios v Londýne. Natáčanie prebiehalo aj v Portugalsku v Tomar, Sortelha, Serra da Estrela a v kláštore Batalha. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 1. júla 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama