Reklama

Reklama

Infiesto

  • Španělsko Infiesto
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V chaotické době pandemie pátrají dva detektivové po únoscích mladé ženy a odhalí přitom, že celý případ je součástí ďábelského plánu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení na poli kriminálek. Španělská jednohubka, která zbytečně vnucuje ten kamerový filtr šedi, ale budiž. Patrání si užijeme po celou dobu, vrah se těžko tipne a na to přijde i nečekané věc ke konci, kterou jsem fakt nečekal. Nevím proč je film rozdělen na dny při Covidu, protože tomu takovou extra váhu moc nedodávají, ač se tak děje, ale větší motiv a vliv to fakt nemá. Poslední scéna úplně zbytečná a dost blbá. Ostatní drží dost dobře, hlavní duo ok a jelikož zas těchto lepších pátracích kousků moc není, přihodíme do kotle. 75% ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Při zmínce o dalším příběhu odehrávajícím se za doby covidové jsem se trošku bála, že půjde o další přiblblý Sick. Film ale neztrácí ani vteřinu a hned na začátku dostaneme krátké intro o temných a zvrácených událostech, obklopujících mladou teenagerku, která byla unesena vůdcem kultu a po mrazivém útěku se proměnila v úplně otupělou postavu. Začíná tak pátrání po únoscích a hra o čas. Má to příjemnou atmosféru a napětí, postavy jsou fajn, jen co mě trošku zklamalo, byl závěr filmu. I tak ale silné 3*. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si řekl, že když jsou dnes už na těch všech VOD službách dostupné kdykoliv v české lokalizaci i nějaké ty věci mimo Hollywood, potažmo neanglicky mluvené, tak že zkusím i něco takového. Ale zrovna Infiesto vypadá spíš jako epizoda z klasického krimi seriálu, kterých můžete každý rok vidět nepočítaně. Zajímavá je tak spíše podzápletka s Covidem, která je ale spíš jen načrtnuta, a věci, které tu pak následují, si tak spíše vybavíme ve své paměti...Samotné vyšetřování je pak čistě o tom, že klasická filmová dvojka poldů jezdí z místa na místo, kde se ptají a vyšetřují, až se dopátrají k výsledku. Herci asi u nás nikomu nic moc neřeknou, působí solidně, ale ani tak to pro nás není velké lákadlo. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Španělský kriminálky se povětšinou vyznačují drtivou a nekompromisní atmosférou a dycky poměrně zapeklitým dějem. Tahle si vzala od každýho jen trošku, což je škoda. Věřím, že kdyby to natočil jinej rejža, mělo by to větší koule. Zajímavý bude sledovat tenhle film až po letech, kdy budeme vzpomínat na časy, kdy byly povinný roušky i venku. Strašný... Vyšetřovací dvojice měla co nabídnout. Nebyl tady jedinej napínavej moment, ani náznak nějakýho akčního momentu. Takže bych řekl, že hodnocení odpovídá. Ale dokoukal sem to na jedinej zátah až do konce, což se nestává u každýho filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po poslednom Paulovi ďalšie mierne sklamanie zo španielskeho trileru. Tu sú ale tie tri hviezdy nadhodnotené, ide o zameniteľnú detektívku s minimom prekvapení. V podstate sa len spĺňajú všetky šablóny, nechýba samozrejme ani suspendácia, ale odznak sa tentokrát odovzdať nemusí. Pokiaľ máte radi hlášku o 48 hodinách, tak tu si ju dosýta užijete prostredníctvom šéfa, ktorý neviem odkiaľ vie, že jeho zamestnanci nespali presne 48 hodín a na to, aby sa prípad vyriešil a všetko skončilo podľa jeho predstáv, treba znova presne 48 hodín. Aby na to vyšetrovatelia nezabudli, tak im to neskôr znova pripomenie, i keď už nejaká tá hodina uplynula a tak to nedáva zmysel. 50% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu je skutočným miestom: Infiesto je malé banícke mesto patriace do samosprávy Piloña v Astúrskom kniežatstve (na severozápade Španielska). Nachádza sa asi 39 km od Ovieda a má 2400 obyvateľov. (Arsenal83)
  • Při přestřelce u poustevny používá bratr otčíma oběti československou útočnou pušku vz. 58 P. (Viacslav)
  • Zhruba ve 45. minutě filmu se v záběru objeví traktor československé výroby Zetor. Podnik na výrobu traktorů vznikl po 2. světové válce jako součást Zbrojovky Brno. (BrianStorker)

Reklama

Reklama