Reklama

Reklama

Noční koupání

  • USA Night Swim (více)
Trailer 14

Hrdiny hororu Noční koupání jsou Wallerovi, rodina, jež se právě nastěhovala do domu s velkým bazénem na klidném předměstí. Právě možnost pravidelně rehabilitovat ve vodě byla hlavním důvodem, proč si tohle místo vybrali jako svůj domov. Táta Ray je bývalý úspěšný hráč baseballu, jemuž kariéru přeťalo nepříjemné degenerativní onemocnění. Ray se nevzdává a věří, že pravidelné cvičení může vést až k zázračnému vyléčení. Manželka Eve a dvě dospívající děti si koupání na zahradě taky užívají dosyta. Protože jsme ale v hororu, idylka netrvá dlouho. Dům, do něhož se nastěhovali, má děsivou minulost a Wallerovi se mají stát její součástí. Vše, čeho se bojíte, se skrývá pod hladinou a čeká na pravou chvíli. Čeká na člověka, který dostane uprostřed noci báječný nápad si jít zaplavat. Naposled v životě. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 14

Recenze (105)

Lima 

všechny recenze uživatele

Premisa se záhadně nebezpečným bazénem je poměrně originální, bohužel v sobě neskýtá tolik materiálu, aby to nějak zajímavě zaplnilo celou stopáž. Má to hodinu a půl a stejně je to dlouhý. Po půlhodině se vyhrocené situace začnou opakovat a jenom se vaří z vody (sic!!), v poslední vypjaté dvacetiminutovce to začne být i směšné, blije a slzí se tu hodně černé tekutiny a bezkrevný mladý Russell se tu marně snaží zahrát nějaké emoce. Po většinu času mě to sice neuráželo svojí blbostí, ale i tak nechápu nasazení do kin, tohle patří pouze na stream. V případě Wyatta, respektive Kurta Russella, stejně jako třeba Clinta Eastwooda, pak platí, že jejich synové moc charisma a hereckého talentu nepobrali. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, z bazénu prostě strašidelnou věc neuděláš (někteří režiséři by to možná dokázali, ale rozhodně ne noname McGuire). "Strašidelnost" je tu znázorňována podvodní kamerou natočenou vzhůru a občasnými lekačkami. Ale největší fail prostě je, že ve filmu není Nightswimming od R.E.M.. To se přímo nabízí dát do nějaké scény, kde topící se postava bojuje o život, bylo by zaděláno na kultovní scénu:( ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První Mainstream horor letoška a je to dle očekávání pěkná zívačka. Nápad se strašidelným bazénem mohl být refrešující, ale je to generické až běda ve všech ohledech. Atmosféra žádná, lekačky nefungují, je to takový Light/Soft ve všech směrech. Z podobných žánrovek jsem už docela unavený a otrávený. Nebavilo. 4/10. ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv sem tomudle horůrku fandil kvůli Kerry Condon, kterou mám oblíbenou už od Říma, todle se bohužel nepovedlo. Film si není schopnej udržet stálej formát a přeskakuje tu k dramatu (sportovnímu?), tu k hororu (předvídatelnýmu), tu k mysterióznu. Nic z toho nedotahuje. Není nic špatnýho na mixování a překrejvání žánrů, ale musí to bejt udělaný zručně. Tady to bylo akorát tak lajdácky odbytý, když byla nastíněna premisa bubu bazénu, ale nebylo to vůbec dobře detailně vysvětlený a bylo to i dost uspěchaný. Působilo to na mě, jako kdyby to režiséra nebavilo, ale chtěl si natočit (nebo chtěl po něm někdo natočit) horor. Vzpomněl sem si u toho, ani nevim proč, na jinej horor – Temný dům s Rebeccou Hall. Taky pro mě moc moc oblíbená herečka, ale tam se to taky moc moc povedlo. Tady mě to mrzí, ale tady to fakt nedopadlo. A tak moc bych rád, aby jo… ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Samotný ten nápad a vysvětlení je vlastně velmi chytrý a konzistentní – jenže nemá co dělat v Severní Americe, je ryze japonský. V nejhorším staře evropský, u bratří Grimmů si ho představit umím. Rozuměj, tohle potřebuje nějakou historii, ne max pár desítek let. Přepisem z asi funkční psané formy do filmu se kouzlo dost ztratilo, ač zaujalo pár funkčních detailů – ale to je málo. Herci se poctivě snažili hrát, ale nevybrali si na to dobře film. Kdo nemá fobii z vody, těžko bude nějak zvlášť chycen. P.S. metoda, jak do castingu narvali povinné menšiny, smrděla tou povinností drobátko příliš. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bryce McGuire pochválil Korvena za hudbu: "Jeho hudba je na všetkých mojich scenáristických playlistoch. Povedal som mu, že mám víziu hudby, ktorá by mala dávať pocit, že vychádzať iba z vody, ako nejaký utopený zbor stúpajúci z hlbín, a on bol za. Je to taký milý a nadaný chlap. Len Mark dokáže vytvoriť zvuky tak podivné a mrazivé." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Altadene a Santa Clarite (Kalifornia, USA) celkovo 34 dní. (Arsenal83)
  • Jason Blum a James Wan produkovali film pod ich hlavičkami Blumhouse Productions a Atomic Monster a ide o prvý film od týchto dvoch spoločností, ktorý bol uvedený po ich zlúčení 2. januára 2024. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno