Reklama

Reklama

Noční koupání

  • USA Night Swim (více)
Trailer 14

Hrdiny hororu Noční koupání jsou Wallerovi, rodina, jež se právě nastěhovala do domu s velkým bazénem na klidném předměstí. Právě možnost pravidelně rehabilitovat ve vodě byla hlavním důvodem, proč si tohle místo vybrali jako svůj domov. Táta Ray je bývalý úspěšný hráč baseballu, jemuž kariéru přeťalo nepříjemné degenerativní onemocnění. Ray se nevzdává a věří, že pravidelné cvičení může vést až k zázračnému vyléčení. Manželka Eve a dvě dospívající děti si koupání na zahradě taky užívají dosyta. Protože jsme ale v hororu, idylka netrvá dlouho. Dům, do něhož se nastěhovali, má děsivou minulost a Wallerovi se mají stát její součástí. Vše, čeho se bojíte, se skrývá pod hladinou a čeká na pravou chvíli. Čeká na člověka, který dostane uprostřed noci báječný nápad si jít zaplavat. Naposled v životě. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 14

Recenze (105)

tron 

všechny recenze uživatele

Kraťas z r. 2014 je fajn, takže som sa celkom potešil nápadu, ktorý prišiel o 10 rokov neskôr a to rozviesť mierne povedané jednoduchý námet (žena sa ide v noci okúpať do bazéna pri rodinnom dome a tam sa jej „niečo“ stane) do podoby celovečerného hororu. Výsledok je veľmi štandardný, plný klišé a podľa očakávaní. Neviem, či tu nájdete niečo, čo nečakáte. Dokonca sa objaví scéna, v ktorej zúfalá hrdinka navštívi predchádzajúcu užívateľku „prekliateho“ bazéna. Avšak rovnakou mierou, ako ma scenár po stránke originality prakticky ničím nezaujal, musím jedným dychom dodať, že postavy sú fajn, herci sympatickí, atmosféra v rámci možností kvalitná a sem-tam sa zjaví scéna, ktorá to príjemne oživí. A zas aby som tvorcom nekrivdil, čo sa týka neprítomnosti originality: koľko poznáte ďalších hororov o bazénoch? Čiže ono ústredný námet originálny JE. Problém je „len“ v tom, že podľa neho vznikol scenár a ten originálny fakt nie je. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Chceli sme ist vecer do kina a iný nedavali, vsak skusime tento horor….mozno prekvapí…uhm, naposledy som pindala na den vdakyvzdania ? Velice sa omluvam. Tam viem čo mi vadilo, aj sa páčilo. Tu? Vôbec, nuda, pribeh o ničom, ani do pozadia si to nezapinajte. Ked chcete vidiet pekne podvodne zabery + origoš horor, dajte si radsej deep house, ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo ti splní tajná přání? Bezďák květák, při koupání.“ Tak zdejší láčkovce prý Noční koupání nebavilo? Tsss. Nevím co čekali. Já, když jdu v Plzni na plovárnu, očekávám... vodu. Ta ve Wallerovic nádrži byla. Jenže Psychor & spol. jsou líní plavat, mají radši mejdany. Na hladině nafukovací křeslo a v něm se válet jako lemra, lemtat pivo z plechovky, žrát brambůrky a dělat kolem bordel. Kromě drobečků musí bazén zasvinit i krev a lidská střeva, aby si rochnili. To já si koupání a kočkování s obojživelným bezďákem užíval. OKÉNKO ČISTIČKY: [][] Co to plave v bazénu? ≈≈ Karma. ≈≈ Izzy, dceruška v rozpuku. ≈≈ Úhoř délky 25 centimetrů, jejího černého nápadníka Marco. ≈≈ Je to TO. Za kanálovou mřížkou vykukující a na balonek, resp. na baseballovou figurku Elliota lákající. [][] Tři hvězdy za tajná přání vs. jejich cena. Pohříchu bez erotiky. Být já na místě ducha, aspoň bych holkám v bikinách gumovou kačenkou pískal na kačenku. Jo a neměli to zasypávat. Gilmourův skatepark by se mi líbil víc. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Premisa se záhadně nebezpečným bazénem je poměrně originální, bohužel v sobě neskýtá tolik materiálu, aby to nějak zajímavě zaplnilo celou stopáž. Má to hodinu a půl a stejně je to dlouhý. Po půlhodině se vyhrocené situace začnou opakovat a jenom se vaří z vody (sic!!), v poslední vypjaté dvacetiminutovce to začne být i směšné, blije a slzí se tu hodně černé tekutiny a bezkrevný mladý Russell se tu marně snaží zahrát nějaké emoce. Po většinu času mě to sice neuráželo svojí blbostí, ale i tak nechápu nasazení do kin, tohle patří pouze na stream. V případě Wyatta, respektive Kurta Russella, stejně jako třeba Clinta Eastwooda, pak platí, že jejich synové moc charisma a hereckého talentu nepobrali. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama v hororovém hávu dokáže v některých momentech potěšit nejen fanoušky žánru, v součtu však nabízí jen sotva průměrnou podívanou a nenaplněný potenciál. Žádný hluboký ponor nelze čekat, film se pouze brodí kalnou mělčinou. Více zde. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • McGuire pridal do soundtracku popové piesne z 80. rokov, napríklad dal Rayovi Wallerovi (Wyatt Russell) slabosť pre metal 80. rokov, aby jeho postava mala pocit, že je priťahovaná k minulosti. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Altadene a Santa Clarite (Kalifornia, USA) celkovo 34 dní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno