Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

pantokrator 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, snaha o moderně pojaté dotáčky kdysi vkusného a zábavného Krtečka dosáhla kulminačního bodu trapnosti. Viděl jsem už sexuální výchově dedikovaná kdejaká dílka lepší i horší, leč toto vskutku vede s obrovským náskokem. Do budoucna doporučuji jako nový a neotřelý námět třeba Krtek a bukkake. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Tak Krtečka bych si za dohazovače nikdy nenajal, protože zadělat si hnedka na takovej průser?! Ještěže zajíci zůstali v záběru jenom u toho pusinkování, a nebyla tam znázorněná cesta do jináče... fakt brutalita - divim se, že to Milerovi povolili odvysílat, když už natočit zřejmě jo... čekal jsem, co hnědýho to zaječici z toho otvoru vypadne... no, a byly to mláďata--- ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento díl na rozdíl od drtivé většiny ostatních "Krtečků" má pro děti jen osvětový význam. Většina z nich při jeho sledování zjistí, jak je to s nošením dětí čápy a podobnou havětí, což rodičům de facto může usnadnit úlohu při případném rozpačitém vysvětlování, jak to s těmi příchody dětí na svět vlastně je. Nicméně na úkor tohoto vzdělání se vytratila zcela a naprosto ona původní poetika celého roztomilého seriálu, což mně osobně poněkud vadí. Ale to je už problém takřka všech novějších dílů Krtka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda chtěl pan Miler ve svém velmi pokročilém věku a očekávání toho, co jeho potomstvo v linii přímé možná provede s jeho Krtkem (my dnes už samozřejmě víme, že Krtek + Panda = Krnda), být poťouchlý, nebo měl výsledek nějakou prozaičtější příčinu, ale každopádně pokud mělo jít o osvětu, tak je dost polovičatá. No, možná tříčtvrtničatá, ale nikdo nemůže popřít, že když už paní (možná slečně, co my víme?) zaječici po seznámení s mladým zajícem a jisté scéně mimo záběr začne růst břicho, a nakonec v rámci možností realisticky (bez krve a dalších tekutin,ale se slušnou dávkou anatomické přesnosti) rodí s Krtkovou pomocí malé zajíčky, je legitimní očekávat, že se dozvíme i to, jak se novorozenci do toho břicha dostali... jsem z tohohle dílu tedy dost na rozpacích, i když obavami z vysvětlování těchhle věcí dětem obecně netrpím;) 60% ()

akiba odpad!

všechny recenze uživatele

Šok přichází především z nové koncepce dabingu, zvuků a hudby. Úchylná zvuková stopa podtrhuje nepatřičnost tohoto dílu v jinak poměrně konzistentním světě Krtečka, který od devadesátých let zaznamenal stále strmější pád až do náruče pandy. Tady se ale Trtek, jak říkal můj syn, v roli sexuálního mentora dopracoval taky do nebývalých hloubek. Nic proti zobrazení mateřství a sexuality v pohádkách, ale trapný scénář a nepochopitelná role černého zvířátka v této show budí rozpaky. Ze zajíčka, kulturního symbolu plodnosti, se vyklube neschopný břídil a chybí jen málo k názorným ukázkám, jak správně kopulovat, diagnostikovat povahu sekretu – či jak by řekli bratři Poláci, tajemství. Ano, některé věci měly zůstat tajemstvím v Milerově šuplíku, nebo to poslat všehoschopným tvůrcům za oceánem. Celé by to totiž působilo adekvátněji v některém z dílů Rena a Stimpyho. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama