Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 3
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Recenze uživatele tomik99 k tomuto seriálu (8)

Konec (2024) (S01E01) 

Na rozjezd velice slušné. První epizoda nám představí tři hlavní postavy, každá dostane tak akorát postavu, abychom si ji mohli patřičně (ne)oblíbit. Hned v prvním díle je několik zajímavých zvratů a vizuál je navíc působivý. Příjemné překvapení. ()

Cíl (2024) (S01E02) 

Nečekal jsem, že se hned ve druhé epizodě všichni potkají. A v té post-apokalyptické vesničce to teda mělo koule. Seriál dokáže být i brutální a stále má moment překvapení. Nepřestává mě to udivovat a vyvíjí se to opravdu slibně. Každá postava mě baví. ()

Hlava (2024) (S01E03) 

Ghůl je rozhodně zajímavá postava, u které asi každý chce znát celý příběh, tudíž ty flashbacky jsou nutné. Jinak děj malinko zpomalil a dostali jsme oddechovou filler epizodu, kdy se hlavní postavy poprali o hlavu s příšerkou. Hurá, máme to za sebou a jede se dál. ()

Ghúlové (2024) (S01E04) 

Akorát jsem si minulou epizodu říkal, zda někdy potkáme jiné Ghouly a dozvíme se jejich původ. A ejhle, hned další epizoda je celá o tom. Je to tak akorát brutální, tvůrci přesně trefili tu správnou notu. Zatím velká spokojenost. Seriálu nechybí akce, napětí a hlavně se tam furt něco děje. ()

Minulost (2024) (S01E05) 

Zápletka ve Vaultu jednoznačně nejlepší a nejúdernější. Sice to tam rozhodně netáhnou postavy (nejsou tam sympatické), ale to napětí by se dalo krájet. A je tu ještě někdo jiný, komu ústřední dvojka Lucy a Maxima připomíná Rey a Finna ze Star Wars? ()

Past (2024) (S01E06) 

Nevím, zda bylo moudré hned zakomponovat do děje další Vault a další jeho problémy. Určitě ale cením, že se zápletka tam vykrystalizovala hned v úvodu a nikdo nás netahá za nos několik epizod. ()

Radio (2024) (S01E07) 

Výborné budování pro závěrečný díl. Seriál je všeho tak plný, přesto je to prakticky jen o to dostat jednu hlavu k jedné ženské. Celá řada může působit jako jednoduchá pouť, ale nesmírně to baví, protože na cestě se vždy potkáme někoho či něco zajímavého. To platí i tady. Nejlepší je snad zápletka ve Vaultu 33, kde to postupné odhalování působí hodně mysteriózně. ()

Začátek (2024) (S01E08) 

Hm, tak takhle se dělá výborné finále, kde se všechny dějové linky propojí do jednoho a vše dává smysl. Každá postava dostala svůj konec, každá postava dostala své propojení s hlavním dějem a ostatními postavami. Tleskám. Scénář na výborné úrovni po celou dobu sezóny a máme tu konečně seriál podle hry, která má možnost celosvětově zaujmout ve velkém. Tohle byla fakt jízda a těším se na druhou řadu. Snad si to udrží stejnou kvalitu. ()

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama