Reklama

Reklama

Fallout - Season 1

(série)
Trailer 4
USA, 2024, 7 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (63)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem přišel této post-apokalyptické jízdě na chuť. Nakonec celkové rozuzlení série nebylo jen tak, ale zapadne do sebe, jak puzzle, což cením. Tento svět měl hloubku, spoustu hlášek, docela dost krve, vidím v něm kombinaci několika žánrů, takže si své publikum seriál může najít. Upřímně, hru jsem nikdy nehrál, tak nemám srovnání. Svět Fallout je podle tohoto seriálu docela zajímavý a tak netvrdím, že by chuť nebyla. První sérii hodnotím kladně, tempo je místy pomalejší, pár dílů trvá než divák všemu přijde na chuť, trošku se seznámí s postavami a zjistí, oč vůbec jde. Až do sebe vše zapadne, nedá se od toho odtrhnout .. 8/10 = 85% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Fallout balancuje mezi 3 a 4. Dalo by se předpokládat, že pro skalní fandy hry to bude spíše 4 a pro neznalce opak. Z pohledu člověka, který slavnou gamesu nikdy neviděl a nehrál forma jasně válcuje obsah. Pominu fantastický kukuč a trikovou stránku, která je u projektu vysokých ambicí samozřejmostí. Víc potěší ohromné množství hlášek, cynického humoru, různých gadgetů a vychytávek, nápaditých kreatur i skvělé kulisy. Příběh rámuje poměrně intenzivní socio/politický podtext, který je v současné době aktuální. A ty nenápadné narážky na současné světové dění jsou všechny povedené. Z herců stojí za to Goggins a Ella Purnell má příjemně přiblblou postavu. Avšak Aaron Moten, který vypadá jako Denzel Washington z roku 1998 moc nebaví a jeho postava také ne. Za ten originální futu-retro přestylizovaný vizuál přece jen za 4, ale těsně. ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Spokojenost. Ne úplná, ale velká ano. Fallout je velmi vydařenou herní adaptací, která mě velmi (příjemně) překvapila svojí brutalitou (z pár záběrů na poraněnou nohu mi bylo i trochu blbě :3). Má příjemný retro soundtrack a dokáže si ze sebe udělat srandu. Zároveň ale bohužel ve vypjatějších momentech nezřídkakdy ukáže svou naivnější stránku, kdy se postava zachová fakt hloupě a nebo na poslední chvíli zapůsobí obrovská deus ex machina. Zejména druhé zmíněné ale můžeme aspoň trochu přikrýt pod deku "odpovídá hře". Potěšil mě casting, v němž jsem pár tváří znal, třeba Rica z Hannah Montany, haha. Putování po postapokaliptickém světě a zjišťování jeho vzniku mě dost chytlo. Na druhou sérii se proto velmi těším a snad vychytá těch pár neduhů! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Seriál mi bol ponúknutý na odporúčanie od milovaného "Evilenka", hra ma absolútne nenadchla, vyslovene by sa dalo povedať, že nebavila. Preto aj moje očakávania boli skeptické a išiel som do toho so zámerom, uvoľniť miesto na už aj tak či onak zavírenom disku. Nakoniec sa z toho vykľul celkom zaujímavý "sajnsfikšn" o post apo svete so zaujímavými postavami (kladnými či zápornými), ktorý ma prakticky po celú dobu nijak nenudil, keďže neustále dochádza k nejakým zvratom či originálnym vsuvkám, no a v neposlednom rade, má to slušný dejový spád, ktorý nenudí, ba dokonca vie byť vtipný, čo je celkom veľkým plusom. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nečekaný vrchol letošní televizní zábavy. Napínavé, zajímavé, poutavé, vtipné. Také s přesahem. Scénáristi rádi četli nějaké etické texty. Bojím se, aby se to nedogabalo jako Westworld, ale za mě těšínek na další sérii. "Vaše kultura je šílená - Kdybychom přišli k tobě domů, říkáme to samé." --- "Každý chce zachránit svět. Jen se nedokáží shodnout jak." ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Ve výloze obchodu můžeme vidět předválečný PIP-Boy 2000 Mark VI. Stejný přístroj pak má hráč k dispozici ve videohře „Fallout 76“. (Veskoslav)
  • Píseň „Orange Colored Sky“ z roku 1950 byla také použita v televizní reklamě na New Vegas a později ve videohrách jako „Fallout 4“ a „Fallout 76“. (Veskoslav)
  • Scéna, ve které technik Vaultu 33 sdělí Overseerům, že se rozbil vodní čip, je odkazem na úplně první herní „Fallout“, ve kterém hledání vodního čipu bylo hlavní zápletkou. (UncleMorty)

Reklama

Reklama