Reklama

Reklama

Fallout - Season 1

(série)
Trailer 4
USA, 2024, 7 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (55)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Herní série mě zastihla jen okrajově skrze první díl, ale tak nějakou obecnou znalost o ní i tak mám, a řekl bych, že kdyby si tvůrci představovali představení jejich světa na TV obrazovkách, tak by to klidně mohlo být takovým způsobem. A to představení světa je tu poměrně klíčové, protože první řada primárně představuje svět Falloutu, a právě kvůli tomu, jak přehnaně jednoduchý příběh je, tak zatím nejdu na plnou palbu. Jinak je to parádní retro sci-fi jízda, která mixuje archaické stereotypy o postapu s westernovými motivy, okořeněné o špetku toho nejlepšího černého humoru. A Ella Purnell je tak suprově tupoučká, že si jí prostě zamilujete hned po prvním díle. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Skvělé v detailech i některých nápadech. Některá témata scénář zpracovává zajímavě, ale v celku a vedení příběhu trochu slabší. A některé postavy vás svojí nelogičností budou fakt dost štvát. Trochu kontrast je, že se tu opravdu zajímavé charaktery střídají s těmi hodně šablonovitými. Walton Goggins a Ella Purnell skvělí. Atmosféra super. 75% ()

Reklama

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Hry jsem pořádně nehrál, páč mě moc nebavili, ale seriál je dost fajn. Hrozně se mi líbí ten retro futuristický styl, který mají hry i tenhle seriál. Je dokonalý, a pak bych rozhodně zmínil triky, který vypadaji dobře, skvělý výběr hudby, akci a na závěr herci a postavy jsou super a hlavě ústřední trio si oblíbíte. Teď co se mi nelibilo byl styl humoru, který mi občas nesedl neni špatný některý vtipy jsou dobrý, ale dost jich je na sílu a humor Falloutu mi prostě nesedí, ale to asi tím, že nemám moc nahraný ty hry. Na závěr řeknu, že se mi to docela libilo a na druhou sérii se docela těším. Třeba do tý doby dohraju i nějaký ten díl hry, abych byl víc v obraze a aby mi sedl ten humor. Dávám slušných 75% za fajn akční postapo komedii. P.S. postavá Ghula kterého hraje Walton Goggins který je tady dokonalý. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Fallout balancuje mezi 3 a 4. Dalo by se předpokládat, že pro skalní fandy hry to bude spíše 4 a pro neznalce opak. Z pohledu člověka, který slavnou gamesu nikdy neviděl a nehrál forma jasně válcuje obsah. Pominu fantastický kukuč a trikovou stránku, která je u projektu vysokých ambicí samozřejmostí. Víc potěší ohromné množství hlášek, cynického humoru, různých gadgetů a vychytávek, nápaditých kreatur i skvělé kulisy. Příběh rámuje poměrně intenzivní socio/politický podtext, který je v současné době aktuální. A ty nenápadné narážky na současné světové dění jsou všechny povedené. Z herců stojí za to Goggins a Ella Purnell má příjemně přiblblou postavu. Avšak Aaron Moten, který vypadá jako Denzel Washington z roku 1998 moc nebaví a jeho postava také ne. Za ten originální futu-retro přestylizovaný vizuál přece jen za 4, ale těsně. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Spokojenost. Ne úplná, ale velká ano. Fallout je velmi vydařenou herní adaptací, která mě velmi (příjemně) překvapila svojí brutalitou (z pár záběrů na poraněnou nohu mi bylo i trochu blbě :3). Má příjemný retro soundtrack a dokáže si ze sebe udělat srandu. Zároveň ale bohužel ve vypjatějších momentech nezřídkakdy ukáže svou naivnější stránku, kdy se postava zachová fakt hloupě a nebo na poslední chvíli zapůsobí obrovská deus ex machina. Zejména druhé zmíněné ale můžeme aspoň trochu přikrýt pod deku "odpovídá hře". Potěšil mě casting, v němž jsem pár tváří znal, třeba Rica z Hannah Montany, haha. Putování po postapokaliptickém světě a zjišťování jeho vzniku mě dost chytlo. Na druhou sérii se proto velmi těším a snad vychytá těch pár neduhů! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • V čase 15:50 je pod špatně nasazenou páskou vidět, že Stephanie Harper (Annabel O'Hagan) o oko nepřišla. (Globus_Jirka)
  • Ve scéně, kdy jde Lucy (Ella Purnell) do zbrojnice, můžeme vidět na stolku české náboje Sellier & Bellot. (UncleMorty)

Reklama

Reklama