Reklama

Reklama

Fallout - Season 1

(série)
Trailer 4
USA, 2024, 7 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (42)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se extrémně! Jsem velký Fallout fanoušek, hrál jsem Fallout 3 a New Vegas a zpráva, že se chystá seriál, mě potěšila opravdu až na měsíc. A taky že ten výsledek stál fakt za to! Nejen že se seriál přesně drží herní předlohy - tzn. vaulty, různé frakce, typické Fallout předměty, zbraně a nepřátelé -, on také přidává něco víc! Máme tu totiž 3 velice sympatické ústřední postavy, z nichž je Lucy McLean nejlepší, vtipné hlášky, trefné dialogy a děj, který je velice dobře promyšlený, větvený a má potenciál na to, aby přiklepl seriálu hned několik dalších sérií (protože zájem by tu o to rozhodně byl, když se teď ta fanouškovská základna rozrostla)! Za mě tedy podtrženo sečteno naprosto famózní 1. série, která mě upoutala jak nic. Teď nezbývá než doufat, že si tvůrci udrží tuto vysoko nasazenou laťku! Vyhodnocení: Ten poslední díl!? To bylo mega drsný! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Herní série mě zastihla jen okrajově skrze první díl, ale tak nějakou obecnou znalost o ní i tak mám, a řekl bych, že kdyby si tvůrci představovali představení jejich světa na TV obrazovkách, tak by to klidně mohlo být takovým způsobem. A to představení světa je tu poměrně klíčové, protože první řada primárně představuje svět Falloutu, a právě kvůli tomu, jak přehnaně jednoduchý příběh je, tak zatím nejdu na plnou palbu. Jinak je to parádní retro sci-fi jízda, která mixuje archaické stereotypy o postapu s westernovými motivy, okořeněné o špetku toho nejlepšího černého humoru. A Ella Purnell je tak suprově tupoučká, že si jí prostě zamilujete hned po prvním díle. ()

Reklama

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Hry absolutně neznám, takže jsem do sledování šla více méně úplně naslepo. Netuším, kolik věcí mi uteklo, jen díky tomu, ale rozhodně to ničemu nevadilo. Asi. Tohle je jeden z těch seriálů, co dokáže namotat a nepustit (pokud je to nějakým způsobem žánr, co vás baví) takže jsem ho dala i na jeden zátah. Jako jo, přijde mi, že mám po posledním díle víc otázek než odpovědí, ale aspoň mám jistotu, že se budu chtít určitě podívat i na druhou sérii, až bude ta možnost. Největší tahoun byl určitě Walton Goggins (btw, v některých momentech mi s touhle postavou připomínal Eda Harrise ve Westwordu). ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Po tom hypu jsem teda čekal víc. Zřejmě šok z toho, že to nikdo neposral, lidem poněkud zastínil mysl. Jo, je to dobrý, o tom žádná, ale že bych se těšil na každý další díl, to se říct nedá. První série Falloutu funguje spíše jako reklama na ty hry, než nějaký zásadní kousek sám o sobě. Goggins je cool, Purnell dostatečně cute a naivní, aby jako hlavní protagonistka fungovala. Jen ten Moten je prkenný až běda, což se nelze divit, on totiž Maximus je dost divně napsaný a charakter si dost ohýbá dle potřeby. Asi měl být komplexní postavou, ale to se nestalo. Finále je naštěstí fajn, takže člověk nemá pocit, že s tím ztrácel čas, ale zároveň netoužím po tom, abych věděl, kam se postavy na konci vydali. V konečném důsledku asi nejvíce cením, že Fallout ukazuje, jak dobře můžou herní světy fungovat i v seriálově-filmové podobě. Za to rozhodně kudos. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako "nehráč" som v nevýhode, pretože som pred sebou videl "iba" mix The Last of Us, Silo, Wayward Pines a potom viacerých postapo filmov. Najviac ma seriál bavil v momentoch, kedy najviac pripomínal talianske béčka z osemdesiatok (a potom v závere pri prepojení línií), najmenej pri "vate" na cestách. Niežeby sa na nich nedialo nikdy nič dôležité či zaujímavé. Každopádne mám dojem, že toto je látka určená pre znalcov predlohy a "zvyšok" bude mať na výsledok zrejme veľmi rôznorodé názory. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Kolouch, kterého Lucy (Ella Purnell) potká u vody a následně je spolknut gulperem, je opravdový. (DavidSe)
  • Když Maximus (Aaron Moten) odlétá v helikoptéře na svojí misi, můžeme si všimnout na palubní desce žluté kachničky, která se objevuje jako easter egg v herní sérii „Fallout“. (BaBca_)
  • Ve výloze obchodu můžeme vidět předválečný PIP-Boy 2000 Mark VI. Stejný přístroj pak má hráč k dispozici ve videohře „Fallout 76“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno