Reklama

Reklama

Fallout - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2024, 7 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (42)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Řekni mi, jaký Fallout máš rád a já ti řeknu, jestli se ti tenhle seriál bude líbit! Je to zatraceně jednoduché, pokud máte rádi videoherní Fallout 1 a 2 a všechno co přišlo potom bylo jen čiré zlo, živení se na značce, nepochopitelná změna žánru a způsobu podání postapokalyptického světa, pak se vám tenhle seriál, co má každou epizodu už v úvodu logo Bethesdy, rozhodně moc líbit nebude, vyvolá u vás PTSD, prostě připomene smrt vašeho milovaného dětství... Pokud máte rádi Fallout 3 a 4, nebo dokonce i Fallout 76 (byly doby, kdy tihle lidé byli ještě ohroženější druh, než obyvatelé vaultů na povrchu), pak jste právě našli klenot s miliónem a jedním odkazem na vaše oblíbené hry, ať už jde o psa, co se jmenuje Dogmeat (i když ten se objevuje i v prvních hrách), postavu, co má příjmení Howard, nebo snad každou lokaci, která vám přijde zatracené povědomá (benzínka Red Rocket, Super Duper Mart…) a jednotlivé frakce, které budete znát jako své boty. A co fanoušci Falloutu New Vegas? Jsou tu i nějací cowboyové, hlavní nepřítel je management a korporát, jo i pro ty to bude přeci solidní podívaná. Dobře, ale co když jsem žádný Fallout nehrál? Pokud máte slabost pro postapokalyptickou tématiku, pak by se vám seriál měl nejspíš také líbit. Má to atmosféru, má to své vlastní unikátní charisma, které je jiné než třeba u The Last of Us, je to krvavé, občas bizarní, někdy cynicky vtipné, příběh je také zajímavý, i když mu chvíli trvá, než se plně rozvine a ukáže všechny své zákruty, jsou tu docela sympatické postavy, i když si k některým možná budete stejně jako já chvíli hledat cestu… Takže si to shrneme - skalní fanoušci Falloutu 1+2 prosím na jednu stranu a dejte odpad!, maximálně jednu hvězdu. Fanoušci Falloutu 3+4+76 prosím na druhou a vytáhněte 5*. Fanoušci New Vegas spíš blíž k těm druhým a 3* nebo 4*. Vy, co jste nic neviděli, tak můžete sice skončit kdekoli, ale pokud vás zajímá téma, tak to budou 4*. A ti, co všechno viděli, všechno hráli (dobře, v mém případě kromě Falloutu 76) a všechno znají, můžou dát 7,5/10. IT JUST WORKS! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Úchvatně zhmotněný postapokalyptický retrofuturistický svět sám drobně narušuje plynulost vyprávění (dělícího se navíc do čtyř směrů plus předválečné flashbacky), avšak to vůbec nevadí. Tady stojí za to se zastavit v každé lokaci, prozkoumat ji a prohodit pár vět se svéráznými obyvateli – jako tomu přesně je v každém kvalitním počítačovém RPG. Tvůrci seriálu s fandovstvím, úctou i znalostí zasazují nový příběh do léta vyvíjené videoherní série se všemi jejími typickými znaky (včetně groteskního násilí nebo cynického humoru). Grafiku a design přebírají víceméně 1:1, vlastně je ještě povyšují velkolepou výpravou a rekvizitami s citem pro detail. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si člověk tak hraje hru a chodí po světě ve 2D grafice Fallouta 1 a Fallouta 2 a po letech někdo stvoří film, který by jako oživil mise a různé vychytávky z tohohle světa potom co spadly bomby. Nikdy nezapomenu na ty chvíle, kdy jsme to s bráchou hráli a vydávali se do světa neskutečných útrap a zvláštních úkolů a tvorů. Seriál je jako obarvení příběhu, který byl dokonalý stejně jako svět, který jsme hráli. Všechny ty detaily od víček od Nuca Coly až po energozbroj....moc díky zase to žije. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanoušci herní předlohy budou jistě vrnět blahem, neznalci si můžou ťukat na čelo. Fallout ale rozhodně dopadl nad očekávání skvěle a je radost sledovat naprosto vymazlený postapokalyptický svět. Takhle mají vypadat peníze na plátně (teda na televizní obrazovce). Rings of Power ve srovnání s Falloutem vypadají jako divadelní produkce. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaký mouchy to má - místy je tu zeleně, že svět nevypadá jako 200 let po atomové válce, Wasteland je totálně prázdná a chybí tu raiders, mutanti, RADškorpíci, roboti, deathclaw... A doufal jsem, že postavy budou putovat po zdevastovaném světě, místo toho se tu točí na pětníku. Tolik výtky hráče prvních 3 her. Zbytek je velmi vyvedená směs cynismu, černého humoru, gore akce, fan servisu, humoru, postapo světa a zvlčelích lidí. 3 hlavní postavy jsou super, hlavně ghoul v podání Gogginse, ale Purnellka je též vynikající volba. I přes ty mínusy mě strašně bavilo se na seriál koukat a vracet se do jeho světa. Dovedu si představit, že pro lidi bez vlastní rodiny musí být binge watching jasnou volbou. Příběh sice není úplně šampion, ale zajímavý je a do druhý série se rozhodne člověk nebude muset nutit. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Píseň „Orange Colored Sky“ z roku 1950 byla také použita v televizní reklamě na New Vegas a později ve videohrách jako „Fallout 4“ a „Fallout 76“. (Veskoslav)
  • Ve výloze obchodu můžeme vidět předválečný PIP-Boy 2000 Mark VI. Stejný přístroj pak má hráč k dispozici ve videohře „Fallout 76“. (Veskoslav)
  • Ve scéně, kdy jde Lucy (Ella Purnell) do zbrojnice, můžeme vidět na stolku české náboje Sellier & Bellot. (UncleMorty)

Reklama

Reklama